Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2019

Ελλάδα
  • Φωτιά σε βιοτεχνία επίπλων στον Κορυδαλλό . Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε σε βιοτεχνία κατασκευής επίπλων τα μεσάνυχτα της Τρίτης, κάτω από άγνωστες συνθήκες στην οδό Επτανήσων, στην περιοχή του Κορυδαλλού. .
  • Τσέχοι αφαίρεσαν απολιθωμένους κορμούς από το Απολιθωμένο Δάσος στη Λέσβο. Απολιθώματα, που προέρχονται από την προστατευμένη περιοχή του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν από υπαλλήλους του Τελωνείου Αεροδρομίου Μυτιλήνης, το περασμένο Σάββατο (15/06), κατά τον τελωνειακό έλεγχο επιβατών σε αναχώρηση πτήσης με προορισμό τη Βιέννη. .
  • Τουρκική πρόκληση με άσκηση ανοιχτά του Καστελόριζου ανήμερα της Συνόδου ΕΕ. Η άσκηση θα περιλαμβάνει πραγματικά πυρά και ανακοινώθηκε ενώ οι σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας επιδεινώνονται λόγω των εξελίξεων στην Κύπρο. .
  • Διασωληνωμένο σε βαριά κατάσταση το τρίχρονο αγοράκι που κάηκε από νερό. Τη Δευτέρα το μικρό παιδί ξέφυγε από την προσοχή της γυναίκας που το πρόσεχε και κάηκε από βραστό νερό .
  • Κόρινθος: Άνδρας σκοτώθηκε από κεραυνό σε χωράφι του. Ο 37χρονος σκοτώθηκε ακαριαία στον κάμπο του Φενεού, στην Μοσιά Γκούρας. .
Κόσμος
  • Μάλι: Τουλάχιστον 41 νεκροί από επιθέσεις ενόπλων σε χωριά. Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στα χωριά Γκανγκαφανί και Γιορό, κοντά στα σύνορα με την Μπουρκίνα Φάσο, τη Δευτέρα και την Τρίτη, σκότωσαν κατοίκους και έκλεψαν βοοειδή, δήλωσε εκπρόσωπος του στρατού. .
  • Τραμπ: Αρχίζω επίσημα την εκστρατεία μου για μια δεύτερη θητεία. Πυροδοτώντας κραυγές χαράς και επευφημίες από χιλιάδες υποστηρικτές του, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε επίσημα τα ξημερώματα της Τετάρτης ότι ξεκινά την εκστρατεία του για να εξασφαλίσει δεύτερη θητεία στο αξίωμα, τον Νοέμβριο του 2020. .
  • Στηρίζει Κιμ Γιονγκ Ουν ο πρόεδρος της Κίνας. Ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ τονίζει σε άρθρο του που δημοσιεύει σήμερα η κρατική εφημερίδα Rodong Sinmun της Βόρειας Κορέας ότι το Πεκίνο υποστηρίζει την «ορθή κατεύθυνση» που ακολουθεί η Πιονγιάνγκ για να επιλυθούν πολιτικά τα προβλήματα στην κορεατική χερσόνησο. .
  • Ιράκ: Ρουκέτες έπεσαν κοντά σε στρατιωτική βάση στη Μοσούλη. Μια ρουκέτα έπεσε κοντά σε ιρακινή στρατιωτική βάση στην οποία σταθμεύουν δυνάμεις των ΗΠΑ στη Μοσούλη του βορείου Ιράκ αργά το βράδυ της Τρίτης, ανακοίνωσε ο ιρακινός στρατός, στο δεύτερο παρόμοιο συμβάν μέσα σε δύο ημέρες. .
  • Τουρκία προς Ε.Ε.: Είστε εκτός πραγματικότητας. Μετά το νέο μπλόκο στην ενταξιακή προοπτική της Τουρκίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις προειδοποιήσεις για κυρώσεις με αφορμή τις προκλήσεις ανοιχτά της Κύπρου η Άγκυρα κατηγόρησε την ΕΕ ότι είναι «εκτός πραγματικότητας».
Πολιτική
  • Κατρούγκαλος: Τέλος στην παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας. «Η ΕΕ στέλνει ένα σαφές αποτρεπτικό μήνυμα ότι η παράνομη συμπεριφορά της Τουρκίας πρέπει να λάβει τέλος» υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών σημειώνοντας ότι όποιος προβαίνει σε παράνομες ενέργειες πρέπει να έχει και συνέπειες. .
  • Τσίπρας από Θησείο: Όσοι ράβουν κουστούμια θα μείνουν με τον ράφτη. "Καλώς ανταμώσαμε. Σήμερα ξεκινάμε μαζί ξανά έναν αγώνα για το σήμερα και το αύριο του τόπου, για την Ελλάδα, για τη ζωή μας και σε αυτόν τον αγώνα δεν περισσεύει κανείς και καμιά", τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην έναρξη της ομιλίας του σε προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην πλατεία Ασωμάτων, στο Θησείο. .
  • Γεννηματά: Ψήφος σε Μητσοτάκη ή Τσίπρα στο τέλος βγάζει Καραμανλή. Αναφερόμενη στο έκτακτο ΚΥΣΕΑ η κα Γεννηματά είπε ότι αν ο πρωθυπουργός εκτιμούσε ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα, όφειλε να έχει ζητήσει να ενημερώσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά εκείνος επέλεξε να κάνει μια θεαματική κίνηση πραγματοποιώντας το έκτακτο ΚΥΣΕΑ. .
  • Εκλογές 2019: Οι υποψήφιοι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ. Όλα τα ονόματα (λίστα). Δείτε την επικαιροποιημένη λίστα των υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές .
  • Εκλογές 2019: Την 1η Ιουλίου το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών. Πριν απο λίγο έγινε γνωστό ότι υπήρξε συμφωνία κομμάτων για να διεξαχθεί το ντιμπέιτ των πολιτικών αρχηγών, την 1η Ιουλίου, έξι μέρες πρίν την κάλπη της 7ης Ιουλίου .
Οικονομία
  • Ο οίκος Moody's υποβάθμισε το αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών. Ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Moody's ανακοίνωσε την Τρίτη ότι υποβάθμισε το μακροπρόθεσμο αξιόχρεο 18 τουρκικών τραπεζών — των 16 κατά μία βαθμίδα και των υπολοίπων 2 κατά δύο βαθμίδες — και διατήρησε αρνητική την προοπτική του. .
  • Καμπανάκι ΤτΕ για κενό 0,6 μονάδων στους δημοσιονομικούς στόχους. Αλλαγή πολιτικής προς όφελος της σταθερής ανάπτυξης ζητά η ΤτΕ από την κυβέρνηση. .
  • Στο στόχαστρο του Τραμπ ο Ντράγκι μετά το μήνυμα για νέα χαλάρωση. Για χειραγώγηση του ευρώ ώστε να χτυπηθούν οι ΗΠΑ και το δολάριο κάνει λόγο ο Τραμπ μετά τις δηλώσεις Ντράγκι στην Πορτογαλία για πιθανή επανέναρξη του QE. .
  • Νέο ιστορικό χαμηλό για το 10ετές με ούριο άνεμο κι από ΕΚΤ. Πλησιάζει το 2,5% η απόδοση του ελληνικού τίτλου, ενόψει εκλογών και υπό την σκιά των δηλώσεων του Μάριο Ντράγκι. .
  • Μήνυμα Ντράγκι για πιθανό νέο QE και μείωση επιτοκίων. Η ποσοτική χαλάρωση έχει ακόμα χώρο, διαμήνυσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ. .
Αθλητισμός
  • NBA: Ήθος από Γουόριορς– Oλοσέλιδη καταχώρηση με συγχαρητήρια στους Ράπτορς. Αγόρασαν μια σελίδα στη μεγαλύτερη εφημερίδα του Τορόντο για να βάλουν ένα μήνυμα .
  • Γαλλία: Υπό κράτηση ο Μισέλ Πλατινί - Οι κατηγορίες . Ο πρώην πρόεδρος της UEFA είναι υπό κράτηση με κατηγορίες που αφορούν διαφθορά για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022 στο Κατάρ. .
  • Πιτίνο: «Μου πρότειναν να γίνω πρόεδρος/προπονητής στον Παναθηναϊκό». Ο Αμερικανός κόουτς μίλησε στο CBS Sports και αποκάλυψε πως ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ του πρότεινε να συνεχίσει ως πρόεδρος/προπονητής στο «τριφύλλι». .
  • Αντετοκούνμπο: «Μπαμπά, μου λείπεις» (pic). Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν ξέχασε τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή. .
Τσιτσιπάς: Να σπάσει η κυριαρχία των Big Four. Ο λόγος για τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, τον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ και τον Σέρβο, Νο1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου