Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

Ο Κυριάκος σχεδιάζει ήδη την κυβέρνησή του




Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη σε εκδήλωση με θέμα: "Ισχυρή Ανάπτυξη - Αυτοδύναμη Ελλάδα" την Τρίτη 11 Ιουνίου 2019. (EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΔ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)

ΑΘΗΝΑ. Η μεγάλη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις ευρωεκλογές αλλά και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που προεξοφλούν μια ανάλογη νίκη και στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου έχουν κάνει τον Κυριάκο Μητσοτάκη να καταρτίζει ήδη τα κυβερνητικά του σχέδια για την επομένη των εκλογών.
Πιο συγκεκριμένα, και με βάση τα όσα είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του το πρωί της Πέμπτης αλλά και με βάση πληροφορίες που επικαλείται το «iefimerida.gr», στόχος του κ. Μητσοτάκη είναι ένα μικρό και ευέλικτο σχήμα, που είναι πολύ πιθανό να περιλαμβάνει 14 υπουργούς και προκειμένου να επιτευχθεί ο αριθμός αυτός θα υπάρξουν συγχωνεύσεις υπουργείων.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, «με μία εξαίρεση, δεν θα έχει καθόλου αναπληρωτές Υπουργούς. Οι αναπληρωτές Υπουργοί είναι μια θέση που δεν κατάλαβα ποτέ – ένας Υπουργός που αναφέρεται στον Πρωθυπουργό, αλλά όχι στον προϊστάμενό του. Ενδεχομένως να πρέπει να υπάρχει μια εξαίρεση, θα την καταλάβετε όταν τη δείτε».
Παράλληλα, η Βουλή το καλοκαίρι θα παραμείνει ανοιχτή προκειμένου η νέα κυβέρνηση να μπορέσει να επιταχύνει το κυβερνητικό της έργο και τα πρώτα κρίσιμα νομοσχέδια να κατατεθούν και να ψηφισθούν άμεσα.
Το πρώτο νομοσχέδιο θα έχει τον τίτλο «Οργάνωση και λειτουργία της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων» και θα προβλέπει την άμεση θέσπιση μιας Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας με ισχυρό ρόλο, στην οποία θα συνενώνονται σημαντικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεύτερο νομοσχέδιο που σκοπεύει η ΝΔ να καταθέσει προς ψήφιση είναι το φορολογικό. Θα περιλαμβάνει τη μείωση των φορολογικών συντελεστών όπως έχει δεσμευθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Το τρίτο νομοσχέδιο που σχεδιάζεται να κατατεθεί αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση. Πρόκειται για την επίλυση των προβλημάτων που έχουν προκύψει στη διοίκηση δήμων και περιφερειών από την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Δήμοι και Περιφέρειες που κρίθηκαν στον δεύτερο γύρο κινδυνεύουν με παράλυση, καθώς η έλλειψη πλειοψηφίας των δημάρχων και περιφερειαρχών, εμποδίζει τη λήψη αποφάσεων και οδηγεί σε ακυβερνησία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η Θεσσαλονίκη όπου ο Κωνσταντίνος Ζέρβας που εκλέχθηκε δήμαρχος έχει επτά συμβούλους σε σύνολο 42. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο νομοσχέδιο θα προβλέπονται αυξημένες αρμοδιότητες για δημάρχους και περιφερειάρχες προκειμένου να μπορούν να διοικήσουν τους δήμους.
Στόχος η ανάδειξη του brand «Μακεδονία»
Αργά το απόγευμα της Πέμπτης, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε στο Export Summit VII του Συνδέσμου Εξαγωγέων στη Θεσσαλονίκης, όπου είπε ότι στόχος της Νέας Δημοκρατίας είναι η ανάδειξη του brand «Μακεδονία» -ως ένας ξεχωριστός πολιτισμός με Ιστορία- για την ανάπτυξη των εξαγωγών της περιοχής αλλά και την προσέλκυση των τουριστών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για μια διεθνή εκστρατεία επικοινωνίας για την ανάδειξη σε ολόκληρο τον κόσμο της πραγματικής Μακεδονίας, της αληθινής Μακεδονίας, της αυθεντικής Μακεδονίας. Με δράσεις όπως εκθέσεις μακεδονικών αρχαιοτήτων στο εξωτερικό, διοργάνωση διεθνών συνεδρίων, ηλεκτρονικές καμπάνιες, αφιερώματα στον Διεθνή Τύπο.
Στον αγροδιατροφικό τομέα θα εφαρμόσει ένα οριζόντιο επιχειρησιακό πρόγραμμα στήριξης των μικρομεσαίων αγροτικών επιχειρήσεων, με φόρο μόλις 10% σε συνεργατικά σχήματα της αγροδιατροφικής αλυσίδας. Στο πλαίσιο αυτό θα προωθηθούν προϊόντα ΠΟΠ και προϊόντα που μεταποιούνται και τυποποιούνται εδώ για τη δημιουργία προστιθέμενης αξίας στη βάση του brand «Μακεδονία». Τα μακεδονικά προϊόντα αποκτούν ειδική σήμανση και γίνονται μέρος ενός ολοκληρωμένου σχεδίου, που συνδέει παραγωγή-τουρισμό και πολιτισμό.
Σε ό,τι αφορά στην κτηνοτροφία θα προχωρήσει στην ίδρυση «Κέντρου Ανάπτυξης Γενετικών Πόρων» με έδρα του την Ξάνθη. Το Κέντρο αυτό θα συνδέεται με το «Αριστοτέλειο» και θα αναπτύσσει νέες εγχώριες φυλές στην αιγο-προβατοτροφία, που θα έχουν καλύτερες αποδόσεις. Παράλληλα, θα μας επιτρέψουν να προστατεύσουμε και να αναπτύξουμε την παραγωγή ελληνικής φέτας. Είναι μία απάντηση στον κίνδυνο των παράνομων ελληνοποιήσεων ζωικού κεφαλαίου και γαλακτοκομικών προϊόντων, που ήδη πλήττουν τη Βόρεια Ελλάδα.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου