Στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης θα βρίσκεται την ερχόμενη Δευτέρα (10/6) ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μετά τη νίκη του Ράφαελ Ναδάλ επί του Κέι Νισικόρι.
Η είσοδος του Έλληνα τενίστα στους «16» του Roland Garros σε συνδυασμό με τη νίκη του Ισπανού τενίστα επί του Ιάπωνα στους «8» της διοργάνωσης, ανέβασε τον συμπατριώτη μας στην 5η θέση της παγκόσμιας κατάταξης!
Ο δικός μας Στέφανος Τσιτσιπάς «χτύπησε» νέο career high και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα βρεθεί στο top-5. Μια σπουδαία επιτυχία για τον «Τσιτσιφάστ», ο οποίος βγάζει ασπροπρόσωπους και δικαιώνει απόλυτα όσους πίστεψαν στο πλούσιο ταλέντο του και θεωρούν ότι αργά ή γρήγορα θα γίνει το επόμενο Νο. 1 του παγκοσμίου τένις.
Αξίζει μάλιστα να αναφέρουμε ότι ο Στέφανος πριν από ένα χρόνο ήταν στο Νο37. Μέσα σε ένα χρόνο η καριέρα του έχει εκτοξευθεί, με τον 20χρονο να γράφει τη μία επιτυχία μετά την άλλη. Οι τρεις τίτλοι που έχει κατακτήσει, αλλά και οι σπουδαίες πορείες σε Αυστραλιανό Οπεν και Ρολάν Γκαρός τον έχουν φέρει στο Νο. 5 της παγκόσμιας κατάταξης.
TA NEA