Κανείς και τίποτα δεν σταματάει τον Στέφανο Τσιτσιπά! Ο Έλληνας τενίστας δεν πρόλαβε να «αποτελειώσει» τον Φίλιπ Κραΐνοβιτς τη χθεσινή μέρα, η αναμέτρηση πήρε… παράταση για σήμερα, με τον Τσιτσιφάστ να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση στους «16» του Ρολάν Γκαρός.
Μέγας Τσιτσιπάς, στους «16» του Ρολάν Γκαρός! | tanea.grΤο παιχνίδι για τον τρίτο γύρο του γαλλικού Όπεν διακόπηκε αργά το βράδυ λόγω σκότους, τη στιγμή που ο Στέφανος ήταν μπροστά με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και το τρίτο βρισκόταν στο 5-5. Η αναμέτρηση λοιπόν συνεχίστηκε σήμερα με τον Έλληνα τενίστα να χάνει το τρίτο σετ στο τάι μπρέικ, αλλά στο τέταρτο παρουσιάστηκε σοβαρός και «τελείωσε» τη δουλειά με 3-1 σετ.
Με την επιστροφή τους στο κορτ του Philippe Chatrier, οι δύο τενίστες πήραν τα γκέιμ που σέρβιραν και στο τάι μπρέικ του τρίτου σετ ο Σέρβος επικράτησε με 7-5 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Στο τέταρτο σετ έκανε το μπρέικ στην αρχή στο σερβίς του Στέφανου όμως εκείνος απάντησε και στη συνέχεια η αναμέτρηση ήταν ντέρμπι.
Ο Σέρβος τενίστας έκανε μπρέικ και προηγήθηκε με 5-3, όμως ο 20χρονος απάντησε ισοφάρισε σε 5-5 και τελικά το παιχνίδι οδηγήθηκε και πάλι στο τάι μπρέικ. Εκεί ο Τσιτσιπάς δυσκολεύτηκε αρκετά, ενώ λίγο έλειψε να χάσει και το τέταρτο σετ. Τελικά με τρεις συνεχόμενους πόντους ανέτρεψε το σκορ πήρε με 7-6 το τέταρτο σετ και έκλεισε θέση στους «16».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο Τσιτσιπάς στον επόμενο γύρο θα συναντήσει τον νικητή από το ματς Βαβρίνκα – Ντιμιτρόφ, το οποίο επίσης πήρε παράταση για σήμερα λόγω σκότους, με τον Ελβετό να προηγείται με 2-0 σετ (7-6 (5), 7-6 (4)).
ΤΑ ΝΕΑ