Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 18 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 18 Ιουνίου, 2019


  • Στον αγνοούμενο Ν.Δερμιτζάκη ανήκει η σορός που εντοπίστηκε στις Γούρνες. Στον Νίκο Δερμιτζάκη, τον άνδρα που αγνοούνταν από τις 9 Ιουνίου ανήκει η σορός που εντοπίστηκε σήμερα το απόγευμα σε χωράφι στις Γουρνές. .
  • Γουδή: Η στιγμή που η 68χρονη σέρνει το πτώμα της μητέρας της (video). Ένας άνδρας βλέπει τη γυναίκα και τότε η 68χρονη του ζητά να φύγει από το σημείο. .
  • Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα. Στη συμβολή των οδών Χαροκόπου και Ηρακλέους .
  • ΗΠΑ:Ο πυρηνικός εκβιασμός του Ιράν πρέπει να αντιμετωπιστεί με διεθνή πίεση. «Το σχέδια εμπλουτισμού του Ιράν είναι πιθανά μονάχα γιατί η φρικτή πυρηνική συμφωνία άφησε τις δυνατότητές του ακέραιες» δήλωσε ο Γκάρετ Μαρκίς. .
  • Κρήτη: Συναγερμός στις αρχές - Βρέθηκε πτώμα σε χωράφι στο Ηράκλειο. Στο σημείο έχουν σπεύσει άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθώς και ιατροδικαστής για την πρώτη αυτοψία. .
Κόσμος
  • Τραμπ: Ξεκινούν οι μαζικές απελάσεις παράτυπων μεταναστών . Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε ότι οι αμερικανικές αρχές θα αρχίσουν την επόμενη εβδομάδα να απελαύνουν «εκατομμύρια» παράτυπους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα. .
  • Βενεζουέλα: Καταγγελίες εναντίον Γκουαϊδό για σκάνδαλα συνεργατών του. Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Χουάν Γκουαϊδό, δέχθηκε επικρίσεις μετά την καταγγελία ότι αντιπρόσωποί του καταχράστηκαν κεφάλαια που αποτελούσαν μέρος της διεθνούς ανθρωπιστικής βοήθειας και προορίζονταν για την κάλυψη του κόστους διαμονής στρατιωτικών από τη χώρα που έχουν αυτομολήσει στην Κολομβία. .
  • Ομπραδόρ: Θα νικούσαμε σε περίπτωση εμπορικού πολέμου με ΗΠΑ. Το Μεξικό θα μπορούσε να κατισχύσει εάν κηρυσσόταν εμπορικός πόλεμος με τις ΗΠΑ, αλλά η χώρα δεν θέλει τέτοιον πόλεμο διότι θα υφίστατο πολύ βαριές απώλειες, τόνισε χθες Δευτέρα ο Μεξικανός πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ. .
  • Κίνα: Ισχυρός σεισμός 6R στη Σετσουάν - Tουλάχιστον έξι νεκροί . Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 βαθμών έπληξε χθες Δευτέρα την κινεζική επαρχία Σετσουάν (νοτιοδυτικά), με αποτέλεσμα τουλάχιστον 6 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους και να τραυματιστούν άλλοι τουλάχιστον 75 κάτοικοι, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι και μετέδωσαν κρατικά ΜΜΕ. .
  • Ο πρώην πρόεδρος Μοχάμεντ Μόρσι πέθανε από ανακοπή καρδιάς. Από ξαφνική καρδιακή ανακοπή πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Αιγύπτου, ο Μοχάμεντ Μόρσι, κατά τη διάρκεια ακροαματικής διαδικασίας μέσα στη φυλακή όπου ήταν έγκλειστος, μετέδωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η αιγυπτιακή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη ιατρική πηγή. .
Πολιτική
  • Αποστολάκης: Δεν συμφέρει την Τουρκία ένα «θερμό επεισόδιο» στο Αιγαίο. «Η άποψη μου είναι όμως είναι ότι δεν είναι πιθανό γιατί αυτά που έχουν να αντιμετωπίσουν τώρα οι Τούρκοι είναι πάρα πολλά και δεν θέλουν να προσθέσουν και κάτι άλλο», σημείωσε ο κ. Αποστολάκης. .
  • Σβίγκου: Σαν σήμερα γράφτηκε μια νέα σελίδα στην ιστορία των Βαλκανίων. «Σαν σήμερα, πριν από ένα χρόνο, γράφτηκε μια νέα σελίδα στην Ιστορία των Βαλκανίων» σημειώνει η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α΄ Αθηνών, Ράνια Σβίγκου, αναφερόμενη στην υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. .
  • Κατρούγκαλος: Ώρα για ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποτροπής της ΕΕ στην Τουρκία. Ο υπουργός Εξωτερικών σημείωσε ότι ήδη από τον Μάρτιο του 2018 το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει καταδικάσει τις ενέργειες της Τουρκίας ως παράνομες, αντίθετες στο Διεθνές Δίκαιο, και έχει καλέσει την Τουρκία να απέχει από οποιαδήποτε παρόμοια πρόκληση .
  • Το «χαστούκι» της ΕΕ προς την Τουρκία για τη δράση της στη Μεσόγειο. Οι 28 επαναλαμβάνουν ότι "οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις έχουν σταματήσει και δεν υπάρχουν άλλα κεφάλαια που εξετάζονται για άνοιγμα ή κλείσιμο και θα προειδοποιούν ότι "δεν προβλέπεται να υπάρξει περαιτέρω εργασία προς την κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού της τελωνειακής ένωσης ΕΕ-Τουρκίας". .
  • Μητσοτάκης για Τουρκία: Εθνική ενότητα και όχι ανεύθυνη δραματοποίηση. Υπέρ της κατάθεσης από την Ελλάδα και την Κύπρο αιτήματος στην Ε.Ε. για την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας τάχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. .
Οικονομία
  • ΝYT: Ο Ντράγκι έσωσε το ευρώ.Θα είναι ο διάδοχός του το ίδιο αποφασιστικός;. Η θητεία του Ντράγκι λήγει τον Οκτώβριο και οι ευρωπαίοι ηγέτες θα επιλέξουν τον διάδοχό του, ενδεχομένως εντός της εβδομάδας .
  • Ανεβαίνουν οι τιμές στα ακίνητα-Ανακάμπτει η αγορά . Σε φάση ανάκαμψης με όλους τους επιμέρους δείκτες κινείται πλέον η αγορά ακινήτων σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις και στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. .
  • «Χαστούκι» Moodys στην Άγκυρα- Υποβάθμισε την τουρκική οικονομία. Η Moody's υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στην βαθμίδα «Β1» από «Ba3», διατηρώντας παράλληλα «αρνητική» προοπτική. .
  • Ντομπρόβσκις: Η Ρώμη πρέπει να λάβει νέα μέτρα για να αποφύγει τις κυρώσεις. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες πώς σκοπεύει να αποφύγει πειθαρχικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αυξανόμενο χρέος της. .
  • Στον «αέρα» οι εργολαβίες Καλογρίτσα στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος. Πλέον, ο κ. Καλογρίτσας διατηρεί ένα περιθώριο ορισμένων ημερών, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που δεν κατόρθωσε να προσκομίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές και τα σχετικά δικαιολογητικά. .
Αθλητισμός
  • Πιτίνο: «Μου πρότειναν να γίνω πρόεδρος/προπονητής στον Παναθηναϊκό». Ο Αμερικανός κόουτς μίλησε στο CBS Sports και αποκάλυψε πως ο ισχυρός άνδρας της «πράσινης» ΚΑΕ του πρότεινε να συνεχίσει ως πρόεδρος/προπονητής στο «τριφύλλι». .
  • Αντετοκούνμπο: «Μπαμπά, μου λείπεις» (pic). Με αφορμή τη γιορτή του πατέρα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, δεν ξέχασε τον πατέρα του που έχει φύγει από τη ζωή. .
  • Τσιτσιπάς: Να σπάσει η κυριαρχία των Big Four. Ο λόγος για τον Βρετανό Άντι Μάρεϊ, τον Ελβετό Ρότζερ Φέντερερ, τον Ισπανό Ράφαελ Ναδάλ και τον Σέρβο, Νο1 στον κόσμο, Νόβακ Τζόκοβιτς. .
  • Πολωνία: Τέταρτος ο Κώστας Δουβαλίδης στα 110μ εμπόδια. Ο Έλληνας πρωταθλητής στο μίτινγκ που έγινε στην πόλη Χορζόβ της Πολωνίας τερμάτισε 4ος σε 13.51 (0,5) .
  • Μαρτύριο… τέλος, παρηγοριά η 3η θέση για την ΑΕΚ!. Η ΑΕΚ πέρασε από το Περιστέρι σε ένα ματς-θρίλερ (82-83), έκανε το 3-1 στη σειρά των μικρών τελικών και κατέκτησε την 3η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου