Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Πέμπτη 2 Μαΐου 2019

NEA - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019


  • Καταπλακώθηκε θανάσιμα από γεωργικό μηχάνημα στη Χαλκιδική. Στο συμβάν κινητοποιήθηκαν τέσσερις πυροσβέστες με δύο οχήματα. .
  • Αλεξανδρούπολη: Ιδιοκτήτης καφετέριας έδειρε εφοριακό της ΑΑΔΕ. Ιδιοκτήτης καφετέριας στην Αλεξανδρούπολη χειροδίκησε κατά ελεγκτή της ΑΑΔΕ, ενώ κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να μην κόβει αποδείξεις .
  • Χαλκιδική: Εκπυρσοκρότησε καραμπίνα και τραυμάτισε 54χρονο. Στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται 54χρονος που τραυματίστηκε στον μηρό, όταν, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εκπυρσοκρότησε η κυνηγητική καραμπίνα που διέθετε νόμιμα ο φίλος του. .
  • Επίθεση σε γυμναστικό σύλλογο καταγγέλλει ο Ολυμπιονίκης Αλ. Νικολαΐδης. Ο Ολυμπιονίκης του ταε κβο ντο και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, καταγγέλλει με ανάρτηση του στην σελίδα του στο facebook, ότι άγνωστοι επιτέθηκαν στον γυμναστικό σύλλογο που διατηρεί συγγενικό του πρόσωπο. .
  • Βρέθηκε το 2χρονο αγόρι που εξαφανίστηκε στην Ομόνοια. Την 1/5/2019 βρέθηκε ο Σααμπάν Χαγιάνι, 2 ετών, ο οποίος είχε εξαφανιστεί στις 30/4/2019 από την περιοχή της Ομόνοιας. Ο Σααμπάν είναι καλά στην υγεία του και πλέον ασφαλής με τους δικούς του ανθρώπους που τον αναζητούσαν. .
Κόσμος
  • Δεν θα καταθέσει στη Βουλή των Αντιπροσώπων ο υπ. Δικαιοσύνης των ΗΠΑ. Ο Μπαρ επρόκειτο να εμφανιστεί σήμερα ενώπιον της επιτροπής που είναι αρμόδια για τους δικαστές και το δικαστικό σύστημα αλλά ξεκαθάρισε ότι δεν θα πάει διότι δεν υπήρξε συμφωνία για τον τρόπο με τον οποίο θα του υποβάλλονταν ερωτήματα αλλά και από ποιους. .
  • Ουγγαρία: Ο Όρμπαν προτρέπει το ΕΛΚ να συνεργαστεί με εθνικιστές και λαϊκιστές. Το κυβερνών κόμμα Φίντες του Όρμπαν τέθηκε εκτός ΕΛΚ τον Μάρτιο μέχρι νεοτέρας, εξαιτίας της κατάστασης στην Ουγγαρία ως προς το κράτος δικαίου, την ελευθεροτυπία, τα δικαιώματα των μειονοτήτων. .
  • Βενεζουέλα: Νεαρή σκοτώθηκε από σφαίρα σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης. Η νεαρή τραυματίστηκε θανάσιμα κοντά στην αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο ανατολικό τμήμα του Καράκας, όταν ξέσπασαν επεισόδια καθώς διαδηλωτές αποπειράθηκαν να κλείσουν τον δρόμο που εκτείνεται κατά μήκος της στρατιωτικής εγκατάστασης. .
  • Τουρκία: Δεν είναι κατάσκοποι οι δύο εργαζόμενοι που συνελήφθησαν στη Λιβύη . Δύο Τούρκοι εργαζόμενοι στην εστίαση στη Λιβύη συνελήφθησαν και τελούν υπό κράτηση από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, παρότι οι τουρκικές Αρχές διαψεύδουν κατηγορηματικά πως είναι κατάσκοποι, έγραψε χθες Τετάρτη η τουρκική εφημερίδα «Habertürk». .
  • Εγκώμια Γιούνκερ για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας. Το λαϊκιστικό κόμμα Φίντες του Όρμπαν προσωρινά τέθηκε στο περιθώριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ), της πολιτικής ομάδας της κεντροδεξιάς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. .
Πολιτική
  • Το debate της Αττικής στην εκπομπή «Ρουά Ματ» του ΣΚΑΪ. Στο στούντιο της εκπομπής, καλεσμένοι βρέθηκαν οι βασικοί υποψήφιοι περιφερειάρχες της Αττικής, Ρένα Δούρου, Γιώργος Πατούλης, Γιάννης Σγουρός και Γιάννης Πρωτούλης. .
  • Μήνυμα Μητσοτάκη για την εργατική Πρωτομαγιά. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόσθεσε πως «στόχος μας είναι να στηρίξουμε την εργασία και να δώσουμε ευκαιρίες δουλειάς και ευημερίας σε όλους». .
  • Κραδασμούς προκαλεί η κοινή εμφάνιση Τσίπρα- Πολάκη στην Κρήτη. Την πλήρη στήριξη του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη έρχεται να επιβεβαιώσει η φωτογραφία από κοινές διακοπές τους αυτές τις ημέρες στην Κρήτη την ώρα που έρχεται στη Βουλή η πρόταση μομφής της ΝΔ. .
  • Επίθεση ΚΙΝΑΛ στον Μητσοτάκη για τη μείωση του αφορολόγητου. Τη δήλωση του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στο πλαίσιο σημερινής του συνέντευξης, πως τη Δευτέρα η ΝΔ θα καταθέσει τροπολογία για να μην μειωθεί το αφορολόγητο σχολίασε με άτυπη ενημέρωσή του το Κίνημα Αλλαγής. .
  • Κατρούγκαλος: Στην κρίση της Βενεζουέλας συντασσόμαστε με τις θέσεις της ΕΕ. Επιπλέον, ο Γ. Κατρούγκαλος επισημαίνει ότι «δηλώσεις στελεχών της ΝΔ φαίνεται να ευνοούν στρατιωτική "λύση" στη Βενεζουέλα», τονίζοντας ότι «οι Έλληνες ξέρουμε δυστυχώς από παρόμοιες "λύσεις". .
Οικονομία
  • Αμετάβλητα τα επιτόκια της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) διατήρησε αμετάβλητα τα βασικά επιτόκια και επανέλαβε την θέση της περί «υπομονής», λαμβάνοντας υπ΄όψιν την δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας, παρά τον φθίνοντα πληθωρισμό. .
  • Καμπανάκι S&P για τη ρευστότητα της ΔΕΗ . Σε έκθεσή του ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης S&P αναφέρει ότι οι υφιστάμενες σήμερα πιστωτικές γραμμές της εταιρείας θα στηρίξουν τις ανάγκες ρευστότητάς της για τους επόμενους 12 μήνες. .
  • Περιζήτητος ο κρόκος Κοζάνης στην Κίνα: Tον Μάιο οι πρώτες εξαγωγές. Ένα άλλο σημείο που προσδίδει προστιθέμενη αξία στον κρόκο Κοζάνης και, ταυτόχρονα, τον καθιστά απόλυτα ανταγωνιστικό είναι το γεγονός ότι, η ευρωπαϊκή νομοθεσία ορίζει και προβλέπει το σύνολο των ελέγχων και των μηχανισμών που είναι απαραίτητοι για κάθε προϊόν. .
  • Τι προτείνουν τα funds στους δανειολήπτες. Πωλήσεις, μισθώσεις, εκτιμήσεις, τακτοποιήσεις, ακόμα και ανακαινίσεις ακινήτων προβλέπουν τα πλάνα ανάπτυξης των εταιρειών διαχείρισης κόκκινων δανείων στη χώρα μας, καθώς η διαχείριση των στεγαστικών δανείων θα μεταφέρεται σταδιακά εκτός τραπεζικού νυμφώνος τα προσεχή χρόνια. .
  • Γιατί η Δανία βάζει φρένο στην κατασκευή του αγωγού Nord Stream-2 . Μέχρι στιγμής, επισημαίνει η Vedomosti, οι επίσημες ανακοινώσεις των διευθυντικών στελεχών της Gazprom ήταν αρκετά πιο αισιόδοξες όσον αφορά τις προθεσμίες για την έναρξη λειτουργίας του αγωγού Nord Stream-2. .
Αθλητισμός
  • Στο F4 της Ευρωλίγκας η Εφές με «βομβαρδισμό» τριπόντων. Κορυφαίοι των Τούρκων ήταν οι Μοερμάν και Λάρκιν με 18 πόντους ο καθένας, με τον Γάλλο να έχει το καθοριστικό τρίποντο στα τελευταία δευτερόλεπτα, που ουσιαστικά «σφράγισε» το ροζ φύλλο, ενώ νταμπλ-νταμπλ έκανε ο Μίσιτς με 10 πόντους και ισάριθμες ασίστ. .
  • Ο Μέσι οδηγεί την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Champions League. Την στιγμή που η Λίβερπουλ είχε το πάνω χέρι, πίεζε αρκετά και έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης, ο Λιονέλ Μέσι «μίλησε», και με δύο γκολ διαμόρφωσε το 3-0 υπέρ της Μπαρτσελόνα στο πρώτο ματς της φάσης των «4» του Τσάμπιονς Λιγκ στο Καμπ Νου. .
  • Καρδιακή προσβολή υπέστη ο Κασίγιας. Ο Ίκερ Κασίγιας υπέστη καρδιακή προσβολή και κατέρρευσε κατά τη διάρκεια της προπόνησης της Πόρτο, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, αλλά ευτυχώς η κατάστασή του είναι εκτός κινδύνου. .
  • Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι εδώ και οι Μπακς «πάτησαν» τους Σέλτικς. Οι Μπακς σήκωσαν κεφάλι και διέλυσαν με 123-102 τους Σέλτικς ισοφαρίζοντας σε 1-1 τους ημιτελικούς της Ανατολής. Σπουδαίο ματς από Αντετοκούνμπο, Μίντλετον και Μπλέντσο. .
  • Όλοι ίσοι όλοι διαφορετικοί:1η ποδηλατική βόλτα αθλητών Ιωνά και φίλων(vid). Ολοι ίσοι, όλοι διαφορετικοί αυτό ήταν το κυρίαρχο το μήνυμα της πρώτης ποδηλατικής βόλτας των αθλητών ΑμεΑ και φίλων του Ιωνά.
\

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου