Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

O ΠτΔ έκανε δεκτό το αίτημα του Αλ. Τσίπρα για διάλυση της Βουλής και προκήρυξης εκλογών (vid)


Συνάντηση του ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, 10 Ιουνίου, 2019. Φωτογραφία: Eurokinissi/Γιώργος Κονταρίνης

ΑΘΗΝΑ. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ζήτησε τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών, πράγμα που έγινε δεκτό από τον Πρόεδρο.
«Κύριε Πρόεδρε, όπως θα γνωρίζετε, άλλωστε το έχω προαναγγείλει από το βράδυ των Ευρωπαϊκών εκλογών ότι προτίθεμαι να ζητήσω την διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη Εθνικών Εκλογών. Ηρθα σήμερα εδώ, δεδομένου ότι από την ημέρα των Ευρωπαϊκών Εκλογών διαμορφώθηκε μία συνθήκη που με δεδομένο ότι οι εθνικές εκλογές – το τέλος δηλαδή της θητείας της συνταγματικά κατοχυρωμένης συνέντευξης – είναι στα τέλη του Σεπτέμβρη, μια συνθήκη παρατεταμένης προεκλογικής περιόδου τεσσάρων περίπου μηνών, πράγμα το οποίο έχω την ευθύνη να θεωρήσω ότι μπορεί να εγκυμονεί κινδύνους για την ομαλή πορεία της Εθνικής Οικονομίας. Δεδομένου, δε, ότι έχουμε μπει σε έναν ενάρετο κύκλο ο οποίος δεν πρέπει επ’ ουδενί να διαταραχθεί διότι αυτό θα σήμαινε πως οι θυσίες και οι κόποι του ελληνικού λαού θα διακινδύνευαν. Με αυτά τα δεδομένα και έχοντας πλήρη την αίσθηση αυτής της ευθύνης σας ζητώ όπως διαλυθεί η Βουλή και προκηρυχτούν Εθνικές Εκλογές, όπως προβλέπει το Σύνταγμα και ο σχετικός νόμος και την ανανέωση της λαϊκή εντολής», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.
«Κύριε πρωθυπουργέ, αποδέχομαι την πρόταση της κυβέρνησης σύμφωνα με το Αρθρο 41, παράγραφος 2 του Συντάγματος, όπως άλλωστε το Αρθρο αυτό έχει παγίως ερμηνευθεί και εφαρμοστεί, σύμφωνα με την κοινοβουλευτική μας παράδοση και την αντίστοιχη πρακτική», απάντησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου