Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 8 Ιουνίου, 2019


  • Λήξη συναγερμού στην Νέα Σμύρνη. Ο άνδρας, που φώναζε πως θα αυτοκτονήσει, οδηγείται πίσω στο Δρομοκαΐτειο. .
  • Φόβοι νομικών για μαζικές αποφυλακίσεις λόγω του νέου Ποινικού Κώδικα. Οι κρατούμενοι θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις ευνοϊκές διατάξεις ακόμα κι αν ο Κώδικας εφαρμοστεί μόνον για μία ημέρα. .
  • Κομφούζιο στο Βόλο εξαιτίας μπλακ άουτ που σημειώθηκε σε πολλές περιοχές. Χωρίς ηλεκτροδότηση είναι από τις 7 το απόγευμα μεγάλα τμήματα του πολεοδομικού συγκροτήματος του Βόλου, τόσο σε κεντρικές και περιφερειακές περιοχές, όσο και πολλά προάστια. .
  • Πουλούσε αρχαία νομίσματα μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο και συνελήφθη. Αγγελία πώλησης αρχαίων νομισμάτων είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο ημεδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων. .
  • Αυτός είναι ο μοναδικός καταζητούμενος δραπέτης από την Διεύθυνση Μεταγωγών. Οι τρεις άλλοι δραπέτες, που διέφυγαν την Δευτέρα, έχουν συλληφθεί. .
Κόσμος
  • Ζόραν Ζάεφ: «Φίλοι για πάντα» με τον Αλέξη Τσίπρα-Δεν κινδυνεύει η συμφωνία. «Το μέλλον της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι εγγυημένο και θετικό» είπε ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας αναφερόμενος στις εκλογές στην Ελλάδα - «Οι πολίτες αποφασίζουν ποιον από εμάς θα φέρουν στην εξουσία, ποιον θα αντικαταστήσουν» πρόσθεσε .
  • Μεξικό: Στέλνει 6.000 στρατιώτες της εθνοφρουράς στα σύνορα με Γουατεμάλα. Το Μεξικό θα λάβει «μέτρα χωρίς προηγούμενο» για να αντιμετωπιστεί η παράτυπη μετανάστευση προς τις ΗΠΑ, κατά την κοινή διακήρυξη των δύο κυβερνήσεων. .
  • Ενστάσεις Μέρκελ σε άμεσες διαπραγματεύσεις με Βόρεια Μακεδονία και Αλβανία. Το Βερολίνο δεν θα είναι έτοιμο πριν τον Οκτώβριο, φέρεται να δήλωσε η καγκελάριος σε κοινοβουλευτική επιτροπή. .
  • Βίντεο - ντοκουμέντο μέσα από τη φυλακή δείχνει έναν αδυνατισμένο Ασάνζ . Βίντεο το οποίο απεικονίζει για πρώτη φορά τον ιδρυτή των WikiLeaks, Τζούλιαν Ασάνζ μέσα από τις φυλακές υψίστης ασφαλείας Μπέλμαρς στο νότιο Λονδίνο, έδωσε στη δημοσιότητα το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Ruptly. .
  • ΗΠΑ: Επικίνδυνες οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο. «Επικίνδυνες και «αντιεπαγγελματικές» χαρακτήρισε τις ενέργειες της Τουρκίας στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο ο υπηρεσιακός υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Πάτρικ Σάναχαν. .
Πολιτική
  • Στον αστερισμό της προεκλογικής τροπολογίας ο ΣΥΡΙΖΑ, στο παρά πέντε. Αφορολόγητο, βαρέα και ανθυγιεινά, επικουρική σύνταξη σε συνταξιούχους της Εθνικής και διαγραφές προστίμων πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ από την μισοάδεια Βουλή την τελευταία ημέρα λειτουργίας της πριν την έναρξη της προεκλογικής περιόδου. .
  • Το μήνυμα Τσίπρα και το παρασκήνιο της απολογίας Χριστοδουλοπούλου. Η έντονη δυσαρέσκεια στο Μέγαρο Μαξίμου για τις εξελίξεις με την υπόθεση Χριστοδουλοπούλου οδήγησε σε δύσκολα τηλεφωνήματα ανάμεσα στο Μέγαρο Μαξίμου και την Βουλή. .
  • Προβάδισμα 10,2% υπέρ της ΝΔ σε δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα άνω των 10 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, καταδεικνύει δημοσκόπηση της Metron Analysis για τις εθνικές εκλογές στις 7 Ιουλίου. .
  • Δεν θα κατέβει στις εκλογές ο Σπύρος Λυκούδης και οι ΜΕΤΑρυθμιστές . Ο κ. Λυκούδης που είχε εκλεγεί συνεργαζόμενος με το Ποτάμι, σημειώνει ότι οι σημερινές πολιτικές συνθήκες δεν επιτρέπουν την συμμετοχή της Κίνησης, είτε αυτόνομα είτε ως συνεργαζόμενης με κάποιο συμμαχικό εκλογικό σχήμα .
  • Θεοδωράκης: «Αποχαιρετώ τη Βουλή πολιτικά ηττημένος αλλά υπερήφανος». «Το Ποτάμι όρισε διαφορετικά το λάθος και το σωστό στην πολιτική και συγκρούστηκε με κάθε πυρήνα λαϊκισμού και συντήρησης», είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην τελευταία του ομιλία στη Βουλή .
Οικονομία
  • «Γκρίζα» διαγραφή παλιών προστίμων από την κυβέρνηση. Ασαφές ακόμα ποιοι επιχειρηματίες θα ωφεληθούν. Η τροπολογία αφορά ποινές που είχαν επιβληθεί πριν την ιδιωτικοποίηση παλιών δημόσιων εταιρειών. .
  • Μετωπική κυβέρνησης - Εθνικής για «συνταξιούχους δύο ταχυτήτων». Προσφυγή στην Δικαιοσύνη κατά της «αντισυνταγματικής» τροπολογίας για τις επικουρικές προανήγγειλαν κύκλοι της ΕΤΕ, αφήνοντας αιχμές για τα κίνητρα της κυβέρνησης. .
  • Τσακαλώτος για αφορολόγητο:Διευρύνουμε την ταξική μεροληψία στη μεσαία τάξη. «Μάς λένε ότι χτυπάμε τη μεσαία τάξη, ενώ σώζουμε το αφορολόγητο» διαβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών .
  • EuroWorking Group για αφορολόγητο: Η Ελλάδα να τηρήσει τα συμφωνηθέντα . «Η Ελλάδα έχει αναλάβει τη δέσμευση να υποστηρίξει τους στόχους και τις βασικές μεταρρυθμίσεις που θεσπίστηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος οικονομικής βοήθειας» .
  • ΣτΕ: Δικαίωσε τον ΟΛΠ για συμβάσεις επέκτασης επιβατικού λιμένα και Coscο . Aνατράπηκε προηγούμενη απόφαση - Τί έκρινε η Ολομέλεια του ανωτάτου δικαστηρίου .
Αθλητισμός
  • Θρυλική πρόκριση στον τελικό!. Πάει να το σηκώσει και πάλι! Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός επικράτησε 12-11 της πανίσχυρης Προ Ρέκο και σφράγισε πρόκριση για τον τελικό του Champions League, όπου θα υπερασπιστεί το στέμμα του. .
  • Μάγκας Προμηθέας, έκλεισε το σπίτι της ΑΕΚ και πήγε τελικό!. Ο Προμηθέας έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία του στους τελικούς νικώντας την ΑΕΚ με 85-84 στο ΟΑΚΑ στην παράταση μετά από ένα γεμάτο συγκινήσεις ματς. .
  • Λευκάδα:Με επιτυχία ο φιλανθρωπικος αγώνας Greek All Stars- Monaco Legends . Το τελευταίο χειροκρότημα ανήκει σε όλους εσάς, που παρά τον άσχημο καιρό γεμίσατε ασφυκτικά το γήπεδο και δείξατε ότι η Λευκάδα ξέρει να τιμάει! .
  • Στα 4,66 μέτρα η Στεφανίδη, στα 4,56 η Κυριακοπούλου στη Ρώμη. Σε μέτρια ύψη έμειναν Κατερίνα Στεφανίδη και Νικόλ Κυριακοπούλου στο Diamond League της Ρώμης. .
  • Στον τελικό η Ολλανδία με ανατροπή κόντρα στην Αγγλία . Παλικαρίσια πρόκριση με ανατροπή στην παράταση πήρε η Ολλανδία κόντρα στην Αγγλία επικρατώντας με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League, όπου θα βρει απέναντι της την Πορτογαλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου