Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Κακοσμία στόματος: Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος να την αντιμετωπίσετε


Κυριακή, 12 Μαΐου, 2019

Αν φροντίζετε επιμελώς τα δόντια σας και έχετε αποκλείσει όλους τους λόγους κακοσμίας του στόματος, δεν υπάρχει λόγος να απελπίζεστε.


Το πρόβλημα οφείλεται στην αύξηση της συγκέντρωσης βακτηρίων στη στοματική κοιλότητα, στα δόντια και στη γλώσσα. Πολλά είναι τα κοινά αίτια της δύσοσμης αναπνοής, άλλα ασήμαντα και άλλα σοβαρότερα. Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μία πολύ απλή και αξιόπιστη λύση που μπορεί να μην είχατε σκεφτεί για να αντιμετωπίσετε την κακοσμία.
Η κακοσμία μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι είστε αφυδατωμένοι, σύμφωνα με την Ada S. Cooper, εκπρόσωπο της Αμερικανικής Ένωσης Οδοντιάτρων.
«Μην θεωρείτε ότι αν κάνετε πλύσεις με στοματικό διάλυμα τέσσερις φορές την ημέρα, μπορείτε να αντιμετωπίσετε την κακή αναπνοή. Όταν το στόμα σας γίνεται πιο ξηρό, έχετε λιγότερο σάλιο. Και όταν έχετε λιγότερο σάλιο, τα τρόφιμα και τα βακτήρια τείνουν να παραμένουν στο στόμα σας για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα» αναφέρει.
Η Δρ. Cooper αναφέρει επίσης ότι η κατανάλωση περισσότερου νερού σε καθημερινή βάση μπορεί να κρατήσει τον οδοντίατρο μακριά για περισσότερο καιρό. Είναι επίσης σημαντικό να περιορίσετε την κατανάλωση καφέ ή αλκοόλ, το κάπνισμα και τη χρήση ορισμένων φαρμάκων που ενδέχεται να προκαλέσουν ξηροστομία.
Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι λόγοι που μπορεί να προκαλούν δυσοσμία, πέρα από την ξηροστομία ή την κακή υγιεινή του στόματος. Η Δρ. Cooper συνιστά πάντα να βουρτσίζετε τα δόντια σας το βράδυ, καθώς τα υπολείμματα τροφών και τα βακτήρια μπορούν να προκαλέσουν κακοσμία ενώ κοιμάστε. Εάν η κακή αναπνοή παραμένει, ένας οδοντίατρος μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε τη βασική αιτία του προβλήματος.
Πηγή: Reader’s digest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου