Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 21 Μαΐου 2019

Fitch: Οι παροχές Τσίπρα αυξάνουν την αβεβαιότητα

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

«Καμπανάκι» για τις παροχές που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός κρούει o οίκος Fitch, με σημερινή του ανάλυση, υποστηρίζοντας ότι το νέο δημοσιονομικό πακέτο της Ελλάδας αυξάνει την αβεβαιότητα για τη μεσοπρόθεσμη στάση πολιτικής της χώρας και αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις με τους Ευρωπαίους πιστωτές.
Σύμφωνα με τον οίκο αξιολόγησης, το ύψος των εν λόγω μέτρων ενδεχομένως να φτάνει τα 1,1 δισ. ευρώ (0,6% του ΑΕΠ) το 2019 και 3,4 δισ. ευρώ (1,9% του ΑΕΠ) το 2020. Αναφέρει δε ότι ένα δεύτερο πακέτο ενδέχεται να τεθεί επί τάπητος αργότερα φέτος και πιθανότατα μετά τις εθνικές εκλογές, εκτιμώντας ότι αυτό θα αφορά την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου που έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2020.
«Θεωρούμε ότι αποτελούν -τουλάχιστον εν μέρει- μια προσπάθεια της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να αυξήσει τη δημοτικότητα της μετά από τρία χρόνια δημοσιονομικής σύσφιξης. Κατά πόσο το πακέτο θα οδηγήσει σε μια ριζική αλλαγή της δημοσιονομικής στάσης θα εξαρτηθεί εν μέρει από τον τρόπο που θα επηρεάσει τις σχέσεις με τους επίσημους πιστωτές και επίσης από τη σύνθεση του κοινοβουλίου μετά τις εθνικές εκλογές του Οκτωβρίου», αναφέρει ο Fitch καια προσθέτει:
«Είχαμε υποθέσει ότι μια μερική αναστροφή της πολιτικής ήταν πιθανή στο πλαίσιο του διαλόγου της Ελλάδας με τους επίσημους πιστωτές μετά την ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018. Πράγματι, ο προϋπολογισμός του 2019 είχε ήδη αναστρέψει μερικώς ορισμένα μέτρα του προγράμματος, περιλαμβανόμενων των περικοπών των συντάξεων, με την έγκριση των πιστωτών. Ωστόσο, η νέα ανακοίνωση αντιπροσωπεύει μια μεγαλύτερη, ταχύτερη αναστροφή από το αναμενόμενο».
«Ιδιαίτερα, η ακύρωση της μείωσης του αφορολόγητου θα μπορούσε να καταστήσει πιο δύσκολο για τις μελλοντικές ελληνικές κυβερνήσεις να εξισορροπήσουν το δημοσιονομικό μίγμα πολιτικής χωρίς να διακυβεύουν τη δέσμευση στους δημοσιονομικούς στόχους», συμπληρώνει ακόμη.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου