Στο ίδιο έργο θεατές. Πράγμα… αναμενόμενο αφού τόσο ο σκηνοθέτης (Άγγελος Αναστασιάδης), όσο και ο σεναριογράφος (Βαγγέλης Γραμμένος), παρέμειναν ακμαίοι, σε θέση εντολοδόχου. Αποτέλεσμα, νέα ήττα για την Εθνική μας ομάδα, αυτή την φορά από την Αρμενία με 3-2 στο ΟΑΚΑ.
Προφανώς, πρόκειται για… τραγωδία. Δεν θα μπορούσε να προσδιοριστεί αλλιώς το θέαμα(;) που παρουσιάζουν οι διεθνείς μας που σε δύο παιχνίδια εντός των τειχών, κατάφεραν να δεχθούν έξι τέρματα, να σημειώσουν μόλις δύο (κατά βάση αποτέλεσμα ατομικών ενεργειών) και να προκαλέσουν ακόμα μεγαλύτερη αγανάκτηση.
Μία Εθνική άνευρη, άοσμη, χωρίς πλάνο, χωρίς ελπίδα. Μια Εθνική έρμαιο των ανθρώπων που ορίζουν το μέλλον της και καθορίζουν την πορεία της. Ένας προπονητής που συνεχίζει να προκαλεί ερωτηματικά με τις επιλογές του (γιατί ο Σιόβας έναντι του σαφώς πιο γρήγορου Μανωλά; γιατί ο Βλαχοδήμος έναντι του πολύ καλού κόντρα στην Ιταλία Μπάρκα). Ένα σύνολο ποδοσφαιριστών που, με ελάχιστες εξαιρέσεις, δεν παθιάζεται για τη φανέλα με το εθνόσημο. Συγκεκριμένοι υπεύθυνοι. Με όνομα κι επίθετο.
Άνθρωποι σε νευραλγικές θέσεις που κάνουν… επίδειξη δύναμης με θύμα το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Η νέα ΕΠΟ του «δικού μας» Βαγγέλη Γραμμένου, αυτή αποφάσισε να διώξει έναν προπονητή χωρίς να ρωτήσει τους παίκτες, αυτή έφερε στη θέση του έναν άνθρωπο με πολύ συγκεκριμένες (παρωχημένες) ιδέες για το άθλημα.
Δύο εντός έδρας παιχνίδια, ούτε ένας βαθμός στο σακούλι.
Εικόνα που προκαλεί θλίψη, μια Εθνική που δεν θα έπρεπε να αξιώνει παρουσία σε τελική φάση διοργάνωσης. Μετά το 0-3 από την Ιταλία, ήρθε και το 2-3 της Αρμενίας που έμοιαζε μεγαθήριο στο ΟΑΚΑ και πλέον είναι στο +2 από τη Γαλανόλευκη.
Παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα και σχήμα, η Εθνική δεν βελτιώθηκε στο ελάχιστο, δέχτηκε ξανά δυο γκολ νωρίς στο παιχνίδι μείωσε με τον Ζέκα στο 54′, προσπάθησε να ισοφαρίσει, δέχθηκε και τρίτο γκολστο 74′ και η συγκλονιστική προσπάθεια του Φορτούνη στο 87′ για το τελικό 2-3, δεν μπορούσε να αλλάξει πια τίποτα.
Ο Καρεπετιάν άνοιξε το σκορ στο 8ο λεπτό πλασάροντας τον Βλαχοδήμο που έκανε αργή έξοδο και εκθέτοντας τους αμυντικούς μας. Στο 33′ ο Γκαζαριάν άδειασε τον Σωκράτη και πλάσαρε για το 2-0 της ομάδας του που ήταν άκρως απειλητική στην κόντρα και δημιουργούσε συνεχώς επικίνδυνες καταστάσεις για τη γαλανόλευκη εστία.
Η Εθνική μείωσε με τον Ζέκα στο 54′ αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό καθώς στο 74′ ο Μπαρκσεγιάν έκανε το 3-1. Το τελικό 3-2 διαμορφώθηκε με εντυπωσιακό γκολ του Φορτούνη στο 87′, με τον διεθνή μέσο να περνάει όλη την άμυνα και τον γκολκίπερ της Αρμενίας, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων.
ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Μαυρίας (17’ Κώτσιρας), Παπασταθόπουλος, Σιόβας, Κούτρης, Ζέκα, Σάμαρης (75’ Σιώπης), Μασούρας, Φορτούνης, Πέλκας (68’ Κολοβός), Κουλούρης
ΑΡΜΕΝΙΑ (Αρμέν Γκιουλμπουνταγκιάντς): Αϊραπετιάν, Χαρογιάν, Γκριγκοριάν, Μκρτσιάν (55’ Χοβσεπιάν), Μπαρζεγκιάν, Χοβνανισιάν, Μκιταριάν, Γκαζαριάν (83’ Αβετισιάν) Χαμπαρτσουμιάν, Καραπετιάν (70’ Μπαμπαγιάν), Ισκχαγιάν
TA NEA