Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 5 Ιουνίου, 2019

  • Απεβίωσε ο εκδότης Χρήστος Σιαμαντάς. Ένας παραδοσιακός εκδότης που συνέδεσε το όνομά του με τρεις ημερήσιες εφημερίδες, την Ελευθεροτυπία, τη Μεσημβρινή και την Επικαιρότητα. .
  • Χαμός στο ΑΠΘ: Φοιτητές γρονθοκόπησαν καθηγητή. Την Εισαγγελία, την Αστυνομία και το υπουργείο Παιδείας ενημέρωσαν οι πρυτανικές Αρχές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι στον 7ο όροφο του κτιρίου διοίκησης του Ιδρύματος, όταν ομάδα περίπου τριάντα φοιτητών εισήλθε χωρίς να της έχει επιτραπεί, στο γραφείο του πρύτανη. .
  • Τραγωδία στο Ηράκλειο: Νεκρός 25χρονος που έπεσε από τα Ενετικά Τείχη. Τραγωδία σημειώθηκε στο Ηράκλειο το απόγευμα της Τρίτης, όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, ένας 25χρονος άνδρας έπεσε από τα Ενετικά Τείχη στο κενό, μπροστά στα μάτια των εμβρόντητων περαστικών και οδηγών. .
  • Αστυνομική επιχείρηση για σπείρα που εξαπατούσε επιχειρηματίες και ιερείς. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι έρευνες των αστυνομικών επεκτείνονται σε νομούς της Δυτικής Ελλάδας, στην Αττική και στην Κρήτη, ενώ αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας. .
  • Αναστέλει η ΠΟΕ - ΟΤΑ την στάση εργασίας για αύριο Τετάρτη. Η μη πραγματοποίηση της προκηρυχθείσας στάσης εργασίας στους δήμους και της συγκέντρωσης έξω από το ΑΣΕΠ, οφείλεται στο ότι η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε στη σταδιακή ανάρτηση των οριστικών πινάκων επιτυχόντων. .
Κόσμος
  • ΟΗΕ: Κεκλεισμένων των θυρών συζήτηση για το Σουδάν . «Είναι απαραίτητη η επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κατεπειγόντως», έκρινε ο Κρίστοφ Χόισγκεν, ο πρεσβευτής της Γερμανίας στα Ηνωμένα Έθνη, πριν από τη συνεδρίαση, την οποία ζήτησαν η χώρα του και το Ηνωμένο Βασίλειο. .
  • Λιβύη: Χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες παγιδευμένοι σε κέντρα κράτησης. Οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγράψει επανειλημμένα περιπτώσεις κακομεταχείρισης και βασανιστηρίων σε κέντρα κράτησης μεταναστών και προσφύγων στη Λιβύη· οι μάχες που μαίνονται γύρω από την Τρίπολη το τελευταίο δίμηνο επιδείνωσαν περαιτέρω την κατάσταση. .
  • Ε.Ε.: Οι «ιδέες» του γαμπρού του Τραμπ στην Κομισιόν για το Μεσανατολικό . Ο Τζάρεντ Κούσνερ, ο γαμπρός και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, παρουσίασε σήμερα «τις ιδέες του» για τη Μέση Ανατολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, όπως ανακοίνωσε η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μίνα Αντρέεβα. .
  • Χιλιάδες Τσέχοι στους δρόμους για να παραιτηθεί ο πρωθυπουργός. Εκατό χιλιάδες πολίτες διαδήλωσαν χθες στην Τσεχία, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Αντρέι Μπάμπις, στη μεγαλύτερη κινητοποίηση που έγινε εδώ και δεκαετίες στην Πράγα. .
  • Φινλανδία: Νέος ΥΠΕΞ θα αναλάβει ο ηγέτης των Πρασίνων . Η νέα, τετρακομματική κυβέρνηση, στην οποία οι Πράσινοι θα έχουν τρία υπουργεία, θα ορκιστεί εντός της εβδομάδας. .
Πολιτική
  • Ν.Δ: Αμετανόητος ο Τσίπρας παρά το διπλό μήνυμα των πολιτών στις εκλογές. Στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία κάνει λόγο για έναν «αμετανόητο πρωθυπουργό», που «δεν πήρε το μήνυμα από τους πολίτες». .
  • ΚΙΝΑΛ: Εγκρίθηκε ομόφωνα η εισήγηση της Φώφης Γεννηματά. Δεν έλειψαν οι διαφωνίες και ο προβληματισμός για το κλίμα που διαμορφώνεται ωστόσο επικράτησαν χαμηλοί τόνοι και εκφράστηκε η ανάγκη για συστράτευση όλων χωρίς αποκλεισμούς ώστε το εκλογικό αποτέλεσμα να είναι επιτυχές. .
  • Ανέβασαν τόνους Αχτσιόγλου- Χατζηδάκης: «Oλίγον εκλογές όπως ολίγον έγκυος». «Αυτά δεν τα έχουμε ξαναδεί σε καμία ευρωπαϊκή χώρα», είπε ο κ. Χατζηδάκης και παρομοίασε την κυβέρνηση με «τους ερωτευμένους που δεν μπορούν να αποχωριστούν το ταίρι τους». .
  • Τσίπρας στην ΕΡΤ: Εκλογές στις 7 Ιουλίου - Περήφανος για το Μακεδονικό . Την 7η Ιουλίου όρισε ως τελική ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, εξηγώντας ότι αυτή του η απόφαση ελήφθη με γνώμονα την ολοκλήρωση των πανελλαδικών εξετάσεων, κατόπιν επικοινωνίας που είχε με τον υπουργό Παιδείας. .
  • Θεματικές εκδηλώσεις αντί μεγάλων συγκεντρώσεων η προεκλογική καμπάνια ΝΔ. Εντελώς διαφορετική καμπάνια θα κάνει η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες πέντε εβδομάδες, σύμφωνα με ενημέρωση της ΝΔ. .
Οικονομία
  • Ικανοποίηση Πετρόπουλου για την πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων . Την ικανοποίησή του για την πορεία της ρύθμισης των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις, εξέφρασε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1. .
  • ΕΛΣΤΑΤ: Στο 1,3% η ανάπτυξη. Διαψεύδονται οι προσδοκίες Τσακαλώτου. Στο 1,3% διαμορφώθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας το πρώτο τρίμηνο του 2019, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή. .
  • Πάνω από 76.000 οφειλέτες στην ρύθμιση των 120 δόσεων. Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ένταξή τους στις 120 δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους. .
  • Οδηγός της ΑΑΔΕ την μείωση του φόρου στα μερίσματα. Ο συντελεστής θα μειωθεί κατά πέντε μονάδες, στο 10%. .
  • Τρίμηνη παράταση για την ρύθμιση των 120 δόσεων στην Εφορία. Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η νέα προθεσμία, όπως δήλωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου. .
Αθλητισμός
  • NBA: Χωρίς Ντουράντ και στο game 3 οι Γουόριορς. Οι Γουόριορς θα στερηθούν τις υπηρεσίες του Κέβιν Ντουράντ και στον τρίτο τελικό του ΝΒΑ κόντρα στους Ράπτορς. .
  • Δώρο φανέλα με προσωπική αφιέρωση στον Σπανούλη από τον Giannis. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έστειλε δώρο τη φανέλα του με προσωπική αφιέρωση στον Βασίλη Σπανούλη. .
  • Η συγκινητική ιστορία πίσω από το άγαλμα στο γήπεδο της Βαλένθια. Συγκινεί η ιστορία που αποκαλύφθηκε μετά την τοποθέτηση ενός αγάλματος στο γήπεδο της Βαλένθια .
  • Η Άννα Κορακάκη Νο 1 στον κόσμο. Στην κορυφή του κόσμου ξανά η Άννα Κορακάκη. .
  • Έκανε… Ματ και «σκούπισε» το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός!. Σκούρα τα βρήκε για 35 λεπτά από το Περιστέρι ο Παναθηναϊκός, αλλά ένας «καυτός» Ματ Λοτζέσκι στο τέλος «καθάρισε» τη νίκη (82-75) και έβγαλε την... σκούπα για την πρόκριση στους τελικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου