Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Τετάρτη, 1 Μαΐου 2019

Αγωγές των Τραμπ κατά των Deutsche Bank και Capital One για τα οικονομικά στοιχεία

Τετάρτη, 1η Μαΐου, 2019



(AP Photo/David J. Phillip, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ προσέφυγε, μαζί με την οικογένειά του και τον επιχειρηματικό όμιλό του, εναντίον της γερμανικής τράπεζας Deutsche Bank και της αμερικανικής Capital One για να επιχειρήσει να τις εμποδίσει να ανταποκριθούν σε κλήτευση του Κογκρέσου, το οποίο εξετάζει τα οικονομικά του προέδρου στο πλαίσιο μιας ευρύτερης έρευνας για πιθανολογούμενη ρωσική ανάμιξη.
Το Κογκρέσο, στο οποίο πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί, έχει ζητήσει από τράπεζες να καταθέσουν με κλητεύσεις οι οποίες στην προσφυγή της οικογένειας Τραμπ χαρακτηρίζονται «παρεμβατικές και υπερβολικές» και «χωρίς νομική βάση».
«Οι κλητεύσεις εκδόθηκαν για να παρενοχληθεί ο πρόεδρος Ντόναλντ Τζ. Τραμπ, για να ερευνηθουν όλες οι πλευρές των προσωπικών οικονομικών του, των επιχειρήσεών του καθώς και των ιδιωτικών υποθέσεων του προέδρου και της οικογένειάς του και για να επιχειρηθεί να ξετρυπωθεί κάθε στοιχείο που θα μπορούσε να του προκαλέσει πολιτική ζημιά», σύμφωνα με την προσφυγή, που κατατέθηκε σε ομοσπονδιακό δικαστήριο της Νέας Υόρκης.
«Τίποτε δεν επιτρέπει να τεκμηριωθεί ύπαρξη κινήτρου άλλου από το πολιτικό» για την έκδοση αυτών των κλητεύσεων, προστίθεται στην προσφυγή, στην οποία κατηγορείται επίσης το Κογκρέσο ότι υπερβαίνει τη νομοθετική εντολή του εισχωρώντας στο δικαστικό πεδίο και ότι παραβιάζει το δικαίωμα του Τραμπ και της οικογενείας του στην ιδιωτική ζωή.
«Παραμένουμε αποφασισμένοι να συνεργαστούμε με τις εγκεκριμένες έρευνες και θα σεβαστούμε οποιαδήποτε απόφαση της δικαιοσύνης αναφορικά μ’ αυτές τις έρευνες», σχολιάσε η γερμανική τράπεζα σε ανακοίνωσή της.
Η Deutsche Bank είναι η μόνη μεγάλη δυτική τράπεζα που συνέχισε να δανείζει χρήματα στην αυτοκρατορία του Τραμπ μετά τη χρεοκοπία πολλών από τα καζίνο του στη δεκαετία του 1990, οδηγώντας σε οφειλές που σήμερα υπολογίζονται σε 330 εκατομμύρια δολάρια. Εξαιτίας αυτού του ρόλου της, βρίσκεται στο κέντρο πολυάριθμων ερευνών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την περασμένη εβδομάδα, πηγή προσκείμενη στην υπόθεση είχε δηλώσει πως η γερμανική τράπεζα είχε αρχίσει να διαβιβάζει στη νεοϋορκέζικη δικαιοσύνη, έπειτα από σχετική κλήτευση, έγγραφα για τη χρηματοδότηση προγραμμάτων που συνδέονται με τον Ντόναλντ Τραμπ.
Η εισαγγελέας της Πολιτείας της Νέας Υόρκης Λετίσια Τζέιμς είχε καλέσει στα μέσα Μαρτίου την Deutche Bank να της παράσχει πολυάριθμα έγγραφα που συνδέονται με αιτήματα για δάνεια και γραμμές πίστωσης που χορηγήθηκαν στην Trump Organization, την εταιρεία χαρτοφυλακίου που περιλαμβάνει τα περιουσιακά στοιχεία του μεγιστάνα των ακινήτων και της οποίας τα ηνία κρατούν οι γιοί του, ο Έρικ και ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ, αφότου ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη στον Λευκό Οίκο.
Δημοκρατικοί βουλευτές, οι οποίοι ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων, απηύθυναν στην τράπεζα αιτήματα για πληροφορίες σχετικά με τα επιτόκια που δόθηκαν στην Trump Organization.
Θέλουν επίσης να τους δοθούν λεπτομέρειες για τους πρωταγωνιστές μιας εκτεταμένης υπόθεσης ξεπλύματος ρωσικών χρημάτων, που στοίχισε στην Deutsche Bank ένα πρόστιμο 630 εκατομμυρίων δολαρίων το 2017 στις ΗΠΑ.
Η νέα προσφυγή του Τραμπ πραγματοποιήθηκε μετά τη δημοσιοποίηση στις 18 Απριλίου των συμπερασμάτων του ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μάλερ. Έπειτα από 22 μήνες έρευνας για ενδεχόμενη ρωσική ανάμιξη στις προεδρικές εκλόγές του 2016, ο Μάλερ κατέληξε στο συμπέρασμα πως δεν υπήρξε συνεννόηση ανάμεσα στην ομάδα του ρεπουμπλικανού και τη Μόσχα, όμως δεν απάλλαξε τον Τραμπ από υποψίες για παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, E.K.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου