Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Από τον ΒΗΜΑτοδότης: Ο Μητσοτάκης, ο Πικραμμένος και ο Αβραμόπουλος

Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2019
Επειδή απομένουν μόνον μερικές εβδομάδες έως τις εκλογές και από τη διαφαινόμενη νίκη της ΝΔ ρώτησα έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη πώς, κατά τη γνώμη του, θα καταρτίσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας, το οποίο να σημειώσω ότι αποτελεί αποκλειστικό προνόμιο του προέδρου του κόμματος. Με δυο λόγια, όποιον θέλει τοποθετεί σε όποια θέση επιθυμεί ο πρόεδρος. Ο συνεργάτης του κ. Μητσοτάκη στην αρχή ήταν επιφυλακτικός, δεν ήθελε να αναφέρει ονόματα λέγοντας πως δεν έχει ακόμη τις πληροφορίες. Αλλά σιγά- σιγά με τη συζήτηση αποκάλυψε και τούτα τα οποία ευθύς αμέσως σας μεταφέρω. Απλώς για την οικονομία της συζήτησης να σημειώσω ότι πρόκειται (όπως μου είπε) για προσωπικές του απόψεις.
***
Πρώτον, ότι ο Δ. Αβραμόπουλος θα έχει σημαίνουσα θέση στην επερχόμενη κυβέρνηση Μητσοτάκη. Ρώτησα εάν θα τον περιλάβει στο Επικρατείας και μου απάντησε ότι «δεν τον φέρνει από τις Βρυξέλλες για να τον κάνει απλώς βουλευτή». Τότε ποιον προορίζει ο κ. Μητσοτάκης ως επικεφαλής του Επικρατείας; Με χίλιες επιφυλάξεις ο συνομιλητής έκανε μια πρόβλεψη. Μου είπε συγκεκριμένα ότι εάν αυτός ήταν πρόεδρος του κόμματος τότε χωρίς αμφιβολία θα έβαζε πρώτο στο Επικρατείας τον  Π. Πικραμμένο και κανέναν άλλον. Αφήστε που στο κόμμα υπήρξαν και συζητήσεις για τον πρώην πρωθυπουργό και ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει συχνή συνομιλία μαζί του. Πάντως, για να ξέρετε, ο κ. Πικραμμένος είτε θα είναι στο Επικρατείας της ΝΔ είτε θα είναι υποψήφιος ακόμη και για θεσμική θέση. Τίποτε από τα δύο αυτά δεν πρέπει να αποκλειστεί.
***
Ρώτησα επίσης εάν στο Επικρατείας περιλάβει κάποιον από το ΚΙΝΑΛ (που αποχώρησε). Η απάντηση ήταν ότι έως τώρα δεν έχει ακούσει να παίζει κανένα όνομα από το ΚΙΝΑΛ, ούτε του Ευ. Βενιζέλου, ούτε του Μιχ. Χρυσοχοΐδη, ούτε του Γ. Φλωρίδη. Μου είπε ωστόσο ότι «ο πρόεδρος έχει καλή γνώμη για την Αννα Διαμαντοπούλου αλλά δεν έχει αποφασιστεί ακόμη τίποτε». Και πάμε στα νομοσχέδια που είναι έτοιμα, σε περίπτωση σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης. Λέω αυτοδύναμης, γιατί αυτό περιμένει ο κ. Μητσοτάκης για να ορίσει και επίτροπο στην Κομισιόν, τον οποίο πρέπει να ορίσει έως τις 15 Ιουλίου. Εάν πετύχει αυτοδυναμία μπορεί να διορίσει όποιον θέλει. Εάν όχι, θα πρέπει να συνεργαστεί με άλλο κόμμα και να αποφασίσουν από κοινού…
***
Ενα από τα πρώτα νομοσχέδια που είναι ήδη έτοιμα είναι αυτό της κατάργησης του πανεπιστημιακού ασύλου. Εν συνεχεία, σειρά παίρνει το νομοσχέδιο για την επαναφορά της Δύναμης Δέλτα στην Αστυνομία και η πρόσληψη 1.500 ειδικών φρουρών, μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις και στα μερίσματα, αλλαγή του εκλογικού νόμου. Και θα ακολουθήσουν και άλλα νομοσχέδια στις 100 πρώτες ημέρες διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ.
Ο Τσιτσιπάς και η Κουμουνδούρου
Εχασαν κάθε ενδιαφέρον για τα αποτελέσματα του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών. Ισως επειδή εκεί στην Κουμουνδούρου τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν ότι δεν κερδίζουν πουθενά. Και τι νομίζετε πως έκαναν για να… σκοτώσουν την ώρα τους; Αλλοι έπαιζαν με τα κινητά τους και άλλοι (οι περισσότεροι) παρακολουθούσαν την αναμέτρηση του Στέφανου Τσιτσιπά με τον Σταν Βαβρίνκα, για τη φάση των «16» του Ρολάν Γκαρός. Ολα αυτά την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η δημοσιοποίηση των πρώτων αποτελεσμάτων σε δήμους και περιφέρειες.
«Τον περιμένω στη γωνία»
Σαφέστατη στο μήνυμά της προς τον εκλεγέντα δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη η (σύζυγος) Σία Κοσιώνη. Ολα ξεκίνησαν όταν σε ζωντανή σύνδεση του ΣΚΑΪ με το εκλογικό κέντρο του Γιώργου Πατούλη πήρε τον λόγο η σύζυγος του νέου περιφερειάρχη Μαρίνα Πατούλη. «Ως σύζυγος, συγχαρητήρια για τη νίκη του Κώστα Μπακογιάννη» είπε η κυρία Πατούλη, απευθυνόμενη στη Σία Κοσιώνη. Η δημοσιογράφος την ευχαρίστησε για τα καλά της λόγια, αλλά έσπευσε να ξεκαθαρίσει: «Τον περιμένω στη γωνία αν δεν κάνει αυτά που υποσχέθηκε» ξεκαθάρισε. Πώς αντέδρασε ο Κώστας Μπακογιάννης ακούγοντας τη σύζυγό του να λέει ότι τον περιμένει στη γωνία; «Πολύ καλά κάνει και με περιμένει στη γωνία».
***
Ενας από τους οπαδούς του Μπακογιάννη δεν έχασε την ευκαιρία και τον συνεχάρη με τη φράση: «Αντε και πρωθυπουργός». Ο κ. Μπακογιάννης αιφνιδιάστηκε και του είπε: «Οχι, Παναγία μου». Και απομακρύνθηκε.
Ο επίμονος εισαγγελέας!
Και μια μη πολιτική είδηση που έχει τη σημασία της. Μεταφυσικές διαστάσεις παίρνει η φράση του εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης Βασίλη Φλωρίδη, ο οποίος με διάταξή του τον περασμένο Φεβρουάριο ζήτησε να ανοίξει ο φάκελος της εξαφάνισης του επιχειρηματία Δημήτρη Γραικού από τη Θεσσαλονίκη: «Η περίπτωση, κατά το κοινώς λεγόμενο, να άνοιξε η γη και να τον κατάπιε, μπορεί όντως μόνο κυριολεκτικά να ισχύει, μετά από ανθρώπινη ενέργεια». Και όντως έτσι έγινε και από τον άνθρωπο που «φωτογράφισε» ο κ. Φλωρίδης. Ο Γραικός, ως γνωστόν, θάφτηκε μαζί με το αυτοκίνητό του από τον έμπορο με τον οποίο συναλλάχθηκε με τρόπο και σε μέρος που ποτέ κανείς δεν θα τον έβρισκε. Οπως είπε και ο συνήγορός του Ν. Διαλυνάς, θα πήγαινε… άκλαυτος. Και ο δράστης ατιμώρητος. Σκόνταψε όμως στο πείσμα του επίμονου εισαγγελέα! Ο κ. Φλωρίδης (αδελφός του πρώην υπουργού Γιώργου Φλωρίδη) προήχθη και «κατεβαίνει» στην Αθήνα σε λίγες εβδομάδες με ειδικό ρόλο ως εισαγγελέας Εφετών.
Οταν το καλάσνικωφ ομιλεί στις εκλογές
Παρ΄ολίγον να περνούσε απαρατήρητο, αλλά πρωταγωνίστησε και ένα… καλάσνικωφ στις δημοτικές εκλογές. Οπως καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου «Αδούλωτη Μάνη» και συμμετέχων στον συνδυασμό του κ. Μιχολαλιάκου , Γ. Π. Δημακόγιαννης ο γιος του δημάρχου Π. Ανδρεάκου εμφανίστηκε ξαφνικά έξω από το βιβλιοπωλείο του κρατώντας ένα καλάσνικωφ και άρχισε να… πυροβολεί: «Το αληθινό σας πρόσωπο, το πρόσωπο της βίας του χυδαίου τραμπουκισμού, των ύβρεων και των απειλών, των σκοπούμενων, απειλητικών πυροβολισμών με πολεμικό όπλο μπροστά στο βιβλιοπωλείο μου προφανώς για τον εκφοβισμό μου σε μια κατάμεστη από κόσμο παιδιά πλατεία, το γνωρίζω», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Διαδίκτυο ο Γ. Δημακόγιαννης. Πρόκειται (εάν αληθεύει) για πολύ σοβαρό επεισόδιο για το οποίο θα πρέπει να πάρουν θέση τα κόμματα.
***
Ο μαυροπουκαμισάς Τσίπρας
Ηταν ράκος και το έδειχνε το βλέμμα του. Βλέμμα παγερό, γεμάτο άγχος.. Με το ζόρι χαμογελούσε και αυτό το έκανε για τις ανάγκες της τηλεόρασης. Φορούσε ένα μαύρο πουκάμισο και πήγε να… συγχαρεί την Ρένα Δούρου και τον Νάσο Ηλιόπουλο. Να τους συγχαρεί όμως γιατί; Επειδή, όπως είπε αύξησαν τα ποσοστά τους; Μα και οι δύο αντίπαλοί τους οι κκ. Πατούλης και Μπακογιάννης έκαναν περίπατο. Και ο κ. Τσίπρας συνοδευόμενος από την Περιστέρα (Μπέτυ) Μπαζιάνα έκανε πως δεν καταλάβαινε τίποτα. Ωσαν να ήθελε να δώσει θάρρος στο εαυτό του και στους γύρω του, που όμως δεν ήταν πολλοί. Οι συνηθισμένοι που τον ακολουθούσαν, δηλαδή, οι Φλαμπουράρης, η Αννέτα Καββαδία και ο Νίκος Παππάς (ναι, δεν διαβάσατε λάθος ήταν και ο Νίκος Παππάς μαζί του, πλην όμως ο κ. Τσίπρας δεν του έδωσε σημασία, απλώς μια τυπική χειραψία). Εδειχνε να μην έχει ξεπεράσει το σοκ των εκλογών. Ετσι μετά το σοκ των πρώτων ημερών, Μέγαρο Μαξίμου και Κουμουνδούρου έχουν στρέψει τις προσπάθειές τους στη μάχη των εθνικών εκλογών της 7ης Ιουλίου. Μπορεί δημόσια να ισχυρίζονται ότι τίποτα δεν έχει κριθεί, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι στόχος τους είναι να αποτρέψουν περαιτέρω πτώση και αν είναι δυνατόν να επιτύχουν κλείσιμο της ψαλίδας, έστω και λίγο. Θεωρούν ότι αν η διαφορά γίνει διψήφια θα είναι πολιτικοψυχολογικά ένα ακόμα βαρύ πλήγμα.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου