Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 10 Ιουνίου 2019

Αποχωρεί ο Ευθυμιόπουλος από την διεύθυνση του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής


Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2019ο Δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την αποχώρησή του από την διεύθυνση του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους εκπαιδευτικούς ο Δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας.
«Κάθε μέρα έχει και τον εσπερινό της», γράφει ο Δρ Ευθυμιόπουλος. «Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ήρθε και για μένα η ώρα να αποσυρθώ από διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
Και προσθέτει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αρχιεπισκοπή για την εξαιρετική τιμή που είχα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ελληνορθόδοξη Παιδεία της Αμερικής και να ηγηθώ μιας ομάδας που κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό».
Παράλληλα, ο κ. Ευθυμιόπουλος απευθύνει ευχαριστίες προς όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια που ήταν επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ιδιαίτερα ευχαριστεί «τους άξιους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα την βοηθό μου στο Γραφείο Παιδείας, κα Μαρία Τελειοπούλου, για την πολύτιμη και καταλυτική συμβολή της στην έκδοση όλων των βιβλίων που εκδόθηκαν επί ημερών μου από το Γραφείο Παιδείας, αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητα του Γραφείου. Αμέτρητες οι δυσκολίες, αλλά με επιμονή, υπομονή και πίστη υπερκεράστηκαν».
Επίσης, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για την συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια: «Γνωρίζω καλά», γράφει, «ότι αντιμετωπίζετε πολλές και ποικίλες δυσκολίες και εκτιμώ ακόμα περισσότερο την προσφορά σας στην ελληνική παιδεία, η οποία θα έπρεπε να αναγνωριστεί ευρύτερα. Γιατί είσαστε εσείς οι πνευματικοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή που, χάρη στις δικές σας προσπάθειες, γεμίζετε τις σχολικές αίθουσες με παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν για την πατρίδα των γονιών και των παππούδων τους, για τις παραδόσεις μας, για την ελληνική μας γλώσσα, την ιστορία και την ελληνική κληρονομιά».
Επίσης, ευχαριστεί το υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου «για την εξαιρετική συνεργασία στη διοργάνωση και πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι από το 2007» (το οποίο πάντως σεμινάριο, όπως αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Ευθυμιόπουλος, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω «διαφόρων συγκυριών»).
Ευχαριστίες, εξάλλου, απευθύνει και στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών κα Κοκόλη και την πρόεδρο του Οργανισμού «Ελληνική Παιδεία Αμερικής» κα Φιλιώτη για τη «σημαντική βοήθειά τους» στα σεμινάρια, αλλά και την συμβολή τους στη μερική χρηματοδότηση κάποιων βιβλίων της σειράς «Τα Ελληνικά μου», όταν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Αρχιεπισκοπή ή άλλοι οργανισμοί αδυνατούσαν να καλύψουν».
Τέλος, ο κ. Ευθυμιόπουλος απευθύνει ευχαριστίες και στον «ημερήσιο ομογενειακό Τύπο», όπως γράφει χαρακτηριστικά, δηλαδή στον «Εθνικό Κήρυκα», αφού ο «Εθνικός Κήρυκας», ως γνωστόν, είναι η μόνη ημερήσια εφημερίδα, «για την στήριξή του στην ενημέρωση της Ομογένειας σχετικά με τις εκπαιδευτικές προσπάθειες του Γραφείου Παιδείας», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την παράκληση «να συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για την διατήρηση της ελληνικής μας γλώσσας και του πολιτισμού».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου