Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Κακοσμία στόματος: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να την αντιμετωπίσετε


Κυριακή, 12 Μαΐου, 2019

Αν φροντίζετε επιμελώς τα δόντια σας και έχετε αποκλείσει όλους τους λόγους κακοσμίας του στόματος, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε.


Το πρόβλημα οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα. Πολλά είναι τα κοινά αίτια της δύσοσμης αναπνοής, άλλα ασήμαντα και άλλα σοβαρότερα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μία πολύ απλή και αξιόπιστη λύση που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία.
Η κακοσμία μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι, σύμφωνα με την Ada S. Cooper, εκπρόσωπο της Αμερικανικής Ένωσης Οδοντιάτρων.
«Μην θεωρείτε ότι αν κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα τέσσερις φορές την ημέρα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή. Όταν το στόμα σας γίνεται πιο ξηρό, έχετε λιγότερο σάλιο. Και όταν έχετε λιγότερο σάλιο, τα τρόφιμα και τα βακτήρια τείνουν να παραμένουν στο στόμα σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» αναφέρει.
Η Δρ. Cooper αναφέρει επίσης ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού σε καθημερινή βάση μπορεί να κρατήσει τον οδοντίατρο μακριά για περισσότερο καιρό. Είναι επίσης σημαντικό να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ, το κάπνισμα και τη χρήση ορισμένων φαρμάκων που ενδέχεται να προκαλέσουν ξηροστομία.
Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλούν δυσοσμία, πέρα από την ξηροστομία ή την κακή υγιεινή του στόματος. Η Δρ. Cooper συνιστά πάντα να βουρτσίζετε τα δόντια σας το βράδυ, καθώς τα υπολείμματα τροφών και τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία ενώ κοιμάστε. Εάν η κακή αναπνοή παραμένει, ένας οδοντίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη βασική αιτία του προβλήματος.
Πηγή: Reader’s digest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου