Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Γιατί χάνονται οι κάλτσες στο πλυντήριο; Τι λένε οι ειδικοί

 Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019
Αναζητώντας απάντηση σε αυτό το «καυτό» ερώτημα οι επιστήμονες κάνοντας έρευνα σε ένα δείγμα 2.000 Βρετανών, ανακάλυψαν ότι χάνονται 1,3 κάλτσες τον μήνα, δηλαδή περίπου 1,264 κάλτσες σε μια ολόκληρη ζωή .
Και ιδού η εξήγηση που δίνουν λοιπόν οι επιστήμονες για αυτό το περίεργο φαινόμενο και τελικά είναι απλή. Αυτές χάνονται καθώς πέφτουν πίσω και κάτω από τα έπιπλα χωρίς να το προσέχει κανένας.
Να τονιστεί ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι και θέμα ψυχολογίας. Διάχυση της ευθύνης, οπτική αντίληψη και λάθη συμπεριφοράς όπως παράλειψη, είναι κάποιοι από τους παράγοντες.
Ακόμα, πιθανές αιτίες είναι:
1) Η κάλτσα δεν μπήκε ποτέ στο πλυντήριο
Όσο κι αν φαίνεται περίεργο αυτή είναι μια από τις πιο πιθανές εξηγήσεις. Στην πραγματικότητα το ζευγάρι δεν μπήκε ποτέ μαζί στο πλυντήριο γιατί πολύ απλά η μία κάλτσα κάπου παράπεσε.
Για να την βρείτε δεν έχετε παρά να ψάξετε στο καλάθι με τα άπλυτα, γύρω ή κάτω από κάποιο έπιπλο κλπ.
2) Η κάλτσα βρίσκεται ακόμη μέσα στο πλυντήριο
Υπάρχει μια μικρή πιθανότητα η χαμένη κάλτσα να έχει σφηνώσει κάπου στον μικρό χώρο γύρω από τον κάδο του πλυντηρίου, συνήθως κάτω από το λάστιχο.
Επίσης μπορεί να κρύβεται κάπου ανάμεσα στον κάδο και το τύμπανο του πλυντηρίου ή ακόμη και μέσα στη σωλήνα του νερού.
3) Η χαμένη κάλτσα έχει κρυφτεί μέσα σε κάποιο άλλο ρούχο
Ένα πιθανό σενάριο είναι ένα μικρό ρούχο όπως μια κάλτσα, με ή χωρίς τη βοήθεια του στατικού ηλεκτρισμού, να έχει κρυφτεί μέσα σε κάποιο μεγαλύτερο ρούχο.
Αγαπημένες κρυψώνες για τις κάλτσες είναι μεταξύ άλλων τα μπατζάκια των παντελονιών, τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες οι παπλωματοθήκες κλπ.
Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται προσοχή κατά το άπλωμα των ρούχων για να μην καταλήξει η κάλτσα σας στον δρόμο ή στην πίσω αυλή…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου