Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τρίτη, 11 Ιουνίου 2019

Κάλεσμα Τσίπρα : Να αλλάξουμε συθέμελα τη χώρα, χωρίς πια τα χέρια μας δεμένα

«Αποδείξαμε ότι μπορούμε»
Παρουσιάζοντας το βράδυ της Δευτέρας, μαζί με κορυφαίους υπουργούς, το πρόγραμμα διακυβέρνησης της χώρας για την επόμενη τετραετία, ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε όλο τον κόσμο να συστρατευτεί μαζί του για μία μεγάλη πολιτική αλλαγή στη χώρα που θα αλλάξει ριζικά τις δομές του κράτους και τις ζωές των κατοίκων της
Ιστορικό βήμα χαρακτήρισε την έξοδο από το μνημόνιο και όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τονίζοντας ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι εάν το έργο αυτό θα ολοκληρωθεί, παίρνοντας τον λόγο μετά τους υπουργούς κατά την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη τετραετία, ως το 2023.
Κάλεσμα Τσίπρα : Να αλλάξουμε συθέμελα τη χώρα, χωρίς πια τα χέρια μας δεμένα | tanea.gr 
Μεταξύ άλλων το πρόγραμμα προβλέπει δημιουργία 500.000 νέων θέσεων εργασίας, περιορισμό προκαταβολής φόρου στο 50%, μείωση του πρώτου κλιμακίου φορολόγησης στο 20%, μείωση ΕΝΦΙΑ 30% μεσοσταθμικά το 2020, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ από το 13% στο 11%, αυξήσεις κατά 7,5% στον κατώτατο μισθό το 2020 και 2021, χιλιάδες μόνιμες προσλήψεις σε υγεία και παιδεία, πρόσβαση για όλα τα παιδιά στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επίσης, διπλασιασμό επενδύσεων ως το 2025, αλλά και πλήρη εξάλειψη της γραφειοκρατίας. Στις κοινωνικές τομές που υποσχέθηκε, η θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια.
Κάλεσε το λαό να κρίνει και συγκρίνει προγράμματα και τους πολιτικούς αντιπάλους να μην κρύβονται και να ξεδιπλώσουν τα σχέδιά τους, την ύπαρξη των οποίων όπως είπε οφείλουν στο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια, και σήμερα μπορεί ο καθένας να παρουσιάσει το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να εγκριθεί από την τρόικα.
Ειδική αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στη μεσαία τάξη, αναγνωρίζοντας τα βάρη που σήκωσε και δείχνοντας απόλυτη κατανόηση στην αγανάκτηση και το θυμό τους. Τους κάλεσε ωστόσο να σκεφτούν αν τελικά άξιζε τον κόπο να μην μείνει κανείς μόνος και αβοήθητος σε αυτήν την κρίση.
Αμφισβητώντας τα όσα υπόσχεται η Αντιπολίτευση και κυρίως η ΝΔ, και αναφερόμενος στο βεβαρυμένο παρελθόν τους, τόνισε απευθυνόμενος στους πολίτες «Μην επιτρέψετε σε όσους κυβέρνησαν τόσα χρόνια χρεώνοντας γενιές του μέλλοντος να επιστρέψουν ως λυτρωτές από τα δεινά που οι ίδιοι δημιούργησαν».
«Κανένας πια δεν μπορεί να εκβιάσει την Ελλάδα. Κανένας πια δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με τις θυσίες του ελληνικού λαού. Και γι’ αυτό, την ώρα που βρισκόμαστε μπροστά στο άλμα προς το μέλλον, όλοι οι Έλληνες βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής απόφασης. Ή θα κρατήσουμε την Ελλάδα στα χέρια μας. Ή θα την δώσουμε πίσω σε αυτούς που μας χρεοκόπησαν» τόνισε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:
«Μας λένε οι υπαίτιοι της καταστροφής, ότι το κοντέρ μηδένισε. Ότι πλήρωσαν για τα λάθη τους το 2015. Όμως κάνουν μεγάλο λάθος. Το κοντέρ δε μηδενίζει. Η εκλογική ήττα δεν εξαγνίζει. Γιατί; Γιατί παραμένουν αμετανόητοι. Γιατί παραμένουν ίδιοι. Αυτοί που παρέδωσαν 13% έλλειμμα και μας οδήγησαν στα μνημόνια. Αυτοί που παρέδωσαν άδεια ταμεία και οδήγησαν ένα ολόκληρο έθνος έρμαιο κάθε εκβιασμού. Και τώρα έρχονται να μας σερβίρουν το ίδιο ξαναζεσταμένο φαγητό.»
» Το ίδιο πρόγραμμα που έστειλε τους Έλληνες στην ανεργία. Το ίδιο πρόγραμμα που καταδίκασε τις ελληνικές επιχειρήσεις σε αφανισμό. Το ίδιο πρόγραμμα που έστειλε τη νιότη αυτής της χώρας μαζικά στο εξωτερικό.»
» Μας λένε τώρα ότι το πρόγραμμα αυτό είναι δήθεν διαφορετικό. Και το ερώτημα είναι τι άλλαξαν; Γιατί δε πέτυχαν ποτέ και θα πετύχουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν ποτέ την ανάπτυξη και τις φοροελαφρύνσεις και θα τις φέρουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν ποτέ την επενδυτική άνοιξη, παρά μόνο το χειμώνα, και θα τη φέρουν τώρα; Γιατί δεν έφεραν ποτέ τη πρόοδο, τη δικαιοσύνη και το φώς, όπως τώρα υπόσχονται και θα τα φέρουν τώρα;»
» Εμείς προκαλούμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να μιλήσουμε σε αυτή τη προεκλογική περίοδο όχι με συνθήματα, αλλά με επιχειρήματα. Να συγκρίνει ο ελληνικός λαός προγράμματα και θέσεις. Για αυτό και ξεκινάμε με το σχέδιό μας. Με το πρόγραμμά μας. Ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό και εφαρμόσιμο. Γιατί αποδείξαμε ότι μπορούμε μέσα στις πιο δύσκολες συνθήκες. Ένα πρόγραμμα που δεν διαπνέεται μόνο από μέτρα και στόχους αλλά και από ένα όραμα για την Ελλάδα του αύριο.
Μια Ελλάδα ισχυρή ξανά.»
Καταλήγοντας ο κ. Τσίπρας τόνισε: «η Αριστερά δεν έγινε κυβέρνηση για να επαναλάβει ό,τι έκαναν οι άλλοι. Αναγκάστηκε να ακολουθήσει δύσκολα μονοπάτια ακριβώς για να μην κάνει ό,τι έκαναν οι άλλοι. Για να πετύχει εκεί που οι άλλοι απέτυχαν. Και πέτυχε για αυτό και σήμερα είμαστε εκτός μνημονίων. Τώρα η Αριστερά δικαιούται να αποδείξει ότι ξέρει και μπορεί να κυβερνήσει διαφορετικά.»
» Αυτή η χώρα πρέπει να ξαναφτιαχτεί από την αρχή. Και θα τη ξαναφτιάξουμε. Ενωμένοι και αποφασισμένοι. Τώρα λοιπόν αποφασίζουμε για τη ζωή μας. Τώρα αποφασίζουμε για το μέλλον μας.  Και θα αποφασίσουμε να προχωρήσουμε μπροστά».
TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου