«Oλοι οφείλουμε να είμαστε πολύ αυστηροί με τους εαυτούς μας, δείχνοντας μηδενική ανοχή σε συμπεριφορές που είναι ξένες στις αρχές και τις αξίες του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς».
Τα λόγια αυτά ανήκουν στον πρωθυπουργό, σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, και τα είπε στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ο Αλέξης Τσίπρας, μετά από μια ήττα με 10 μονάδες κι αφού έγιναν όλα όσα έγιναν στη Βουλή με τα ρουσφέτια έστειλε μήνυμα στους βουλευτές του ενθυμούμενος τις αρχές της Αριστεράς.
Τώρα, έπειτα από 4 χρόνια βαθιάς, συντηρητικής, αντιλαϊκής πολιτικής. Πολλές φορές με τακτικές αντιδημοκρατικές, με στοχοποίηση αντιπάλων, με απειλές για φυλακίσεις, με διαπόμπευση χωρίς στοιχεία ανθρώπων που ήταν επικίνδυνοι για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Μετά από τόσο καιρό διακυβέρνησης της Αριστεράς, με ΜΑΤ και κλούβες κατά συνταξιούχων, με αποκλεισμένο το Μέγαρο Μαξίμου. Τώρα, μετά από τα όργια που έχει κάνει αυτή η κυβέρνηση καταπατώντας κάθε έννοια νομιμότητας, με παραβίαση του Συντάγματος και των νόμων, με εργαλειοποίηση της Δικαιοσύνης και υπονόμευσης της ανεξαρτησίας της.

Ομοτράπεζος επιχειρηματιών

Ο Αλέξης Τσίπρας κούνησε το δάκτυλο στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντάς τους να προσέχουν να μην βγαίνουν εκτός του πλαισίου των αξιών της Αριστεράς. Αλλά για ποιες αρχές μιλάει;
Ο ίδιος δεν έγινε ομοτράπεζος στα κότερα επιχειρηματιών επειδή ήταν… κουρασμένος;
Ο ίδιος δεν δικαιολόγησε άλλους υπουργούς που κάνουν χλιδάτες διακοπές;
Ο πρωθυπουργός δεν είναι αυτός που έχει δώσει εντολή ή ανέχεται να γίνονται «νταραβέρια» για χάρη μεγαλοεπιχειρηματιών;
Μιλά ο κ. Τσίπρας για μηδενική ανοχή σε τέτοιες συμπεριφορές που δεν συνάδουν με την Αριστερά;
Είναι αριστερή συμπεριφορά αυτή του Παύλου Πολάκη τον οποίον ανέχεται τέσσερα χρόνια; Του «αψύ Σφακιανού», όπως πρόσφατα τον δικαιολόγησε, ο οποίος έχει προσβάλλει τους νεκρούς στο Μάτι;
Τι έκανε άραγε ο πρωθυπουργός όταν ο Πολάκης έβγαλε στα «μανταλάκια» δικαστές γιατί δεν του άρεσαν οι αποφάσεις του;
Εδιωξε μήπως τον υπουργό του όταν αυτός παράνομα και με πρακτορίστικες μεθόδους υπέκλεψε τηλεφωνικές συνομιλίες;
Μήπως τον έδιωξε όταν τα έβαλε με τον ήρωα της ζωής, τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο;
Και πώς συνάδει με τις αρχές της Αριστεράς ο χαρακτηρισμός «τον περιφέρει σαν γλάστρα», για τον κ. Κυμπουρόπουλο που χρησιμοποίησε ο ίδιος ο Τσίπρας;

Φτωχοποίηση

Αραγε είναι αριστερή πολιτική να υποκύπτεις σε όλες τις αξιώσεις των δανειστών και να υπογράφεις και να εφαρμόζεις μέτρα που δεν σου έχουν καν ζητήσει φτωχοποιώντας τον ελληνικό λαό;
Τι είδους αρχές και αξίες μπορεί να κρύβει το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας κάλυψε τον στενό του συνεργάτη Νίκο Παππά και δεν μιλά καθόλου για τις «μπίζνες» του κολλητού του Μανώλη Πετσίτη;
Ο κ. Τσίπρας ζητά από τους άλλους μηδενική ανοχή σε κακές συμπεριφορές. Την Τασία Χριστοδουλοπούλου γιατί δεν την έδιωξε που έκανε μια τόσο άθλια μεθόδευση για να διοριστεί η κόρη της στη Βουλή, και μάλιστα παραδέχθηκε ότι είχε «διασυνδέσεις;»
Είναι αριστερή ευαισθησία ο τρόπος που συμπεριφέρθηκαν και συνεχίζουν να συμπεριφέρονται στους χαροκαμένους κατοίκους στο Μάτι;
Πώς είναι αριστερή πολιτική να φέρνεις Ποινικό Κώδικα που ρίχνει στα μαλακά τους 20 κατηγορούμενους για τους 102 νεκρούς από τη φονική πυρκαγιά; Ή που λέει ότι ο βιασμός μιας γυναίκας μπορεί και να είναι… ολίγον βιασμός;
Τι είδους αξίες μπορεί να κρύβουν οι τροπολογίες της τελευταίας στιγμής για να διαγραφούν χρέη εκατομμυρίων σε επιχειρηματίες που έγιναν ομοτράπεζοι του κυρίου Τσίπρα;
Υπάρχουν εκατοντάδες περιστατικά, ενέργειες, συμπεριφορές την τελευταία τετραετία που δεν συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς.
Αλλά μάλλον ο κ. Τσίπρας έχει πολλά χρόνια να διαβάσει τις πραγματικές αξίες ενός αριστερού πολίτης.
Αυτού που σέβεται την ιστορία της Αριστεράς και δεν την εξευτελίζει με κάθε τρόπο. Και που κυρίως δεν κάνει τα πάντα για να ανέλθει στην εξουσία και να γαντζωθεί στην καρέκλα. Ακόμη και να συνεργάζεται με ακροδεξιούς, ομοφοβικούς, ρατσιστές πολιτικούς.

Ας διαβάσει τις αρχές της Αριστεράς

Ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ξαναδιαβάσει τις αρχές της Αριστεράς που μιλούν για θυσίες για το λαό, που μιλούν για σεβασμό στους αγώνες του, που ζητούν καθημερινά κοινωνική δικαιοσύνη, που δεν «σκοτώνουν» κοινωνικές τάξεις για να επιβιώσουν άλλες, σε μια ανθρωποφαγία που αναδείχθηκε όσο ποτέ στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ.
Και το κυριότερο. Αριστερά είναι όλοι όσοι αγαπούν τη χώρα τους και δεν την εξευτελίζουν με άθλιες συμπεριφορές, με «πλιάτσικο», με βόλεμα των κολλητών και φίλων, με εκδίωξη των άξιων γιατί «δεν είναι δικοί μας».
Αριστερά σημαίνει να μην θέλεις να εκδικηθείς τον πολιτικό σου αντίπαλο ζητώντας την εξόντωσή του, αλλά να τον αντιμετωπίζεις με επιχειρήματα. Και με τη στάση ζωής σου.
Αυτό είναι Αριστερά, όμως, ο κ. Τσίπρας κάθισε πολλά χρόνια στα τραπέζια των μεγαλοσυμφερόντων της χώρας που ζουν… δημοσία δαπάνη. Ο πρωθυπουργός έχει κάνει πολύ παρέα με τις ελίτ και τη διαπλοκή κι έγινε ένα με αυτούς.
Γι’ αυτό δεν έχει δικαίωμα να μιλά για τις αξίες και τις αρχές της Αριστεράς. Ας την αφήσει ήσυχη, δεν έχει ανάγκη από ψεύτικους αγωνιστές.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ