Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019

Τρεις μνηστήρες διεκδικούν τη «Μινέρβα» ΕΥΓΕΝΙΑ ΤΖΩΡΤΖΗ, ΔΗΜΗΤΡΑ ΜΑΝΙΦΑΒΑ

Σημειώνεται ότι αν και το κύριο αντικείμενο της «Μινέρβα» είναι η επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου, καμία από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να την εξαγοράσουν δεν δραστηριοποιείται στο εν λόγω προϊόν.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Μία κορυφαία βιομηχανία ζυμαρικών, μία βιομηχανία κονσερβών που αποτελεί τον Νο 1 παραγωγό ντολμά στον κόσμο και ένα fund που ήδη έχει επενδύσει σε πολλές ελληνικές επιχειρήσεις, φέρεται να είναι οι διεκδικητές της βιομηχανίας τροφίμων «Μινέρβα». Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Καθημερινής», στην τελική ευθεία για να «κόψουν το νήμα» είναι η «Μέλισσα - Κίκιζας», η «Παλίρροια» και το fund ελληνικών συμφερόντων Deca Investments, ενώ το προηγούμενο διάστημα είχαν εξετάσει το ενδεχόμενο εξαγοράς της «Μινέρβα» και άλλες εταιρείες από τον κλάδο των τυροκομικών, αλλά και fund. Οι τρεις διεκδικητές θα πρέπει μέχρι το τέλος Ιουνίου, το αργότερο έως τις αρχές Ιουλίου, να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αν και το κύριο αντικείμενο της «Μινέρβα» είναι η επεξεργασία και τυποποίηση ελαιολάδου, καμία από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται να την εξαγοράσουν δεν δραστηριοποιείται στο εν λόγω προϊόν. H «Μέλισσα - Κίκιζας», μία από τις πλέον ιστορικές βιομηχανίες, ιδρύθηκε το 1947 από τον Αλέξανδρο Κίκιζα και λειτουργεί αδιαλείπτως από τότε κατέχοντας ηγετική θέση στον κλάδο των ζυμαρικών. Το χαρτοφυλάκιό της, ωστόσο, περιλαμβάνει και ντοματοειδή, σάλτσες, κονσερβοποιημένα φρούτα και λαχανικά, ενώ έχει δραστηριότητα και στην κατηγορία του food service προμηθεύοντας ξενοδοχεία και επιχειρήσεις μαζικής εστίασης. Από το 2018, εξάλλου, η «Μέλισσα - Κίκιζας» ανέλαβε και την παραγωγή της μαγιονέζας Kraft. Το 2017, σύμφωνα με τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό της, η «Μέλισσα - Κίκιζας» πραγματοποίησε πωλήσεις σε ενοποιημένο επίπεδο ύψους 65,33 εκατ. ευρώ και είχε καθαρά κέρδη 4,45 εκατ. ευρώ.
Ανερχόμενη δύναμη στον κλάδο των τροφίμων με σημαντικό εξαγωγικό προσανατολισμό είναι η «Παλίρροια - Σουλιώτης Α.Ε.». Η εταιρεία ιδρύθηκε στα Πολιτικά Ευβοίας το 1957 υπό την καθοδήγηση του Αντώνη Σουλιώτη, και από μία μικρή προσωπική επιχείρηση αποτελεί πλέον τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία στις εξαγωγές έτοιμων γευμάτων με μονάδες παραγωγής σε Ελλάδα και Βουλγαρία, απασχολώντας πάνω από 1.000 εργαζομένους. Το 2017 οι ενοποιημένες πωλήσεις της διαμορφώθηκαν σε 46,12 εκατ. ευρώ, ενώ είχε καθαρά κέρδη 7,7 εκατ. ευρώ. Στις αρχές του 2019 εισήλθε στο μετοχικό της κεφάλαιο η VNK Capital αποκτώντας το 36% και σε αυτή τη χρονική συγκυρία η εταιρεία είναι σε φάση αναδιοργάνωσης. Γεγονός που τελικά μπορεί να επηρεάσει την απόφασή της για το εάν θα καταθέσει δεσμευτική προσφορά για την απόκτηση της «Μινέρβα».
Ο τρίτος φερόμενος ως διεκδικητής είναι η Deca Investments, επενδυτικό κεφάλαιο που έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στο ελληνικό επιχειρείν τα τελευταία χρόνια, προβαίνοντας μάλιστα σε σχετικά μακροχρόνιες επενδύσεις.
H Deca αποτελεί αποκλειστικό διαχειριστή του Diorama Investments Sicar, fund 135 εκατ. ευρώ που ιδρύθηκε στο Λουξεμβούργο το 2014 και επενδυτές του είναι διακεκριμένοι Ελληνες επιχειρηματίες, καθώς και θεσμικοί επενδυτές (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης).
Η Deca Investments έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις στη βιομηχανία πλαστικών Lariplast, στην εταιρεία παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών Atlas Tapes, στη βιομηχανία ντοματοειδών Damavand, στην InternetQ, στη Viva Wallet, στην εταιρεία ειδών ένδυσης και αξεσουάρ Axel, στην Adam Pack κ.α.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου