Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2019


  • Σεισμός 4,1R στην Αταλάντη. Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 00.54 τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή της Αταλάντης. .
  • Ο δραπέτης Βασίλης Παλαιοκώστας εξέδωσε βιβλίο για τις αποδράσεις του. Η «Εφημερίδα των Συντακτών» εξασφάλισε προδημοσιεύσεις του βιβλίου του επικηρυγμένου με 1.000.000 ευρώ και καταζητούμενου από την Ιντερπόλ δραπέτη. .
  • Novartis: Η εκδοχή της Ελένης Τουλουπάκη για τις καταγγελίες Αγγελή. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναφερόμενη στο ταξίδι στη Βιέννη και στη συνάντηση του κλιμακίου ελλήνων εισαγγελέων με ομολόγους της αμερικανούς, αναφέρει ότι έγινε λόγος για λογαριασμό που σχετιζόταν με πολιτικό και ο κ. Αγγελής πρότεινε τα όποια στοιχεία να δοθούν μέσω Eurojust. .
  • Χωρίς μετρό, τραμ -και ηλεκτρικό- η Αθήνα την Παρασκευή – Δείτε ποιες ώρες. Το ΔΣ του Σωματείου Ηλεκτροδηγών Τραμ Αττικής αποφάσισε στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι, λόγω έκτακτης γενικής συνέλευσης. .
  • Νέος αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας ο μητροπολίτης Δαρδανελλίων. Προηγουμένως, τα μέλη της Αγίας και Ιεράς Συνόδου, που συνεδριάζει υπό την προεδρία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, κήρυξαν εν χηρεία την Ι. Αρχιεπισκοπή λόγω της ιδιαιτέρως επιβαρυμένης κατάστασης της υγείας του αρχιεπισκόπου Γρηγορίου. .
Κόσμος
  • Μεξικό: Ένοπλοι απήγαγαν δημοσιογράφο . Μεξικανός δημοσιογράφος απήχθη από ενόπλους χθες Τετάρτη στην Πολιτεία Βερακρούς (νοτιοανατολικά), πριν συμπληρωθούν 24 ώρες από τη δολοφονία άλλης ρεπόρτερ, καθώς το Μεξικό έχει πλέον μετατραπεί στην πιο επικίνδυνη χώρα στον πλανήτη για τους εργαζόμενους στον Τύπο από την αρχή του 2019. .
  • Δεκάδες νεκροί σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ στο Καμερούν. Τουλάχιστον 21 στρατιωτικοί και 16 άμαχοι σκοτώθηκαν στην περιοχή, όπου δρουν συστηματικά οι τζιχαντιστές, κατ' αυτές τις πηγές. .
  • Συρία: Κατάπαυση του πυρός στην Ιντλίμπ κατόπιν μεσολάβησης Ρωσίας-Τουρκίας. Σύμφωνα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, η εκεχειρία τέθηκε σε εφαρμογή στη λεγόμενη ζώνη αποκλιμάκωσης της Ιντλίμπ και οδήγησε σε σημαντική αποκλιμάκωση της βίας χθες. .
  • Επίδειξη F-35 πάνω από τον Λευκό Οίκο για τον Πολωνό πρόεδρο . Ο θόρυβος του αεροσκάφους αντήχησε σε όλο το κέντρο της πόλης και αιφνιδίασε τους περαστικούς που έστρεψαν τα μάτια στον ουρανό για να δουν τη σπάνια πτήση, σε μια περιοχή όπου απαγορεύεται να προσεγγίσουν αεροπλάνα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. .
  • Αλβανία: Ο Μέτα προτείνει άλλη ημερομηνία για τις δημοτικές εκλογές. Να καθοριστεί άλλη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών της 30ης Ιουνίου προσανατολίζεται ο πρόεδρος της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα, κλιμακώνοντας την σύγκρουσή του με τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα και την κυβέρνησή του. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης: Προτιμώ μια καλή θέση εργασίας από ένα επίδομα . «Θα επιμείνω από τώρα μέχρι τις εκλογές στις 7 Ιουλίου να μιλάω για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες. Το κάνω διότι κάποιοι, ακόμα και σήμερα, επιχειρούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό», είπε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης από το Αίγιο. .
  • Το καπνιστικό κόμμα ΚΟΤΕΣ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ- Α Αθήνας ο ιδρυτής του. Ο λόγος για τον Νίκο Λούβρο, ιδιοκτήτη του γνωστού πολυχώρου Booze Co-operativa στο κέντρο της Αθήνας και ιδρυτής του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ, ο οποίος κατέρχεται με τον ΣΥΡΙΖΑ στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών. .
  • ΝΔ: Οι Ελληνες έχουν ξεπεράσει τον Τσίπρα - Θα το αντιληφθεί στις 7 Ιουλίου. Σύμφωνα με τη ΝΔ, ο πρωθυπουργός επανέλαβε τα ίδια ψέματα που αποδοκιμάστηκαν στις κάλπες, .
  • ΣΥΡΙΖΑ: Αυτές είναι οι υποψηφιότητες για τις εθνικές εκλογές σε όλη τη χώρα. Εκκρεμότητα παραμένει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας - Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για την προεκλογική περίοδο ορίζεται η Έφη Αχτσιόγλου. .
  • Κοτζιάς σε Τσίπρα: Γιατί «έκοψες» υποψήφιο που στήριξε τις Πρέσπες;. Το tweet του πρώην υπουργού Εξωτερικών κατά του πρωθυπουργού .
Οικονομία
  • Καμπανάκι ΣΕΒ για την αναιμική ανάκαμψη . Ζητά περισσότερες επενδύσεις. Ο Σύνδεσμος υποστηρίζει ότι η μέχρι τώρα ανάκαμψη της οικονομίας δεν έχει βασιστεί στην αύξηση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, γεγονός που σε συνδυασμό με την αυξανόμενη αβεβαιότητα σε παγκόσμιο επίπεδο, θέτει σε κίνδυνο την επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας .
  • Εγκύκλιος ΑΑΔΕ: Τι αλλάζει σε φορολοταρία, λαχνούς και κληρώσεις. Αλλαγές έρχονται στο πλήθος των λαχνών για τις κληρώσεις για την φορολοταρία, ανακοίνωσε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) .
  • Τα σχέδια της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ για τη φορολογία. Πολλές ομοιότητες παρουσιάζουν τα προγράμματα της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της φορολογίας, με το κυβερνών κόμμα να αντιγράφει σε πολλές περιπτώσεις τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με στόχο να διεκδικήσει ψήφους από τη μεσαία τάξη που επλήγη ιδιαίτερα στα χρόνια των μνημονίων. .
  • Τσακαλώτος: Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε επίσης πως πιστεύει απολύτως ότι «γυρίζει το εκλογικό παιχνίδι», διότι τώρα είναι άλλο το πολιτικό διακύβευμα. .
  • Γεννηματά: Ούτε λέξη για επενδύσεις δεν είπε ο Τσίπρας, έχει αλλεργία . Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα των επενδύσεων χθες κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας στο Μέγαρο Μουσικής, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο συνέδριο για τις «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα». .
Αθλητισμός
  • Καμία απόφαση ακόμα για Αναστασιάδη. «Στον αέρα» παραμένει το θέμα προπονητή στην Εθνική. Από τις συζητήσεις Γραμμένου και μελών της ΕΠΟ δεν προέκυψε κάποια απόφαση για τον Άγγελο Αναστασιάδη και ούτε προβλέπεται ως την προσεχή εβδομάδα. .
  • Εθνική απελπισία: Με 3-2 επικράτησε της Εθνικής Ελλάδος η Αρμενία. Τραγικές αλληλοκαλύψεις και ευδιάκριτα κενά στην άμυνα στο πρώτο ημίχρονο όπως συμβαίνει συνεχόμενα στην εποχή Αναστασιάδη στοίχησαν για ακόμα μια φορά στην ομάδα που δέχθηκε δύο γκολ στο πρώτο μέρος και κυνηγούσε το παιχνίδι από την αρχή. .
  • «Βόμβες» Μανωλά και Σωκράτη σε Γραμμένο για Αναστασιάδη: Ή εμείς ή αυτός. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, εξάλλου, η μεγάλη πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΕΠΟ είναι αυτή τη στιγμή υπέρ της αλλαγής προπονητή, ειδικά μετά το «μήνυμα» που έστειλαν απ’ ευθείας οι Μανωλάς και Παπασταθόπουλος και μάλιστα στο υψηλότερο επίπεδο. .
  • Το καινούριο αυτοκίνητο του Τσιτσιπά και ο ενθουσιασμός του τενίστα (video). Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι φαν του Έλον Μασκ και των επαναστατικών τεχνολογιών, είχε παραγγείλει το αυτοκίνητο πριν από τέσσερις μήνες. .
  • Αεράτο προβάδισμα με κατοστάρα για τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Με εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στον πρώτο τελικό με τον Προμηθέα 103-77 . Ο Νικ Καλάθης καθοδήγησε μαεστρικά με 13 ασίστ και 11 πόντους, "καυτός"ο Λοτζέσκι με 16 πόντους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου