Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Translate. Happy navigating. See you again.

Εορτάζουμε και Tιμούμε

1821 - 2021

200 Χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση

Τιμή και Δόξα στους Ήρωες και Ηρωίδες

Thank You to Philhellenes

Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2019

Επιστολή-βόμβα από Εμφιετζόγλου για το Πάτρα-Πύργος


Πέμπτη, 20 Ιουνίου, 2019


Πρόταση-λύση στο διαφαινόμενο αδιέξοδο με τις δύο εργολαβίες (Πύργος-Δουνέικα και ΑΚ Κυλλήνης-Βάρδα) του Πάτρα-Πύργος κατέθεσαν με επιστολή τους προς το υπουργείο Υποδομών οι εκπρόσωπος της ιταλικής εταιρείας GD Infrastrutture, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου και Πάολο Τσερνούτο, τονίζοντας ότι είναι πρόθυμος να αναλάβει την κατασκευή των εν λόγω οδικών τμημάτων με τις ίδιες εκπτώσεις του «ΤΟΞΟΤΗ», προσκομίζοντας όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά στις αρμόδιες υπηρεσίες.
«Εν όψει του αδιεξόδου και της αβέβαιης εξέλιξης της διαδικασίας ανάθεσης των εργολαβιών (1η και 4η) όπως πληροφορούμεθα από τα δημοσιεύματα του Τύπου των ημερών και με δεδομένη την επιθυμία μας να συμβάλλουμε διά την έγκαιρη, τεχνικώς άρτια και οικονομικότερη ολοκλήρωση του συνόλου του αυτοκινητόδρομου, σας γνωρίζουμε ότι προτιθέμεθα να αναλάβουμε την κατασκευή των εν λόγω τμημάτων του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, και συγκεκριμενα το 1ο Δουνέικα-Πύργος και το 4ο Βάρδα-ΑΚ Κυλλήνης, ενδεχομένωνς μέσω των διαδικασιών που προβλέπονται πλέον στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο κατασκευής δημοσίων έργων, με τις ίδιες τιμές έκπτωσης “Καλογρίτσα” προσκομίζοντας τις απαιτούμενες Εγγυητικές Επιστολές Καλής Εκτέλεσης, προκειμένου να υπογραφούν άμεσα συμβάσεις κατασκευής», τονίζεται χαρακτηριτιστικά στην επιστολή.
Όπως αναφέρουν ο κ. Εμφιετζόγλου και ο κ. Τσερνούτο, με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η έναρξη των εργασιών εντός δέκα ημερών από την υπογραφή της σύμβασης, η ολοκλήρωση των τμημάτων στον ίδιο χρόνο με τις λοιπές εργολαβίες και η παράδοση του αυτοκινητόδρομου στον συμβατικό χρόνο περαίωσης-λειτουργίας και η αποφυγή απώλειας ευρωπαϊκών κονδυλίων. Παράλληλα, εξασφαλίζεται η μέγιστη οικονομία για το ελληνικό Δημόσιο, αφού οι εργολαβίες θα κατασκευαστούν με τιμές Καλογρίτσα (53,05% και 50,39%) και αποφεύγεται η κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών της Τράπεζας Αττικής και ΤΜΕΔΕ, καθώς και η ανάληψη «επικίνδυνου ρίσκου» με την έκδοση νέων, αλλά και η δεινή οικονομική ζημιά για τον «συνάδελφο Καλογρίτσα», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η επιστολή.
Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική εταιρεία έχει ήδη αναλάβει την κατασκευή της 6ης και της 8ης εργολαβίας  (Σαγέικα-Κάτω Αχαΐα και ΒΙΠΕ Πατρών-Μιντιλόγλι) του αυτοκινητόδρομου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου