Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 12 Ιουνίου, 2019

* Μητσοτάκης:Το σχέδιό μας προβλέπει λιγότερους φόρους και επενδυτικά κίνητρα. Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο.
*Έκρηξη σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος σε ιδιωτικό ναυπηγείο στο Πέραμα. Στελέχη της οικείας λιμενικής αρχής, μετέβησαν αμέσως στο σημείο, όπου διαπίστωσαν υλικές ζημιές στο εν λόγω σκάφος, ενώ από το περιστατικό δεν αναφέρθηκε τραυματισμός. .
  • Πάιατ: Η Ελλάδα αντιμετώπισε υπεύθυνα κάποιες προκλήσεις της Τουρκίας. Απαντώντας σε ερώτηση για το κατά πόσο οι ΗΠΑ είναι διατεθειμένες να παρέμβουν προληπτικά για την αποφυγή μιας κρίσης στο Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, ο Αμερικανός πρέσβης τόνισε ότι η Ουάσινγκτον είναι απόλυτα αφοσιωμένη σε κάθε διάσταση της συμμαχικής της σχέσης με την Ελλάδα. .
  • Μπαράζ υπερπτήσεων τουρκικών F-16 πάνω από Φαρμακονήσι, Αρκιούς και Λειψούς. Στις 18:05 τουρκικό F-16 πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το Φαρμακονήσι .
  • Επίσημα τέλος για τη βουλή - Θυροκολλήθηκε το Προεδρικό Διάταγμα. Το επίσημο έγγραφο εκτός από την ημερομηνία εθνικών εκλογών στις 7 Ιουλίου αναγράφει και την ημερομηνία σύγκλησης της νέας Βουλής .
  • ΝΥΤ: Ηγετικό στέλεχος των Ταλιμπάν δούλευε σε φάρμα στην Κρήτη για 3 χρόνια. Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, επειδή φοβόταν μήπως εντοπιστεί και απελαθεί, κατά κύριο λόγο κινείτο στη φάρμα και στην κοντινότερη πόλη, αλλά κάποιες φορές επισκεπτόταν την Αθήνα για να την εξερευνήσει. .
Κόσμος
  • H δέσμευση του Ρώσου δημοσιογράφου Ιβάν Γκολουνόφ που αφέθηκε ελεύθερος. Εμφανώς συγκινημένος κατά την έξοδό του από το αστυνομικό τμήμα ο Γκολουνόφ ευχαρίστησε τους δημοσιογράφους που τον περίμεναν και τους υποστηρικτές του που ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, φωνάζοντας ρυθμικά το όνομά του. .
  • Η Ιταλία με διάταγμα περιορίζει την είσοδο πλοίων στα χωρικά ύδατά της. Αυστηρές ποινές σε όσους κρύβουν το πρόσωπό τους ή επιτίθενται σε αστυνομικούς κατά τη διάρκεια διαδηλώσεων .
  • Μια «πολύ θερμή» και «υπέροχη» επιστολή έλαβε ο Τραμπ από τον Κιμ . "Πιστεύω ότι κάτι θα συμβεί το οποίο θα είναι πολύ θετικό", είπε ο Τραμπ μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο. .
  • Αλβανία: «Πόλεμος» δηλώσεων μεταξύ του Ιλίρ Μέτα και του Έντι Ράμα. Ως προς την απόφαση της κυβέρνησης να δρομολογήσει την καθαίρεση του Μέτα από τον προεδρικό θώκο ο ίδιος ο πρόεδρος επανέλαβε σε συνέντευξη τύπου πως δεν πρόκειται να παραιτηθεί. .
  • Γιούνκερ: «Όχι» στην επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας για το brexit. Πολλοί από τους επίδοξους διαδόχους της Μέι, η οποία παραιτήθηκε την περασμένη Παρασκευή, δηλώνουν ότι θέλουν να ξαναρχίσουν διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Μάλιστα, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον απειλεί να μην πληρώσει τον "λογαριασμό" του Brexit που προβλέπεται από την υπάρχουσα συμφωνία. .
Πολιτική
  • Μητσοτάκης:Το σχέδιό μας προβλέπει λιγότερους φόρους και επενδυτικά κίνητρα. Καινούργιες και καλά αμειβόμενες δουλειές φέρνουν οι επενδύσεις, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, υπογραμμίζοντας πως χωρίς περισσότερους εργαζόμενους και έκρηξη απασχόλησης το ασφαλιστικό δεν μπορεί να είναι βιώσιμο. .
  • Σοφία Ζαχαράκη: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στήσει μηχανισμό προπαγάνδας και fake news. Είναι προφανές ακόμη και σήμερα ότι δεν έχουν καταλάβει το μήνυμα που τους έστειλαν οι Έλληνες πολίτες, τόνισε η κα Ζαχαράκη. .
  • Μητσοτάκης: «Το Ελληνικό θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη εβδομάδα». Η επένδυση του Ελληνικού θα ξεμπλοκαριστεί την πρώτη κιόλας εβδομάδα της νέας διακυβέρνησης, θα αναγγείλει απόψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του απόψε στην θεματική εκδήλωση της ΝΔ στην Πάτρα με θέμα την ισχυρή ανάπτυξη. .
  • Γενικευμένη έρευνα για τους χειρισμούς εισαγγελέων στη Novartis. Γενικευμένη έρευνα μετά από μήνες για όσα συνέβησαν με την έρευνα των εισαγγελέων Διαφθοράς στην πολύκροτη υπόθεση της Novartis, ανατέθηκε στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Δημήτριο Δασούλα, προκειμένου να ερευνηθούν σε βάθος οι χειρισμοί των εισαγγελικών λειτουργών, που ενεπλάκησαν στις έρευνες κατά δέκα πολιτικών χωρίς μέχρι σήμερα να έχουν υπάρξει στοιχεία σε βάρος τους για πολιτικό χρήμα. .
  • Δεν επιθυμεί να είναι υποψήφιος στις βουλευτικές εκλογές ο Γιάννης Σγουρός. «Διαβλέποντας πλέον μετά την πάροδο αρκετών ημερών την δυσκολία της τελικής σας απόφασης, θα ήθελα να σας βγάλω από τη δύσκολη θέση της επιλογής, εκφράζοντας την επιθυμία να μην είμαι τελικά υποψήφιος στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές», αναφέρει ο κος Σγουρός .
Οικονομία
  • Τσακαλώτος: Ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα θα επιτευχθεί. Ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε επίσης πως πιστεύει απολύτως ότι «γυρίζει το εκλογικό παιχνίδι», διότι τώρα είναι άλλο το πολιτικό διακύβευμα. .
  • Γεννηματά: Ούτε λέξη για επενδύσεις δεν είπε ο Τσίπρας, έχει αλλεργία . Το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στο ζήτημα των επενδύσεων χθες κατά την διάρκεια της χθεσινής ομιλίας στο Μέγαρο Μουσικής, σχολίασε η Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο συνέδριο για τις «Άμεσες ξένες επενδύσεις στην Ελλάδα». .
  • Παγουλάτος: Αυτά είναι τα 10 βήματα για προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα . Τον Δεκάλογο για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα παρουσίασε ο καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Παγουλάτος στο συνέδριο του investgr που πραγματοποιείται στην Αθήνα. .
  • Κομισιόν: Η συμφωνία για Brexit δεν αλλάζει όποιος και αν διαδεχτεί τη Μέι. Ο Μπόρις Τζόνσον απείλησε ότι δεν θα πληρώσει τον λογαριασμό του Brexit, δηλαδή την εξόφληση του λογαριασμού που προβλέπεται στη συμφωνία διαζυγίου, αν η ΕΕ δεν δεχθεί καλύτερους όρους εξόδου για τη χώρα του. .
  • Στουρνάρας: H Ελλάδα δεν θα πετύχει το στόχο για πλεόνασμα 3,5%. Την πεποίθηση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται πετύχει φέτος το στόχο για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5%, εξέφρασε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας .
Αθλητισμός
  • Το καινούριο αυτοκίνητο του Τσιτσιπά και ο ενθουσιασμός του τενίστα (video). Ο Έλληνας τενίστας, ο οποίος είναι φαν του Έλον Μασκ και των επαναστατικών τεχνολογιών, είχε παραγγείλει το αυτοκίνητο πριν από τέσσερις μήνες. .
  • Αεράτο προβάδισμα με κατοστάρα για τον Παναθηναϊκό στους τελικούς. Με εμφατικό τρόπο ο Παναθηναϊκός έκανε επίδειξη δύναμης στον πρώτο τελικό με τον Προμηθέα 103-77 . Ο Νικ Καλάθης καθοδήγησε μαεστρικά με 13 ασίστ και 11 πόντους, "καυτός"ο Λοτζέσκι με 16 πόντους. .
  • Ροζ σκάνδαλο στην Ρόδο:Ανήλικοι της Μπεσίκτας κάλεσαν πόρνες στο ξενοδοχείο. Οι γεννημένοι το 2003 άσοι της Μπεσίκτας, που βρίσκονται στη Ρόδο για να παίξουν σε τουρνουά, θέλησαν να συνδυάσουν δουλειά και… διασκέδαση, προκαλώντας σάλο! .
  • F1: Νευρίασε ο Φέτελ και έκανε «απονομή» στον εαυτό του (video). Απίστευτο σκηνικό στον Καναδά, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αλλάζει τα νούμερα μπροστά στα μονοθέσια, έπειτα από την απόφαση που πήραν οι αγωνοδίκες, χαρίζοντας τη νίκη στον Χάμιλτον. .
  • H Πορτογαλία σήκωσε το πρώτο Nations League. Με τον «δάσκαλο» Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της, η Πορτογαλία, μετά το EURO 2016, κατέκτησε και το πρώτο UEFA Nations League, επικρατώντας 1-0 της Ολλανδίας στο «Ντραγκάο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου