Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

Κίνημα Μητσοτάκη. Από το ΒΗΜΑτοδότης

Παρασκευή, 14 Ιουνίου, 2019
Τι λένε οι διάφορες δημοσκοπήσεις δεν ξέρω. Δεν είμαι καλός άλλωστε με τους αριθμούς. Εμπνέομαι περισσότερο από τις παραστάσεις της πραγματικής ζωής παρά από τα νούμερα.
***
Διαπιστώνω λοιπόν τις τελευταίες ημέρες ότι όπου πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (φωτογραφία) απροειδοποίητα και χωρίς μεγάλες προετοιμασίες, εξελίσσονται αυθορμήτως υποδοχές που δεν είχαμε συνηθίσει έως τώρα. Πράγμα που σημαίνει ότι κάτι πολύ διαφορετικό συμβαίνει εκεί έξω.
***
Οπως φέρ’ ειπείν στην τελευταία περιοδεία του στη Δυτική Πελοπόννησο, όπου αισθάνθηκα ότι κάτι σοβαρό συμβαίνει στην κοινωνία σε σχέση με τις επερχόμενες εκλογές.
***
Αρχίζω να πιστεύω με βάση αυτές τις παραστάσεις ότι με τα επερχόμενα εκλογικά αποτελέσματα θα τρίβουμε τα μάτια μας. Ορισμένοι, ίσως καθ’ υπερβολήν, ομιλούν για υπό διαμόρφωση κίνημα υπέρ του Μητσοτάκη.
***
Επίσης παρατηρούν ότι το στρατόπεδο του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει διαλυμένο και ηττοπαθές. Οσο περνούν οι ημέρες τόσο λιγοστεύουν οι δημόσιοι υπερασπιστές του. Αυτά παρατηρώ και αυτά σας μεταφέρω.
Ο Ευκλείδης και ο… Νονός
Αρκετά προβληματισμένος εντοπίστηκε την Τρίτη το βράδυ στο γνωστό ρεστοράν-καφέ του Παγκρατίου ο Ευκλείδης Τσακαλώτος με την ολιγομελή παρέα του. Δεν είχε διάθεση για πολλά-πολλά, γι’ αυτό επέλεξε ένα «ορεινό» τραπέζι και καθόταν με την πλάτη στους υπόλοιπους θαμώνες και κοιτούσε προβληματισμένος προς την έξοδο του καταστήματος. Λίγοι αντιλήφθηκαν την – ομολογουμένως διακριτική – παρουσία του. Κάποια στιγμή περνά ανάμεσα από τα τραπέζια ο ηλικιωμένος μποέμ μουσικός της πλατείας Προσκόπων με το χαρακτηριστικό κόκκινο μπορ και τις ασορτί κόκκινες τιράντες. Εκείνη την ώρα στο μικρό του ακορντεόν «έτρεχε» τη χαρακτηριστική μελωδία από το σάουντρακ του «Νονού» (GodFather) με τα σαγηνευτικά μινόρε. Ωστόσο το… τροπάριο άλλαξε αμέσως μόλις ο συμπαθής ακορντεονίστας κατάλαβε την παρουσία του κ. Τσακαλώτου. Κατέβηκε συγχορδία, κράτησε ρυθμό και το γύρισε σε Μιχάλη Σουγιούλ και Σώτο Παναγόπουλο. Οι καιροί δεν προσφέρονται για παιχνιδίσματα, θα σκέφτηκε…
Λεωφόρος Ολυμπιονικών
Πρώτος σταθμός του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Ηλεία ήταν το μουσείο και ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Ολυμπίας. Εν συνεχεία ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο και επισκέφθηκε το στάδιο, τον Ναό του Ολυμπίου Διός και τον Ναό της Ηρας. Εκεί δεσμεύτηκε ενώπιον των πολιτών ότι ως επόμενος πρωθυπουργός της χώρας θα απαιτήσει από τους συνεργάτες του στην κυβέρνηση να εκπονήσουν σχέδιο ανάπτυξης και αξιοποίησης της περιοχής, που θα είναι ανάλογο με τη σπουδαιότητα και την οικουμενική ακτινοβολία της Ολυμπίας. Ως γνωστόν, είναι το πιο αναγνωρίσιμο brand name παγκοσμίως.
***
Δέχθηκε μάλιστα να μελετήσει την περίπτωση της πρωτοβουλίας πολιτών για την ίδρυση του «Παγκόσμιου Πάρκου των Ολυμπιονικών» και παρέλαβε από τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Τάκη Αλεξόπουλο και τους εκπροσώπους της κίνησης πολιτών Δημήτρη Κωνσταντίνου και Ερνέστο Σπηλιόπουλο έναν πλήρη φάκελο με όλες τις σχετικές πληροφορίες και λεπτομέρειες. Το εγχείρημα αυτό σκοπό έχει τη δημιουργία της «Λεωφόρου των Ολυμπιονικών», όπου έπειτα από κάθε Ολυμπιάδα θα διοργανώνεται ο θρίαμβος των ολυμπιονικών και κάθε χώρα θα συντηρεί σε αυτό τις ανάλογες εγκαταστάσεις τιμής και δόξας των ολυμπιονικών της. Ο κ. Μητσοτάκης είχε πληροφορηθεί τα σχετικά με την πρωτοβουλία αυτή και όταν μάλιστα οι συνομιλητές του ανέφεραν ότι στην προσπάθειά τους αυτή τους έχει στηρίξει ο βουλευτής Ηλείας της ΝΔ και πρώην υπουργός Πολιτισμού Κώστας Τζαβάρας είπε χαμογελώντας: «Ο κ. Τζαβάρας έχει αφήσει ιστορία στον πολιτισμό».
Τι τραβάνε κι αυτοί οι υποψήφιοι
Ανησύχησε ένας πολιτευτής που το κόμμα του δεν τον κάλεσε για να είναι υποψήφιος. Το θλιβερό για αυτόν ήταν ότι το είχε σίγουρο πως θα ήταν υποψήφιος, μέχρι και εκλογικό κέντρο νοίκιασε, αλλά δεν ερχόταν το κομματικό τηλεφώνημα. Αφήστε που ο ίδιος επιχείρησε πολλές φορές να μιλήσει με τον αρχηγό του κόμματος, αλλά ο αρχηγός δεν έβγαινε στο τηλέφωνο. Ούτε καν οι συνεργάτες του. Ετσι, μην μπορώντας άλλο να περιμένει, έτρεχε και το ενοίκιο στο εκλογικό κέντρο, πήρε τη γενναία απόφαση να στείλει επιστολή στον αρχηγό του με την οποία ανάμεσα στα άλλα τού έγραφε: «…τίθεμαι στη διάθεση των γεγονότων». Ο αρχηγός έλαβε την επιστολή, αλλά δεν απάντησε. Εβαλε όμως έναν από τους πλέον στενούς συνεργάτες του να τηλεφωνήσει στον επίδοξο υποψήφιο και να του πει μόλις τέσσερις λέξεις: «Τα γεγονότα δεν ενδιαφέρονται…». Κόκαλο ο πολιτευτής!
Ολο το καλοκαίρι Βουλή
Σας ενημερώνω ότι έως τις 17 Ιουλίου θα πρέπει να συγκληθεί η νέα Βουλή για την εκλογή προεδρείου και γραμματείας. Εν συνεχεία θα πρέπει να γίνουν οι προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης. Προϋπόθεση βεβαίως είναι η κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου να έχει αυτοδυναμία ή, εάν δεν έχει, τότε να πάρει ψήφο ανοχής από τη Βουλή. Αμέσως μετά έρχονται τα νομοσχέδια τα οποία υποσχέθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Αυτό σημαίνει ότι (πάντοτε με την εκδοχή ότι θα υπάρξει αυτοδυναμία) η Βουλή δεν πρόκειται να κλείσει για το καλοκαίρι. Υπήρχε αρχικά σκέψη να κλείσει για μια εβδομάδα τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και αυτό λίγο χλωμό το βλέπω. Ισως να κλείσει για μερικές ημέρες (από τις 12 έως τις 16 Αυγούστου).
Υποψήφιος με το ΚΚΕ και ο Πομάσκι
Στο Επικρατείας ο Γκεόργκι (Γιώργος) Πομάσκι, ο προπονητής στίβου ο οποίος ήταν και υποψήφιος ευρωβουλευτής. Eκτός από μεγάλα ονόματα του ελληνικού στίβου, όπως η Ολγα Βασδέκη, η Βούλα Πατουλίδου και η Βούλα Τσιαμήτα, έχει προπονήσει και τον ποδοσφαιρικό Ολυμπιακό στη δεκαετία του 2000, όταν προπονητής ήταν ο Τάκης Λεμονής. Στην Α’ Αθήνας ο τραγουδοποιός Στάθης Δρογώσης ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον Νίκο Σοφιανό στον Δήμο της Αθήνας. Θυμίζω ότι ο Δρογώσης αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Στον Δυτικό Τομέα της Αττικής η ηθοποιός Λίλα Καφαντάρη. Στην Α’ Πειραιά ο Νίκος Καρμπής, αντιπλοίαρχος εα του Λιμενικού Σώματος. Στη Β’ Πειραιά η Διαμάντω Μανωλάκου, βουλευτής, και ο Νίκος Αμπατιέλος, ο γραμματέας της ΚΝΕ.
Και η Βάνα στα Γιάννενα
Για όσους αγωνιούν, τους πληροφορώ ότι η Βάνα Μπάρμπα θα είναι τελικά υποψήφια με το ΚΙΝΑΛ, όχι όμως στον Νότιο Τομέα της Αττικής (που το ζήτησε), αλλά στα Γιάννενα, και θα αντιμετωπίσει εκεί τον Γ. Αμυρά από τη ΝΔ. Αντιθέτως ο Στάθης Παναγούλης ζήτησε Β’ Πειραιά και θα είναι υποψήφιος στη Β’ Πειραιά.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου