Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2019


  • Σε ισχύ οι νέες χρεώσεις στα ATM για διατραπεζικές συναλλαγές. Σε ισχύ τίθενται από σήμερα οι αλλαγές στις χρεώσεις ανάληψης από τα ATM και αφορούν τις διατραπεζικές συναλλαγές. .
  • Ολική έκλειψη ηλίου την Τρίτη 2 Ιουλίου. Που θα είναι ορατή. Την Τρίτη 2 Ιουλίου θα υπάρξει μια ολική έκλειψη Ηλίου, η πρώτη μετά το 2017 και η μοναδική έως το Δεκέμβριο του 2020, η οποία όμως δεν θα είναι ορατή από τη χώρα μας. .
  • Οι κρατούμενοι ποιητές στις φυλακές ανηλίκων του Αυλώνα (Video). Στο ειδικό κατάστημα κράτησης νέων του Αυλώνα, παλαιότερα γνωστό ως φυλακές ανηλίκων, η καθημερινότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη. Ιδιαίτερα με 37 βαθμούς Κελσίου όπως την Πέμπτη 27 Ιουνίου που επισκεφθήκαμε τις ιδιόμορφες φυλακές νεαρών κρατουμένων από 18-21 ετών. .
  • Σοβαρό τροχαίο στο ύψος του ΚΑΤ. Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε αργά το βράδυ της Κυριακής στη Λεωφόρο Κηφισίας, περίπου στις 23:40. Στο νοσοκομείο διακομίστηκαν τρεις τραυματίες του τροχαίου. .
  • Ηράκλειο: Βανδαλισμοί στο εκλογικό περίπτερο του ΚΙΝΑΛ . Επίθεση δέχτηκε το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, λίγο πριν την άφιξη της προέδρου Φώφης Γεννηματά, το εκλογικό περίπτερο του Κινήματος Αλλαγής στην Πλ. Ελευθερίας. .
Κόσμος
  • Νέες συγκρούσεις αστυνομικών-διαδηλωτών στο Χονγκ Κονγκ. Μονάδες αντιμετώπισης ταραχών της αστυνομίας του Χονγκ Κονγκ επιτέθηκαν νωρίτερα σήμερα το πρωί εναντίον διαδηλωτών, κάνοντας χρήση ροπάλων και δακρυγόνων, για να τους εμποδίσουν να καταλάβουν κεντρική λεωφόρο. .
  • Διάλογο μεταξύ ΗΠΑ - Βόρειας Κορέας θέλει η Ιαπωνία. «Ελπίζω ότι αυτή η σύνοδος θα οδηγήσει σε πρόοδο», είπε ο Άμπε σε δημοσιογράφους στην επίσημη κατοικία του, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Kyodo News και Jiji Press. .
  • Αδιέξοδο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής για τον διάδοχο του Γιούνκερ . Η Σύνοδος Κορυφής ξεκίνησε με περίπου τρεις ώρες καθυστέρηση ενώ ανεστάλη μιάμιση ώρα αργότερα, για διμερείς διαβουλεύσεις, ενημέρωσε μέσω Twitter ο εκπρόσωπος του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. .
  • Θρίλερ με ισχυρή έκρηξη στα κατεχόμενα- Πυρκαγιά στον Πενταδάκτυλο. Στο σημείο όπου σημειώθηκε η έκρηξη και στη συνέχεια ξέσπασε φωτιά, βρέθηκε τόσο ο τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί όσο κι ο λεγόμενος «υπουργός εξωτερικών» του κατοχικού καθεστώτος Κουντρέτ Οζερσάι. .
  • Συρία: Ισραηλινά πυραυλικά πλήγματα σε Χομς και Δαμασκό. Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν τους πυραύλους, οι οποίοι εκτοξεύθηκαν από ισραηλινά αεροσκάφη που πέταγαν στον εναέριο χώρο του Λιβάνου. .
Πολιτική
  • Βάνα Μπάρμπα: To ΠΑΣΟΚ είναι το κόμμα της καρδιάς μου. Η ανάγκη της δικής της εκστρατείας, είναι πάνω από όλα ο άνθρωπος, ακολουθεί τον δρόμο της καρδιάς, πολιτεύεται με το ΚΙΝΑΛ, θεωρεί πως οι γυναίκες έχουν άλλο ένστικτο και ζητά από τον κόσμο, να εμπιστευτεί και πάλι το ΠΑΣΟΚ, ενώ καλεί τους νέους, να μην απαξιώσουν τις εκλογές και να πάνε στην κάλπη την ερχόμενη Κυριακή. .
  • Tα διλήμματα στην τελική ευθεία. Με διαφορετικές στρατηγικές, αλλά και στοχεύσεις για τα εκλογικά τους ποσοστά, οδεύουν τα κόμματα προς την τελευταία εβδομάδα της προεκλογικής περιόδου, με τη Ν.Δ. να διατηρεί μεγάλο και διευρυνόμενο δημοσκοπικό προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και να φλερτάρει με την αυτοδυναμία. .
  • ΝΔ: Ούτε τα προσχήματα δεν τηρεί πια η απερχόμενη κυβέρνηση. Στη ΝΔ μιλούν για πρωτοφανή καταστρατήγηση της νομοθεσίας για τις εκλογικές δαπάνες .
  • Το συγκινητικό βίντεο που ανήρτησε η Φώφη Γεννηματά για τον πατέρα της. «30 Ιουνίου 2019, 80 χρόνια από τη γέννηση του Γιώργου Γεννηματά. Ταξιδεύοντας για την Κρήτη φέρνω στη μνήμη μου τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε στις εκλογές του 1993, στην πλατεία Ελευθερίας, στο Ηράκλειο». .
  • Μητσοτάκης από Χαλκιδική: Δεν υπάρχει περιθώριο για ψήφο οργής. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα παραχωρήσει συνέντευξη τη Δευτέρα, στις 10 το πρωί, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τους Αταίριαστους. .
Οικονομία
  • Την 1η Ιουλίου η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την προστασία της 1ης κατοικίας. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση υπάρχουν περιουσιακά και εισοδηματικά κριτήρια. Η αντικειμενική αξία του σπιτιού δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ και το ετήσιο εισόδημα τα 36.000 ευρώ. .
  • Δρομολογούνται τρία νέα εμπορικά κέντρα Open Mall από το ΕΕ Θεσσαλονίκης . Πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 5.384.099,7 ευρώ με φορείς υλοποίησης το Ε.Ε.Θ. και τους αντίστοιχους δήμους και στόχο τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των τοπικών αγορών. .
  • Οσάκα: Τραμπ και Σι κήρυξαν ανακωχή στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - Κίνας. "Είχαμε μια πάρα πολύ καλή συνάντηση με τον πρόεδρο Σι, εξαιρετική θα έλεγα", δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από την Ιαπωνία. .
  • Στουρνάρας: Η νέα κυβέρνηση να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων. Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να δώσει έμφαση στην προσέλκυση επενδύσεων τονίζει με δήλωση του στα ΝΕΑ ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας. .
  • Ιστορική εμπορική συμφωνία ΕΕ - Mercosur μετά 20 χρόνια διαπραγματεύσεων. Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, με ανάρτησή του στο Twitter, τόνισε ότι πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες συμφωνίες που έχουν επιτευχθεί ποτέ για τη χώρα του .
Αθλητισμός
  • O Ντουράντ υπογράφει στους Νετς. Μία ακόμα βόμβα στο μαγικό κόσμο του ΝΒΑ! Όπως αναφέρει ο Adrian Wojnarowski, ο Κέβιν Ντουράντ αναμένεται να μετακομίσει στους Νετς και να γίνει συμπαίκτης του Κάιρι Ίρβινγκ. .
  • Στη Νάπολι ο Κώστας Μανωλάς. Όπως ανακοίνωσε η Ρόμα μέσω ανάρτησής της στο Twitter ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στους «παρτενοπέι», έπειτα από πέντε χρόνια. .
  • Το «χρυσό» συμβόλαιο που μπορεί να υπογράψει ο Αντετοκούνμπο το 2020!. Οι μετοχές του Γιάννη Αντετοκούνμπο βρίσκονται σε… limit up κάθε χρόνο και γι’ αυτό το supermax συμβόλαιο που μπορεί να υπογράψει το 2020 είναι αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! .
  • Φερέιρα ο αντι-Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ!. Προπονητής του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται ο -μέχρι πρότινος τεχνικός της Μπράγκα- Αμπέλ Φερέιρα, αφού ολοκληρώθηκε η συμφωνία με τον πορτογαλικό σύλλογο. .
  • Χάλκινη στο Μινσκ η Eλένη Χατζηλιάδου. Με το χάλκινο μετάλλιο στις αποσκευές επιστρέφει από το Μινσκ και τους ευρωπαϊκούς αγώνες, η Ελένη Χατζηλιάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου