Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2019


  • ΕΚΑΒ: Εναέρια μέσα αλλάζουν το τοπίο των αεροδιακομιδών με τη δωρεά του ΙΣΝ. Το νομοσχέδιο αφορά στη χρηματοδότηση της προμήθειας δύο καινούργιων αεροσκαφών με τον εξοπλισμό τους καθώς και την επισκευή δύο ελικοπτέρων που ήδη διαθέτει το ΕΚΑΒ από το «Κοινωφελές Ίδρυμα Σταύρος Σ. Νιάρχος» στα πλαίσια της «Πρωτοβουλίας για την ενίσχυση και αναβάθμιση της Υγείας στην Ελλάδα». .
  • Μειώνονται οι ποινές-Διευκολύνονται οι αποφυλακίσεις. Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί ο νέος Ποινικός Κώδικας, που προβλέπει ότι θα αντιμετωπίζεται ως πλημμέλημα η στρατολόγηση τρομοκρατών, μειώνει τις ποινές σε αδικήματα και διευκολύνει τις αποφυλακίσεις. .
  • Κοντά στην πρώτη κοινοβουλευτική έδρα το Κόμμα του Brexit του Ν. Φάρατζ . Στην κάλπη προσέρχονται από το πρωί οι πολίτες της εκλογικής περιφέρειας του Πίτερμπρο στην αγγλική κομητεία του Κέμπριτζσιρ ώστε να αναδείξουν το νέο βουλευτή τους. .
  • Αυτοί είναι οι 4 κακοποιοί που ακινητοποιούσαν και λήστευαν κόσμο σε Αττική. Στη δημοσιότητα δόθηκαν από την αστυνομία, κατόπιν Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες τεσσάρων (4) ημεδαπών, μελών εγκληματικής ομάδας που διέπρατταν κλοπές στις περιοχές των Νοτίων και Βορείων προαστίων και εξαρθρώθηκε την 23-5-2019 από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής. .
  • Φυλακές Ναυπλίου: Κρατούμενος έστειλε στο νοσοκομείο σωφρονιστικό υπάλληλο . Η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδος σε σημερινή ανακοίνωσή της καταγγέλλει περιστατικό ξυλοδαρμού, που «προστίθεται στον μακρύ κατάλογο της βίας και της ασυδοσίας μέσα στις φυλακές», όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει, στις φυλακές Ναυπλίου. .
Κόσμος
  • Συρία: Αιματηρές μάχες μεταξύ του καθεστώτος και των τζιχαντιστών. Τζιχαντιστές αντεπιτέθηκαν χθες σε μαχητές πιστούς στο καθεστώς της Δαμασκού σκοτώνοντας 21 εξ αυτών στη βορειοδυτική Συρία, όπου οι κυβερνητικές δυνάμεις συνεχίζουν τους φονικούς βομβαρδισμούς τους, σύμφωνα με μια ΜΚΟ. .
  • Οι ΗΠΑ «έκοψαν» τους Τούρκους πιλότους από την εκπαίδευση στα F-35. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει αποφασίσει να σταματήσει να υποδέχεται τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας της Τουρκίας που σχεδιάζεται να πάνε στη χώρα για να εκπαιδευτούν στα αεροσκάφη F-35, δήλωσαν αξιωματούχοι στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. .
  • Ισπανία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον Πέδρο Σάντσεθ. Ο ηγέτης των Σοσιαλιστών Πέδρο Σάντσεθ, ο επικεφαλής της απερχόμενης κυβέρνησης, έλαβε σήμερα την εντολή από τον βασιλιά Φίλιππο να σχηματίσει νέα κυβέρνηση μετά τη νίκη του στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, όμως θα χρειαστεί να διαπραγματευτεί με πολλά κόμματα τις επόμενες ημέρες. .
  • Το Μεξικό πρότεινε την αποστολή 6.000 ανδρών εθνοφρουράς στα νότια σύνορα. Το Μεξικό πρότεινε στις Ηνωμένες Πολιτείες να στείλει έως και 6.000 άνδρες της εθνοφρουράς στα νότια σύνορά του με τη Γουατεμάλα, για να ανακόψει τις μεταναστευτικές ροές, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν γνώση των συνομιλιών που διεξάγονται στην Ουάσινγκτον. .
  • Νέα Υόρκη: Οι αρχές ζήτησαν συγγνώμη για την επιδρομή στο Stonewall Inn. Ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης ζήτησε σήμερα συγγνώμη για την επιδρομή των αρχών, πριν από μισό αιώνα, στο γκέι μπαρ Stonewall Inn - η οποία στάθηκε αφορμή για τη γέννηση του σύγχρονου κινήματος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΔ - χαρακτηρίζοντας το επεισόδιο αυτό ως «παρενόχληση» που ήταν «καθαρά και ξάστερα, λάθος». .
Πολιτική
  • Τσακαλώτος: Αν είχα τον Ρέγκλινγκ φοιτητή, θα τον έκοβα. Χρειάζεται μια στοχευμένη πολιτική για τα μεσαία στρώματα, με σταδιακές φοροελαφρύνσεις, καθώς βγαίνουμε από την κρίση, είπε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφέροντας ότι σε όλη την Ευρώπη και σε όλο τον δυτικό κόσμο, «ζορίζονται» γιατί πληρώνουν περισσότερο για τα σπίτια τους, για την παιδεία, την υγεία, αλλά και ιδιωτική ασφάλιση. .
  • Ενημέρωσε τις ΗΠΑ ο Αποστολάκης για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Ο Έλληνας υπουργός έθεσε επί τάπητος σε όλες τις συναντήσεις το θέμα των συνεχών τουρκικών παραβιάσεων του εθνικού εναέριου χώρου και των χωρικών υδάτων, εστιάζοντας κυρίως στον αποσταθεροποιητικό κίνδυνο που δημιουργείται από την προοπτική υλοποίησης των σχεδίων της Άγκυρας για τη διεξαγωγή παράνομων γεωτρήσεων στην ευρύτερη περιοχή. .
  • Αχτσιόγλου για «ρουσφέτια» στη Βουλή: Τίποτα μεμπτό και παράτυπο δεν υπήρξε. «Οι αποσπασμένοι δημόσιοι υπάλληλοι στη Βουλή δεν μπορούσαν, μέχρι το 2018, να κάνουν χρήση του νόμου περί κινητικότητας, όπως όλοι οι υπόλοιποι δημόσιοι υπάλληλοι», είπε μεταξύ άλλων η κ. Αχτσιόγλου. .
  • Βούτσης: Στη Βουλή δεν έγινε ούτε μία μονιμοποίηση. Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «για το ζήτημα των αποσπάσεων, υπάρχει ο νόμος περί κινητικότητας, ο 4440/16. Η Βουλή ήταν εκτός αυτού του νόμου, δεν είχε κάνει χρήση μέχρι το 2018» .
  • Τσίπρας: Ο λαός θα αποφασίσει αν θα προχωρήσουμε μπροστά. "Tο brand name της Ελλάδας είναι και πάλι πολύ ισχυρό", είπε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην Γενική Συνέλευση του ΣΕΤΕ, σημείωσε ότι οι εκλογές ήταν έξω από τον σχεδιασμό του, προέκυψαν από λόγους σεβασμού της δημοκρατικής διαδικασίας και της λαϊκής ετυμηγορίας και εγγυήθηκε προσωπικά ότι η προεκλογική συζήτηση δεν θα διεξαχθεί σε ένα περιβάλλον τοξικό, που υπονομεύει την οικονομία όσο και τη δημοκρατία. .
Οικονομία
  • Πως καταβάλλεται η σύνταξη σε όσους υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων. Οδηγίες για το δικαίωμα καταβολής σύνταξης σε οφειλέτες που θα υπαχθούν στη ρύθμιση οφειλών ν. 4611/2019 προς τους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, παρέχει εγκύκλιος του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ). .
  • Ξεκάθαρο σινιάλο από ΕΚΤ στις αγορές λίγο πριν το τέλος του Ντράγκι. Διαφορετικό κλίμα σε σχέση με προηγούμενους μήνες στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ, καθώς η επιβράδυνση της οικονομικής ανάκαμψης έφερε και πάλι στο τραπέζι μέτρα όπως μείωση των επιτοκίων και ποσοτική χαλάρωση. .
  • Η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο το παράλληλο νόμισμα – Τι είναι αυτό. Με πρωτεργάτη την Λέγκα του Ματέο Σαλβίνι αλλά και διακομματική στήριξη σε μη δεσμευτική ψήφο στην Βουλή η Ρώμη έδωσε και πάλι ζωή στην ιδέα περί παράλληλου νομίσματος μέσα στην ευρωζώνη. .
  • ΔΝΤ: «Αυτοτραυματισμός» η κόντρα ΗΠΑ με Κίνα. Η παγκόσμια ανάπτυξη θα επιβραδυνθεί κατά 0,5 μονάδες λόγω της εμπορικής κόντρας, εκτιμά το Ταμείο. .
  • Στο κυπριακό δημόσιο το 57,1% των εισπράξεων του κοιτάσματος «Αφροδίτη». Στο ποσοστό αυτό ανταποκρίνονται οι υπολογισμοί για έσοδα $9,5 δισ. (€8,4 δισ.) για την Δημοκρατία μέσω του Ταμείου Υδρογονανθράκων, για τα 18 χρόνια εκμετάλλευσης του κοιτάσματος «Αφροδίτη». .
Αθλητισμός
  • Στον τελικό η Ολλανδία με ανατροπή κόντρα στην Αγγλία . Παλικαρίσια πρόκριση με ανατροπή στην παράταση πήρε η Ολλανδία κόντρα στην Αγγλία επικρατώντας με 3-1 και προκρίθηκε στον τελικό του Nations League, όπου θα βρει απέναντι της την Πορτογαλία. .
  • Με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο σε Μινσκ για τους ευρωπαϊκούς αγώνες η Εθνική. Λύση φαίνεται πως βρέθηκε στο αδιέξοδο που είχε προκύψει με τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας στίβου, στους Ευρωπαϊκούς αγώνες στο Μινσκ. .
  • Εκτός Ευρωπαϊκών αγώνων η Ελλάδα γιατί… δεν βρέθηκαν αεροπορικά εισιτήρια. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο ΣΕΓΑΣ παραδέχθηκε ότι υπάρχει αδυναμία για τη συμμετοχή στους αγώνες, αφού δεν βρέθηκαν εισιτήρια(!) για να ταξιδέψουν τα μέλη της αποστολής. .
  • Ο πιτσιρικάς που έκανε το Ρολάν Γκαρός να δακρύσει (VIDEO). Ο Γάλλος τενίστας, Νικολά Μαχούτ έχασε τη μάχη απέναντι στον αντίπαλο του Λεονάρντο Μέγιερ και μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασε σε κλάματα. .
  • «Ύποπτος για στήσιμο του Βέροια - Πανιώνιος ο Ραούλ Μπράβο». Νέο δημοσίευμα στην Ισπανία που αφορά τη δράση του Ραούλ Μπράβο, σύμφωνα με το οποίο φέρεται να έστησε το παιχνίδι της Βέροιας με τον Πανιώνιο τη σεζόν 2014-2015.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου