Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, 2019


  • Έκαψαν αυτοκίνητα διπλωματών τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη. Άγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικούς μηχανισμούς σε δύο οχήματα του Διπλωματικού Σώματος, στη νέα παραλία Θεσσαλονίκης. .
  • Με Αρχαία και Μαθηματικά συνεχίζονται σήμερα οι Πανελλαδικές. Στα πρώτα μαθήματα προσανατολισμού θα εξεταστούν σήμερα Δευτέρα, οι υποψήφιοι των ΓΕΛ για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. .
  • Πάτρα: Επίθεση με καπνογόνα σε θαμώνες καταστήματος. Επίθεση αγνώστων με καπνογόνα στο κατάστημα Ολυμπία στην Τριών Ναυάρχων στη Πάτρα, σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Κυριακής. .
  • Νέα όργανα σε ΕΣΗΕΠΗΝ-ΤΕΑΣ. Αρχαιρεσίες για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου - Ηπείρου - Νήσων, καθώς και του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Συντακτών πραγματοποιήθηκαν το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα. .
  • Ένας υπερτυχερός κέρδισε 1,2 εκατ. ευρώ στο Τζόκερ. Το ποσό των 1,2 εκατομμυρίων ευρώ κέρδισε ένας υπερτυχερός στο Τζόκερ. .
Κόσμος
  • Νέα ένταση στο Χονγκ Κονγκ. «Ξένες δυνάμεις» προσπαθούν να πλήξουν την Κίνα προκαλώντας χάος στο Χονγκ Κονγκ με αφορμή το σχέδιο νόμου για τις εκδόσεις υπόπτων, που πυροδότησε τις μαζικότερες διαδηλώσεις των τελευταίων ετών στην πόλη, άλλοτε βρετανική αποικία, γράφει στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα η Ημερησία της Κίνας, όργανο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ της χώρας. .
  • Ντάλας: Ένας νεκρός από πτώση γερανού σε πολυκατοικία. Ενας άνθρωπος σκοτώθηκε και έξι άλλοι τραυματίστηκαν όταν ένας τεράστιος γερανός οικοδομής έπεσε σε διπλανό κτίριο, στο Ντάλας του Τέξας, στις ΗΠΑ. .
  • Αϊτή: Ένας νεκρός σε μεγάλη διαδήλωση με αίτημα την παραίτηση του προέδρου. Ένας άνδρας σκοτώθηκε στο περιθώριο διαδήλωσης στην οποία συμμετείχαν πολλές χιλιάδες Αϊτινοί χθες Κυριακή στο Πορτ-ο-Πρενς, με κεντρικό αίτημα την παραίτηση του Ζοβενέλ Μοΐζ, του προέδρου που κατηγορείται πως βρισκόταν στην καρδιά κυκλώματος που επιδιδόταν σε «διασπάθιση κεφαλαίων» από το Ελεγκτικό Συνέδριο της χώρας. .
  • Τυνησία: Αποκλεισμένοι παραμένουν 75 μετανάστες ανοικτά της Ζαρζίς. Αιγυπτιακό πλοίο που διέσωσε πριν από δέκα ημέρες σε διεθνή ύδατα 75 μετανάστες παραμένει ακόμη αποκλεισμένο στα ανοικτά της Τυνησίας, καθώς οι τυνησιακές αρχές αρνούνται να επιτρέψουν να αποβιβαστούν, στηλίτευσε χθες Κυριακή η Ερυθρά Ημισέληνος. .
  • Πέθανε το δέντρο-φιλίας που φύτεψαν Μακρόν και Τραμπ. Η μικρή βελανιδιά προερχόταν από δάσος της βόρειας Γαλλίας όπου σκοτώθηκαν πάνω από 2.000 αμερικανοί Πεζοναύτες ενώ μαινόταν ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος. .
Πολιτική
  • Αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές-Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Τσίπρας. Στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο μεταβαίνει το απόγευμα στις 18:30 ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να καταθέσει και επίσημα το αίτημα για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών. .
  • Μητσοτάκης: Η ΝΔ μπορεί να υπερασπιστεί τα εθνικά συμφέροντα- Όχι στα άκρα. "Σημαντικό είναι σ αυτή τη μάχη που θα δώσουμε εν όψει των εθνικών εκλογών είναι να απομονώσουμε τα άκρα από οπού κι αν αυτά προέρχονται." Τόνισε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. .
  • Απόγευμα Δευτέρας ζητά από τον ΠτΔ την προκήρυξη εθνικών εκλογών ο Τσίπρας. Ο πρωθυπουργός θα ζητήσει τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη εκλογών. .
  • ΝΔ: Επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων χρησιμοποιεί το «Μακεδονία». H Nέα Δημοκρατία υπογραμμίζει πως οι λίγες ημέρες στην εξουσία, που απομένουν στον ΣΥΡΙΖΑ δεν του συγχωρούν κανένα άλλοθι αδράνειας. .
  • Οι ΑΝΕΛ δεν κατεβαίνουν εκλογές - Καμμένος: Αναγνωρίζω νίκη Μητσοτάκη video. «Ο ελληνικός λαός ψήφισε. Αναγνωρίζω τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ στις ευρωεκλογές και ελπίζω να επιφέρει την πολιτική αλλαγή, και ελπίζω να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ο ελληνικός λαός ψήφισε» .
Οικονομία
  • Υπαινιγμοί Λαγκάρντ για Τραμπ: Όχι στις εντάσεις στο παγκόσμιο εμπόριο. "Απαιτούνται και προσπάθειες για τον εκσυγχρονισμό του διεθνούς εμπορικού συστήματος" .
  • «Ας κάνουμε υπομονή με την ιταλική οικονομία». Η ΕΕ πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη υπομονή με την Ιταλία, υποστηρίζει ο Γερμανός οικονομολόγος Γκούσταβ Χορν, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι η σκληρή πολιτική λιτότητας "απέτυχε" στην περίπτωση της Ελλάδας. .
  • Ιούλιο η e-πλατφόρμα για τα κόκκινα δάνεια - Σεπτέμβριο ξανά πλειστηριασμοί. Οι τράπεζες και οι εταιρίες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των κόκκινων δανείων ετοιμάζουν νέες προτάσεις στους δανειολήπτες .
  • Η ΕΚΤ δεν αποκλείει νέα μείωση των επιτοκίων εάν εξασθενίσει η ανάπτυξη. Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα επιτόκιά της θα παραμείνουν «στα σημερινά τους επίπεδα», τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020. .
  • Μεγάλου: Ψήφος εμπιστοσύνης σε οικονομία και Πειραιώς η συμφωνία με Intrum. Μέσω αυτής της μακροχρόνιας στρατηγικής συνεργασίας της Τράπεζας Πειραιώς με την Intrum οι δανειολήπτες θα έχουν σημαντικά οφέλη σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας .
Αθλητισμός
  • F1: Νευρίασε ο Φέτελ και έκανε «απονομή» στον εαυτό του (video). Απίστευτο σκηνικό στον Καναδά, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να αλλάζει τα νούμερα μπροστά στα μονοθέσια, έπειτα από την απόφαση που πήραν οι αγωνοδίκες, χαρίζοντας τη νίκη στον Χάμιλτον. .
  • H Πορτογαλία σήκωσε το πρώτο Nations League. Με τον «δάσκαλο» Φερνάντο Σάντος στο τιμόνι της, η Πορτογαλία, μετά το EURO 2016, κατέκτησε και το πρώτο UEFA Nations League, επικρατώντας 1-0 της Ολλανδίας στο «Ντραγκάο». .
  • Ρολάν Γκαρός: To πήρε ο Ραφαέλ Ναδάλ ! (pic + vid). Πρόκειται για το 18ο Γκραν Σλαμ που κατακτά ο τεράστιος αυτός τεννίστας, ο οποίος από το 2005 κι έπειτα έχει... συνηθίσει να πανηγυρίζει τον έναν τίτλο μετά τον άλλο! .
  • NBA: Αγκαλιά με το πρωτάθλημα οι Ράπτορς με νέο break. Ο Κογουάι Λέοναρντ ήταν και πάλι συγκλονιστικός με 36 πόντους, 12 ριμπάουντ, 4 κλεψίματα, 2 ασίστ, 1 τάπα και ούτε ένα λάθος σε 41 λεπτά, ενώ πολύτιμη ήταν η συνεισφορά των Ιμπάκα με 20 και Σιάκαμ με 17 πόντους αντίστοιχα .
  • Θρυλική πρόκριση στον τελικό!. Πάει να το σηκώσει και πάλι! Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός επικράτησε 12-11 της πανίσχυρης Προ Ρέκο και σφράγισε πρόκριση για τον τελικό του Champions League, όπου θα υπερασπιστεί το στέμμα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου