Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Το πρόγραμμα της ενθρόνισης του Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου


Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος προσευχόμενος ενώπιον της Αγίας Τραπέζης στο ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι κατά την Ακολουθία του Μεγάλου Μηνύματος. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο - Νίκος Μαγγίνας

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ – Η ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου, του εβδόμου κατά σειρά ποιμενάρχη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θα λάβει χώρα το Σάββατο 22 Ιουνίου 2019, στις 11 π.μ. στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν (337 East 74th Street, NYC), αναφέρει με δελτίο τύπου η Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
Ο από Προύσης Μητροπολίτης Ελπιδοφόρος εξελέγη παμψηφεί ως Αρχιεπίσκοπος Αμερικής από την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως την 11η Μαΐου 2019. Τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο θα εκπροσωπήσει στην ενθρόνιση ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γερμανίας κ. Αυγουστίνος.
Η εκλογή και η επικείμενη ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον και στην τελετή πρόκειται να παραστούν πολλοί εκπρόσωποι του θρησκευτικού, πολιτικού, ακαδημαϊκού, διπλωματικού και επιχειρηματικού κόσμου της Αμερικής, πολλοί επισκέπτες από το εξωτερικό και το πλήρωμα της Εκκλησίας στην Αμερική, κλήρος και λαός, που θα έρθουν να γνωρίσουν, να καλωσορίσουν και να λάβουν την ευχή και ευλογία του νέου τους Αρχιεπισκόπου και πνευματικού τους πατέρα, του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου. Η τελετή θα μεταδοθεί τηλεοπτικά σε ζωντανή μετάδοση μέσω δορυφόρου· και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Αρχιεπισκοπής www.goarch.org
Μετά την ενθρόνιση, στις 1:30 μ.μ. θα παρατεθεί επίσημο ενθρονιστήριο γεύμα, στο Ξενοδοχείο Χίλτον της Νέας Υόρκης (New York Hilton Hotel, 1335 Avenue of the Americas).
Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος πρόκειται να αφιχθεί στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κένεντυ το εσπέρας της Τετάρτης 19 Ιουνίου. Το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουνίου 2019, θα φτάσει στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο, όπου θα τελέσει Δοξολογία στο παρεκκλήσιο του Αποστόλου Παύλου και θα συναντήσει το προσωπικό της Ι. Αρχιεπισκοπής. Αμέσως μετά, ο Αρχιεπίσκοπος θα συναντηθεί με τους Μητροπολίτες μέλη της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου και τους Βοηθούς Επισκόπους. Το εσπέρας της ιδίας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα παραστεί και θα ευλογήσει δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν του, με τη συμμετοχή ιερέων και πρεσβυτερών της Αμέσου Αρχιεπισκοπικής Περιφερείας, Ιεραρχών της Αρχιεπισκοπής Αμερικής καθώς και Ιεραρχών εκτός Αμερικής που θα βρίσκονται εδώ για την ενθρόνιση.
Το πρωί της Παρασκευής 21 Ιουνίου, στις 10:30 π.μ., ο Αρχιεπίσκοπος θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου στην έδρα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και στη συνέχεια το μεσημέρι θα παρακαθίσει σε γεύμα υποδοχής θρησκευτικών ηγετών της Νέας Υόρκης το οποίο θα παραθέσει ο Ραββίνος Άρθουρ Σνέεϊρ.
Την Κυριακή μετά την ενθρόνιση 22 Ιουνίου 2019, Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος θα προεξάρχει στη πρώτη του ως Αρχιεπίσκοπος συνοδική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία με τους Μητροπολίτες της Ιεράς Επαρχιακής Συνόδου. Ο όρθρος, στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος θα αρχίσει στις 8:30 π.μ. και η Θεία Λειτουργία στις 10:00 π.μ. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην παρακείμενη αίθουσα του Καθεδρικού Ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου