Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 6/6/19


  • Έντονη κριτική Μενέντεζ στην Άγκυρα για Αιγαίο, Κυπριακή ΑΟΖ και S-400. "Και επιτρέψτε μου να είμαι σαφής: αυτό το νομοσχέδιο θα ήταν απαραίτητο ακόμα κι αν είχαμε έναν τέλειο σύμμαχο στην Τουρκία. Τα συμφέροντά μας στην Ανατολική Μεσόγειο είναι πολύ σημαντικά για να τα αγνοήσουμε" .
  • Αυτοί είναι οι 7.949 μόνιμοι υπάλληλοι που διορίζονται μέσω ΑΣΕΠ σε δήμους. Ανακοινώθηκαν από τον ΑΣΕΠ τα οριστικά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2018 που προβλέπουν τον διορισμό 7.949 μόνιμων υπαλλήλων σε υπηρεσίες των δήμων. .
  • Μακάβριο εύρημα σε Νέο Ηράκλειο: Ρακοσυλλέκτης βρήκε ανθρώπινα οστά σε κάδο. Αντιμέτωπος με μία μακάβρια ανακάλυψη ήρθε ένας ρακοσυλλέκτης ψάχνοντας σε κάδο σκουπιδιών στο Νέο Ηράκλειο. .
  • Απρόσωπα και μέσω κύκλων απαντά το υπουργείο Δικαιοσύνης για τον βιασμό. Με αφορμή τις αντιδράσεις σχετικά με τις διατάξεις του υπό ψήφιση Ποινικού Κώδικα, που αφορούν το έγκλημα του βιασμού και άλλα εγκλήματα που στρέφονται κατά της γενετήσιας ελευθερίας, από κύκλους του υπουργείου Δικαιοσύνης έγινε γνωστό ότι οι προβλεπόμενες ποινές που επιβάλλονται είναι σε κάθε περίπτωση εκτιτέες. .
  • Διεθνής Αμνηστία: Απαράδεκτο το άρθρο του Ποινικού Κώδικα για τον βιασμό. «Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει η Διεθνής Αμνηστία το άρθρο 336, που εμπεριέχει τον νομικό ορισμό του βιασμού, στο σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα. .
Κόσμος
  • Σουδάν: Λιγότεροι από 46 οι νεκροί στις ταραχές αναφέρει το υπ. Υγείας. Ο απολογισμός των επεισοδίων στο Σουδάν δεν ξεπερνά τους 46 νεκρούς, υποστήριξε στέλεχος του υπουργείου Υγείας της αφρικανικής χώρας, σύμφωνα με τηλεγράφημα που μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SUNA νωρίς σήμερα. .
  • Ρεκόρ ανθρωποκτονιών στη Βραζιλία το 2017. Το 75,5% των ανθρώπων που δολοφονήθηκαν στη Βραζιλία το 2017 ήταν μαύροι οι μιγάδες, καθώς ο δείκτης των ανθρωποκτονιών έγχρωμων (αφροβραζιλιάνων, ιθαγενών, μιγάδων) έχει αυξηθεί κατά 33,1% μέσα σε δέκα χρόνια, ενώ ο δείκτης των ανθρωποκτονιών στις τάξεις του λευκού πληθυσμού κατά 3,3%. .
  • Μεξικανός ΥΠΕΞ: Το θέμα των συνομιλιών με ΗΠΑ ήταν οι μεταναστευτικές ροές. «Δεν συζητήσαμε τους δασμούς», επισήμανε ο Εμπράρδ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. .
  • Συρία: Νεκροί 10 άμαχοι από βομβαρδισμούς . Αν και η Δαμασκός δεν έχει ανακοινώσει επίσημα την έναρξη επιχείρησης εναντίον της ΧΤΣ, συνεχίζει τους βομβαρδισμούς και διεξάγει χερσαίες επιχειρήσεις ανακτώντας εδάφη. .
  • Δανία: Παραιτείται ο πρωθυπουργός μετά την ήττα στις βουλευτικές εκλογές. Ο πρωθυπουργός της Δανίας Λαρς Λόκε Ράσμουσεν αναγνώρισε την ήττα του κόμματός του στις βουλευτικές εκλογές και ανήγγειλε την προσεχή παραίτησή του. .
Πολιτική
  • Αντίστροφη Μέτρηση: Η τελική μάχη στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές. Η τελική αναμέτρηση Τσίπρα – Μητσοτάκη για τις εθνικές εκλογές, η θύελλα στο ΚΙΝΑΛ με την αποπομπή του Ευάγγελου Βενιζέλου, η στρατηγική της ΝΔ για αυτοδυναμία και τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ για ανάκαμψη, συζητήθηκαν στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Αντίστροφη Μέτρηση» με τη Σία Κοσιώνη και τον Βασίλη Χιώτη, τα μεσάνυχτα της Τετάρτης: .
  • Μετατάσσονται στη Βουλή υπάλληλοι υπουργείων και Περιφέρειας Αττικής. Μετατάσσονται λίγο πριν τις εκλογές σε υπηρεσίες του Κοινοβουλίου υπάλληλοι υπουργείων και της Περιφέρειας Αττικής. .
  • Ανακάλυψαν την μεσαία τάξη στον ΣΥΡΙΖΑ-Τα «μαθηματικά» του πρωθυπουργού. Στροφή στην προεκλογική ρητορική του, 11 ημέρες μετά την βαριά ήττα των ευρωεκλογών και την διαφορά των 9,5 μονάδων με την ΝΔ, επιχειρεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, που πλέον κατευθύνει το μήνυμα του προς την μεγάλη μεσαία τάξη. .
  • Δέσμευση 16 ηγετών να μην επαναληφθούν φρικαλεότητες του Β' Παγκοσμίου . Διακήρυξη με την οποία δεσμεύονται να μην επαναληφθούν οι φρικαλεότητες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου υπέγραψαν οι 16 ηγέτες κρατών και κυβερνήσεων που παρέστησαν στους εορτασμούς στο Πόρτσμουθ για την 75 επέτειο της παραμονής της D-Day, της συμμαχικής απόβασης στις ακτές της Νορμανδίας. .
  • Ο Μπαλάφας επέβαλε σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ τον όρο «13η σύνταξη». Αίσθηση προκαλεί η επίμονη προσπάθεια του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Μπαλάφα να επιβάλλει σε δημοσιογράφους της ΕΡΤ την ορολογία 13η σύνταξη αντί του όρου «επίδομα» που χρησιμοποιούσαν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνέντευξης που είχαν στον αέρα του ραδιοφώνου. .
Οικονομία
  • Πηγές ΥπΟικ:Το πρωτογενές πλεόνασμα το 2019 θα διαμορφωθεί στο 4,1% του ΑΕΠ. Αυτό ανέφεραν πηγές του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με την τρίτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας που δημοσιοποίησε, το μεσημέρι, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή .
  • Καμπανάκι Κομισιόν για παροχές Τσίπρα: Kινδυνεύουν οι δημοσιονομικοί στόχοι. "Οι (σ.σ. ελληνικές) αρχές υιοθέτησαν ένα πακέτο μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων τα οποία εκτιμάται από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς ότι θα έχουν δημοσιονομικό κόστος άνω του 1% του ΑΕΠ το 2019 και στο εξής" .
  • Στουρνάρας: Να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος (video) . «Τα δύσκολα έχουν περάσει για την ελληνική οικονομία, ωστόσο θα πρέπει να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος, για να μειωθεί το δημόσιο χρέος, να στηριχτούν οι τράπεζες για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και να μειωθεί η ανεργία» .
  • Repubblica: H Κομισιόν κινεί διαδικασία κατά της Ρώμης για τα δημοσιονομικά. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Σαλβίνι, δήλωσε πρόσφατα πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμο ύψους 3 δισ. ευρώ στην Ιταλία .
  • Ικανοποίηση Πετρόπουλου για την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων . Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1. .
Αθλητισμός
  • NBA: Break στο break για τους Ράπτορς στην έδρα των Γουόριορς. Οι «Καναδοί» απάντησαν με τον ίδιο τρόπο στο break των Γουόριορς και κερδίζοντας στο Όκλαντ με 123-109 πήραν ξανά προβάδισμα στους τελικούς του ΝΒΑ. .
  • Στο πλευρό του Νεϊμάρ ο Μπολσονάρου για την υπόθεση βιασμού. Ο ακροδεξιός Πρόεδρος της Βραζιλίας, Ζαΐρ Μπολσονάρου, εξέφρασε την υποστήριξή του στον σούπερ-σταρ της εθνικής Βραζιλίας, Νεϊμάρ, λόγω της κατηγορίας βιασμού που κατήγγειλε μια 26χρονη γυναίκα, την περασμένη Παρασκευή. .
  • Τελικό η Πορτογαλία με «τρομακτικό» Κριστιάνο Ρονάλντο. Με χατ-τρικ από τον Κριστιάνο Ρονάλντο, που έπαιξε για πρώτη φορά σε αγώνα Nations League, η Πορτογαλία επικράτησε στο φινάλε με 3-1 της Ελβετίας και πήρε το εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής, όπου θ' αντιμετωπίσει Ολλανδία ή Αγγλία. .
  • Α1 Μπάσκετ: Οδοστρωτήρας ο Προμηθέας «πάτησε» την ΑΕΚ . Ο Προμηθέας είναι εδώ! Με ατσαλένια άμυνα, η ομάδα του Γιατρά «πάτησε» την ΑΕΚ στο 4ο παιχνίδι των ημιτελικών επικρατώντας 70-54 της «Ένωσης» και ισοφάρισε σε 2-2 τη σειρά! Την Παρασκευή στο ΟΑΚΑ ο πέμπτος ημιτελικός, που θα κρίνει το εισιτήριο για τον τελικό. .
  • Επανεκλογή Ινφαντίνο άνευ αντιπάλου στη FIFA. Ο 49χρονος Ιταλοελβετός ξεκινά τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία της FIFA.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου