Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Αγωγές των Τραμπ κατά των Deutsche Bank και Capital One για τα οικονομικά στοιχεία

Τετάρτη, 1η Μαΐου, 2019(AP Photo/David J. Phillip, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε, μαζί με την οικογένειά του και τον επιχειρηματικό όμιλό του, εναντίον της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και της αμερικανικής Capital One για να επιχειρήσει να τις εμποδίσει να ανταποκριθούν σε κλήτευση του Κογκρέσου, το οποίο εξετάζει τα οικονομικά του προέδρου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για πιθανολογούμενη ρωσική ανάμιξη.
Το Κογκρέσο, στο οποίο πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, έχει ζητήσει από τράπεζες να καταθέσουν με κλητεύσεις οι οποίες στην προσφυγή της οικογένειας Τραμπ χαρακτηρίζονται «παρεμβατικές και υπερβολικές» και «χωρίς νομική βάση».
«Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν για να παρενοχληθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, για να ερευνηθουν όλες οι πλευρές των προσωπικών οικονομικών του, των επιχειρήσεών του καθώς και των ιδιωτικών υποθέσεων του προέδρου και της οικογένειάς του και για να επιχειρηθεί να ξετρυπωθεί κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να του προκαλέσει πολιτική ζημιά», σύμφωνα με την προσφυγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
«Τίποτε δεν επιτρέπει να τεκμηριωθεί ύπαρξη κινήτρου άλλου από το πολιτικό» για την έκδοση αυτών των κλητεύσεων, προστίθεται στην προσφυγή, στην οποία κατηγορείται επίσης το Κογκρέσο ότι υπερβαίνει τη νομοθετική εντολή του εισχωρώντας στο δικαστικό πεδίο και ότι παραβιάζει το δικαίωμα του Τραμπ και της οικογενείας του στην ιδιωτική ζωή.
«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τις εγκεκριμένες έρευνες και θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση της δικαιοσύνης αναφορικά μ’ αυτές τις έρευνες», σχολιάσε η γερμανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η Deutsche Bank είναι η μόνη μεγάλη δυτική τράπεζα που συνέχισε να δανείζει χρήματα στην αυτοκρατορία του Τραμπ μετά τη χρεοκοπία πολλών από τα καζίνο του στη δεκαετία του 1990, οδηγώντας σε οφειλές που σήμερα υπολογίζονται σε 330 εκατομμύρια δολάρια. Εξαιτίας αυτού του ρόλου της, βρίσκεται στο κέντρο πολυάριθμων ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προσκείμενη στην υπόθεση είχε δηλώσει πως η γερμανική τράπεζα είχε αρχίσει να διαβιβάζει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη, έπειτα από σχετική κλήτευση, έγγραφα για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που συνδέονται με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς είχε καλέσει στα μέσα Μαρτίου την Deutche Bank να της παράσχει πολυάριθμα έγγραφα που συνδέονται με αιτήματα για δάνεια και γραμμές πίστωσης που χορηγήθηκαν στην Trump Organization, την εταιρεία χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του μεγιστάνα των ακινήτων και της οποίας τα ηνία κρατούν οι γιοί του, ο Έρικ και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη στον Λευκό Οίκο.
Δημοκρατικοί βουλευτές, οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, απηύθυναν στην τράπεζα αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια που δόθηκαν στην Trump Organization.
Θέλουν επίσης να τους δοθούν λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές μιας εκτεταμένης υπόθεσης ξεπλύματος ρωσικών χρημάτων, που στοίχισε στην Deutsche Bank ένα πρόστιμο 630 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017 στις ΗΠΑ.
Η νέα προσφυγή του Τραμπ πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στις 18 Απριλίου των συμπερασμάτων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Έπειτα από 22 μήνες έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλόγές του 2016, ο Μάλερ κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στην ομάδα του ρεπουμπλικανού και τη Μόσχα, όμως δεν απάλλαξε τον Τραμπ από υποψίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου