Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τρίτη, 4 Ιουνίου 2019

Πολύ ακριβά τα ξενοδοχεία... Μύκονος και Σαντορίνη στην κορυφή

Τις υψηλότερες τιμές κράτησης ανάμεσα στα ανταγωνιστικά ξενοδοχεία της Μεσογείου εξακολουθούν να έχουν αυτά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Αν και παρουσιάζουν μεταβολές από την περυσινή περίοδο, είναι εν γένει σαφώς ακριβότερα από αυτά της Ιμπιζα και της Σαρδηνίας, με τα οποία συγκρίνονται από τους ξένους ταξιδιώτες.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Τις υψηλότερες τιμές κράτησης ανάμεσα στα ανταγωνιστικά ξενοδοχεία της Μεσογείου εξακολουθούν να έχουν αυτά της Μυκόνου και της Σαντορίνης. Αν και παρουσιάζουν μεταβολές από την περυσινή περίοδο, είναι εν γένει σαφώς ακριβότερα από αυτά της Ιμπιζα και της Σαρδηνίας, με τα οποία συγκρίνονται από τους ξένους ταξιδιώτες. Η συγκριτική αυτή εικόνα προκύπτει από τις κρατήσεις που έγιναν για τον Απρίλιο, αλλά δεν αναμένεται να μεταβληθεί σημαντικά καθώς προχωράει η σεζόν και οι τιμές ανεβαίνουν σε σαφώς υψηλότερα επίπεδα. Υπενθυμίζεται πως πέρυσι τον Ιούλιο, την υψηλότερη εποχικά συγκυρία, η μέση τιμή κράτησης για τα ξενοδοχεία της Μυκόνου ήταν στα 705 ευρώ και για της Σαντορίνης στα 589 ευρώ.
Την υψηλότερη μέση τιμή κράτησης στα ξενοδοχεία 5 αστέρων στην Ελλάδα μέχρις στιγμής φέτος κατέχουν οι Κυκλάδες με 258 ευρώ, τα Ιόνια Νησιά και τα Δωδεκάνησα με 167 ευρώ και 124 ευρώ αντίστοιχα. Αυτές είναι οι τιμές με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της διαδικτυακής πλατφόρμας κρατήσεων Trivago για τον Απρίλιο, που επεξεργάστηκε το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΙΝΣΕΤΕ. Στην Τουρκία σημειώθηκαν οι χαμηλότερες τιμές τον Απρίλιο, με το Μπόντρουμ στα 137 ευρώ και την Αττάλεια στα 104 ευρώ.
Εντός των Κυκλάδων η Μύκονος ήταν ο μοναδικός προορισμός από τους εξεταζόμενους που παρουσίασε αύξηση σε όλες τις κατηγορίες. Ειδικότερα στην κατηγορία 5 αστέρων η τιμή κράτησης για τη Μύκονο ανήλθε στα 154 ευρώ (έναντι 143 ευρώ τον Απρίλιο του 2018). Η τιμή της Σαντορίνης μειώθηκε οριακά στα 190 ευρώ από τα 188 ευρώ, ενώ στην Ιμπιζα η τιμή κράτησης μειώθηκε στα 123 ευρώ (έναντι 136 ευρώ) και στη Σαρδηνία αυξήθηκε στα 114 ευρώ (από 131 ευρώ). Στην κατηγορία 4 αστέρων, η τιμή κράτησης για Σαντορίνη αυξήθηκε στα 190 ευρώ (έναντι 188 ευρώ τον Απρίλιο του 2018) και στη Μύκονο στα 154 ευρώ (έναντι 143 ευρώ). Στην Ιμπιζα η τιμή μειώθηκε στα 123 ευρώ (έναντι 136 ευρώ) ενώ στη Σαρδηνία μειώθηκε στα 114 ευρώ έναντι 131 ευρώ.
Ο μοναδικός προορισμός που παρουσίασε μείωση σε όλες τις κατηγορίες ξενοδοχειακών καταλυμάτων ήταν το Ρίμινι. Αντίθετα, αύξηση σε όλες τις κατηγορίες παρουσίασε το Μπόντρουμ. Στα ξενοδοχεία 4 αστέρων, την υψηλότερη τιμή κράτησης κατέχουν και πάλι οι Κυκλάδες με 181 ευρώ και ακολούθησαν η Μαγιόρκα με 113 ευρώ, τα Ιόνια Νησιά με 112 ευρώ και η Ιστρια με 102 ευρώ.
Αισθητά χαμηλότερες ήταν οι τιμές στους υπόλοιπους προορισμούς (κάτω από 100 ευρώ). Η Κρήτη εκτιμήθηκε στα 91 ευρώ, η Χαλκιδική στα 84 ευρώ και τα Δωδεκάνησα στα 74 ευρώ. Στην Αττάλεια σημειώθηκε η χαμηλότερη τιμή, 54 ευρώ.
Εντός της ελληνικής επικράτειας και σε σύγκριση με πέρυσι, πτωτικά κινήθηκε η πλειονότητα των γεωγραφικών ενοτήτων που παρακολουθούν Trivago και ΙΝΣΕΤΕ. Χαρακτηριστικά οι Σποράδες κατέγραψαν μείωση σε όλες τις κατηγορίες με εξαίρεση την κατηγορία 4 αστέρων, ενώ η Πελοπόννησος παρουσίασε αύξηση μόνο στην κατηγορία των 5 αστέρων και μείωση στις υπόλοιπες. Από την άλλη μεριά, αύξηση σε όλες τις κατηγορίες, πλην αυτής των 5 αστέρων, παρουσίασαν η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη, η Κεντρική Ελλάδα και η Κρήτη. Στις υπόλοιπες γεωγραφικές ενότητες η εικόνα ήταν μεικτή. 
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου