Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

Αποχωρεί ο Ευθυμιόπουλος από την διεύθυνση του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής


Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2019



ο Δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Την αποχώρησή του από την διεύθυνση του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής ανακοίνωσε με επιστολή του προς τους εκπαιδευτικούς ο Δρ Ιωάννης Ευθυμιόπουλος μετά από 14 χρόνια υπηρεσίας.
«Κάθε μέρα έχει και τον εσπερινό της», γράφει ο Δρ Ευθυμιόπουλος. «Με τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ήρθε και για μένα η ώρα να αποσυρθώ από διευθυντής του Γραφείου Παιδείας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».
Και προσθέτει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Αρχιεπισκοπή για την εξαιρετική τιμή που είχα να προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην ελληνορθόδοξη Παιδεία της Αμερικής και να ηγηθώ μιας ομάδας που κατάφερε να κάνει το αδύνατο δυνατό».
Παράλληλα, ο κ. Ευθυμιόπουλος απευθύνει ευχαριστίες προς όλους εκείνους με τους οποίους συνεργάστηκε, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, όλα αυτά τα χρόνια που ήταν επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας της Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ιδιαίτερα ευχαριστεί «τους άξιους συνεργάτες μου και ιδιαίτερα την βοηθό μου στο Γραφείο Παιδείας, κα Μαρία Τελειοπούλου, για την πολύτιμη και καταλυτική συμβολή της στην έκδοση όλων των βιβλίων που εκδόθηκαν επί ημερών μου από το Γραφείο Παιδείας, αλλά και σε κάθε άλλη δραστηριότητα του Γραφείου. Αμέτρητες οι δυσκολίες, αλλά με επιμονή, υπομονή και πίστη υπερκεράστηκαν».
Επίσης, ευχαριστεί τους εκπαιδευτικούς για την συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια: «Γνωρίζω καλά», γράφει, «ότι αντιμετωπίζετε πολλές και ποικίλες δυσκολίες και εκτιμώ ακόμα περισσότερο την προσφορά σας στην ελληνική παιδεία, η οποία θα έπρεπε να αναγνωριστεί ευρύτερα. Γιατί είσαστε εσείς οι πνευματικοί στρατιώτες στην πρώτη γραμμή που, χάρη στις δικές σας προσπάθειες, γεμίζετε τις σχολικές αίθουσες με παιδιά που ενδιαφέρονται να μάθουν για την πατρίδα των γονιών και των παππούδων τους, για τις παραδόσεις μας, για την ελληνική μας γλώσσα, την ιστορία και την ελληνική κληρονομιά».
Επίσης, ευχαριστεί το υπουργείο Παιδείας και το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου «για την εξαιρετική συνεργασία στη διοργάνωση και πραγματοποίηση του σεμιναρίου ανελλιπώς κάθε καλοκαίρι από το 2007» (το οποίο πάντως σεμινάριο, όπως αναφέρει στη συνέχεια ο κ. Ευθυμιόπουλος, φέτος δεν θα πραγματοποιηθεί λόγω «διαφόρων συγκυριών»).
Ευχαριστίες, εξάλλου, απευθύνει και στην πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνοαμερικανών Εκπαιδευτικών κα Κοκόλη και την πρόεδρο του Οργανισμού «Ελληνική Παιδεία Αμερικής» κα Φιλιώτη για τη «σημαντική βοήθειά τους» στα σεμινάρια, αλλά και την συμβολή τους στη μερική χρηματοδότηση κάποιων βιβλίων της σειράς «Τα Ελληνικά μου», όταν, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η Αρχιεπισκοπή ή άλλοι οργανισμοί αδυνατούσαν να καλύψουν».
Τέλος, ο κ. Ευθυμιόπουλος απευθύνει ευχαριστίες και στον «ημερήσιο ομογενειακό Τύπο», όπως γράφει χαρακτηριστικά, δηλαδή στον «Εθνικό Κήρυκα», αφού ο «Εθνικός Κήρυκας», ως γνωστόν, είναι η μόνη ημερήσια εφημερίδα, «για την στήριξή του στην ενημέρωση της Ομογένειας σχετικά με τις εκπαιδευτικές προσπάθειες του Γραφείου Παιδείας», διατυπώνοντας ταυτόχρονα την παράκληση «να συνεχίσει να στηρίζει κάθε προσπάθεια για την διατήρηση της ελληνικής μας γλώσσας και του πολιτισμού».
Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου