Απίστευτο και όμως… ελληνικό αυτό που συνέβη με την αποστολή που πρόκειται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες στίβου που θα διεξαχθούν στο Μινσκ της Λευκορωσίας από τις 23 ως τις 28 Ιουνίου.
ΣΕΓΑΣ : Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η Εθνική Ομάδα στο Μινσκ για να γλυτώσουμε τον διεθνή διασυρμό | tanea.grΟ ΣΕΓΑΣ απέσυρε αρχικά τη συμμετοχή της 15μελους ομάδας επικαλούμενος αδυναμία να βρει εισιτήρια, αλλά μπροστά σε αυτό τον εθνικό διασυρμό η κυβέρνηση μερίμνησε ώστα να διατεθεί  το πρωθυπουργικό αεροπλάνο για την μεταφορά της Εθνικής Ομάδας στους Αγώνες. Το θέμα του ενδεχόμενου αποκλεισμού της Εθνικής Ομάδας από τους Αγώνες, εξαιτίας της ανικανότητας του ΣΕΓΑΣ να βρεθούν εισιτήρια, προκάλεσε χλευασμό από μέρους της κοινής γνώμης.
Η εξωφρενική είδηση έφυασε στα αφτιά του πρωθυπουργού ο οποίος έλαβε την απόφαση να παραχωρήσει το κρατικό αεροσκάφος και να αποτραπεί την τελευταία στιγμή το ρεζιλίκι.
Η αρχική ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι:
«Το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ με ιδιαίτερη λύπη ανακοινώνει πως για τεχνικούς λόγους (αδυναμία εξεύρεσης εισιτηρίων) αποσύρει τη συμμετοχή της αντιπροσωπευτικής μας ομάδας από τους Ευρωπαϊκούς αγώνες του Μινσκ. Από τις 18 Απριλίου, οπότε και η ομοσπονδία ενημερώθηκε από την ΕΟΕ πως πρέπει να προχωρήσει η ίδια στην έκδοση των εισιτηρίων καταβλήθηκε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μεταβεί η αποστολή στο Μινσκ.
Ο σχετικός διαγωνισμός για αεροπορικά εισιτήρια που προκηρύχθηκε άμεσα ήταν άγονος και οι απευθείας διαπραγματεύσεις, που ακολούθησαν με εταιρείες και ταξιδιωτικά γραφεία, ακόμη και για μετάβαση μέσω τρίτης χώρας, δεν απέδωσαν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η ομοσπονδία εκφράζει τη λύπη της για την αδυναμία υλοποίησης της αποστολής και ζητά συγνώμη από αθλητές και προπονητές».
Τελικά, η Εθνική ομάδα Στίβου θα ταξιδέψει στο Μινσκ και θα συμμετάσχει κανονικά, καθώς όπως αναφέρει ο ΣΕΓΑΣ σε νέα έκτακτη ανακοίνωση του.

SEGAS@PRESEGAS
Έκτακτη ανακοίνωση: Με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος η ομάδα του στίβου στο Μινσκ για τους Ευρωπαϊκούς αγώνες. Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση
See SEGAS's other Tweets
Σημειωτέον στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες του Μινσκ θα λάβουν μέρος οι:
100 μ.: Γιάννης Νυφαντόπουλος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) – Ραφαέλα Σπανουδάκη (ΓΣ Ηλιούπολης)
110μ. εμπ.: Κώστας Δουβαλίδης (ΑΟ Ηφαιστία)
100 μ. εμπ.: Κλειώ Σάντα (ΓΣ Αστέρας Αιγάλεω)
Ύψος: Αντώνης Μέρλος (Ποσειδών Λουτρακίου)
Μήκος: Έφη Κολοκυθά (ΓΑΣ Αλεξάνδρειας)
Ακοντισμός: Σοφία Υφαντίδου (ΟΚΑ Βικέλας Β.)
4Χ400 μ.μικτή: Αντώνης Αλεξανδρίδης (ΟΣΦΠ), Παναγιώτης Τριβυζάς (ΟΣΦΠ), Δέσποινα Μουρτά (Ολυμπιάδα Πάτρας), Ελπίδα Καρκαλάτου (ΣΔΥ Αργολίδας)
800μ.Χ600μ.Χ400μΧ200 μικτή: Χρήστος Κοτίτσας (ΓΣ Κηφισιάς), Κώστας Νάκος (ΓΣ Τρικάλων), Κωνσταντίνα Γιαννοπούλου (ΓΣ Κηφισιάς), Γρηγορία Κεραμιδά (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακ.)