Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 15 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2019


  • Ηλιοφάνεια στην Αττική το Σάββατο με αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 και τοπικά έως 4 μποφόρ. .
  • Χαμόγελο του Παιδιού: Εξαφανίστηκε η 14χρονη Χαλιμά από την Κυψέλη. Η Χαλιμά Σαφάρι έχει ύψος 1,60 μ., κανονικό βάρος, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια. .
  • Ξάφρισαν φορτηγό και για να αποφύγουν τη σύλληψη επιτέθηκαν σε αστυνομικούς. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα αστυνομικοί της ομάδας «Ζ», οι οποίοι αξιοποιώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας παρακείμενων καταστημάτων, κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο δράστες. Οι δυο δράστες στη θέα των αστυνομικών προσπάθησαν να τραπούν σε φυγή προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη. .
  • Σύνοδος Ευρωπαϊκού Νότου: Kαταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας. Όπως τόνισε ο έλληνας πρωθυπουργός, οι ηγέτες που πήραν μέρος στη συνάντηση εξέφρασαν την πλήρη στήριξη τους προς τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, σχετικά με όσα συμβαίνουν στην Κυπριακή ΑΟΖ. .
  • Θύμα επίθεσης ΑΣΟΕΕ: Απείλησαν τη ζωή μου, η αστυνομία καθυστέρησε δύο ώρες. «Μου επιτέθηκαν δέκα άτομα, με ρίξανε στο έδαφος, με κλωτσιές και μπουνιές», ανέφερε το θύμα μιλώντας στον ΣΚΑΪ. .
Κόσμος
  • ΗΠΑ: Διεθνές πρόβλημα οι επιθέσεις εναντίον πλοίων στον Κόλπο του Ομάν. Ο επικεφαλής του Πενταγώνου άφησε να εννοηθεί ότι ενδέχεται να ενισχυθούν οι στρατιωτικές δυνάμεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. .
  • Τσαβούσογλου: Ο «Πορθητής» ξεκίνησε γεώτρηση δυτικά της Πάφου. Το γεωτρύπανο «Πορθητής» ξεκίνησε αμέσως γεώτρηση δυτικά της Πάφου, είπε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, ενώ το δεύτερο γεωτρύπανο,οδεύει προς την ίδια περιοχή .
  • Απεβίωσε το μωρό της εγκύου που δολοφονήθηκε για να της αρπάξουν το παιδί. «Με μεγάλη λύπη σας ενημερώνουμε για τον θάνατο του βρέφους Γιοβάνι Τζαντιέλ Λόπεζ» που κατέληξε «από σοβαρά εγκεφαλικά τραύματα» .
  • Βρετανία: Άλλοι δύο θάνατοι από λιστερίωση λόγω προσυσκευασμένων σάντουιτς. Την περασμένη εβδομάδα, η PHE είχε αναφέρει ότι «κρούσματα μόλυνσης από λιστέρια καταγράφηκαν σε έξι ασθενείς, που νοσηλεύονται σε βαριά κατάσταση, στην Αγγλία» κι ότι τρεις εξ αυτών κατέληξαν. .
  • Γερμανία: Βόμβα του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο κέντρο του Βερολίνου. Πρόκειται για μια βόμβα που είχε ριφθεί από αεροσκάφος και ο πυροκροτητής της παρέμεινε ανέπαφος. .
Πολιτική
  • Η Μέρκελ ήταν έτοιμη για Grexit μετά το δημοψήφισμα του 2015. Η συνάντηση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ με τον τότε πρόεδρο της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ αμέσως μετά το ελληνικό δημοψήφισμα του 2015 απέδειξε ότι το Βερολίνο ήταν έτοιμο για μία έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. .
  • Αποσύρει την υποψηφιότητά του από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Σεβαστάκης. Σύμφωνα με τον κ. Σεβαστάκη, οι πολιτικές απαντήσεις μπορούν να διατυπωθούν ευκρινέστερα και διαρκέστερα μέσα από την τέχνη, τη γλώσσα, τη διδακτική φυσικά και την πολιτική στράτευση .
  • Δημοσκόπηση MARC: Διψήφιο προβάδισμα για ΝΔ, κατακτά την αυτοδυναμία. Ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει συσπείρωση 86% σε σχέση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, ενώ η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 90%. .
  • Ο Βασίλης Βασιλικός επικεφαλής στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βασίλης Βασιλικός ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΔΗΜΑΡ στις βουλευτικές εκλογές του 2015. .
  • Υποψήφιος βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Τέρενς Κουίκ. Το όνομα του πρώην στελέχους των ΑΝΕΛ περιλαμβάνεται στην επικαιροποιημένη λίστα της Κουμουνδούρου. .
Οικονομία
  • Ανεβαίνουν οι τιμές στα ακίνητα-Ανακάμπτει η αγορά . Σε φάση ανάκαμψης με όλους τους επιμέρους δείκτες κινείται πλέον η αγορά ακινήτων σύμφωνα με συγκλίνουσες εκτιμήσεις και στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. .
  • «Χαστούκι» Moodys στην Άγκυρα- Υποβάθμισε την τουρκική οικονομία. Η Moody's υποβάθμισε περαιτέρω την πιστοληπτική αξιολόγηση της Τουρκίας στην βαθμίδα «Β1» από «Ba3», διατηρώντας παράλληλα «αρνητική» προοπτική. .
  • Ντομπρόβσκις: Η Ρώμη πρέπει να λάβει νέα μέτρα για να αποφύγει τις κυρώσεις. Παράλληλα, ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ δήλωσε ότι η Ιταλία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει τις επόμενες ημέρες πώς σκοπεύει να αποφύγει πειθαρχικές ενέργειες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το αυξανόμενο χρέος της. .
  • Στον «αέρα» οι εργολαβίες Καλογρίτσα στον οδικό άξονα Πάτρα - Πύργος. Πλέον, ο κ. Καλογρίτσας διατηρεί ένα περιθώριο ορισμένων ημερών, προκειμένου να εξηγήσει τους λόγους που δεν κατόρθωσε να προσκομίσει τις απαιτούμενες εγγυητικές και τα σχετικά δικαιολογητικά. .
  • Γεννηματά: Μικροί και μικρομεσαίοι χτυπήθηκαν περισσότερο από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Από την πλευρά του ο κ. Τζουλάκης δήλωσε ότι με τη κ. Γεννηματά συζήτησε τα προβλήματα και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τα γενικότερα προβλήματα. .
Αθλητισμός
  • Πρωταθλητής για 38η φορά ο Παναθηναϊκός - Νίκησε τον Προμηθέα . Για 38η φορά στην ιστορία του ο Παναθηναϊκός είναι πρωταθλητής Ελλάδος στο μπάσκετ, αφού επικράτησε του Προμηθέα με το εμφατικό 111-77, κάνοντας ρεκόρ πόντων και μαζί το 3-0. .
  • Ιστορικό χαμηλό για την Εθνική από το 2001 στην κατάταξη της FIFA. Δεν χρειαζόταν το ranking της FIFA για να επιβεβαιωθεί, αλλά αποτελεί την απόδειξη... Η Εθνική βρίσκεται πλέον στην 52η θέση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, καταγράφοντας τη χαμηλότερη θέση από το 2001. .
  • Θρήνος για το ελληνικό καράτε: Πέθανε ο 24χρονος Γιώργος Κωστούρος. Την τελευταία πνοή σε ηλικία μόλις 24 ετών, άφησε ο Γιώργος Κωστούρος. Ο Έλληνας καρατέκα, το 2013 είχε καταφέρει να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η κηδεία του θα γίνει αύριο, Σάββατο, και ώρα 13:00 στο 1ο Νεκροταφείο. .
  • H AΕΚ επικράτησε του Περιστερίου με 91-83 στην παράταση. Με πέντε τρίποντα και 19 πόντους... ταμείο, ο Βασίλης Ξανθόπουλος την είδε… Κάρι και έσωσε την ΑΕΚ που επικράτησε του Περιστερίου με 91-83 στην παράταση και έκανε το 2-1 στη σειρά για την τρίτη θέση. .
  • Εκδικάστηκαν οι προσφυγές Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ – Αρχές Ιουλίου οι αποφάσεις. Το "παρών" έδωσαν και οι εκπρόσωποι των Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, Περιστερίου και Προμηθέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου