Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Βενεζουέλα: Αγωνία για τους έλληνες που ζουν στο Καράκας

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019

Εκατό οικογένειες βρίσκονται στη πρωτεύουσα και βιώνουν τις βίαιες εξελίξεις

Από τους περίπου 1.500 Έλληνες που ζουν στη Βενεζουέλα, εκατό οικογένειες βρίσκονται στο Καράκας και βιώνουν από κοντά τις βίαιες εξελίξεις, εκφράζοντας την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Βάσω λέει ότι έχει συγκεντρώσει προμήθειες για τα δύσκολα που έρχονται: τρόφιμα και νερό, «αφού νερό έχουμε μόνο μια ώρα την ημέρα», φάρμακα. Με το διαμέρισμά της να βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο η οικογένεια της περιορίζει τις μετακινήσεις.
Ο Θεόδωρος, έχει βάλει κάγκελα στα παράθυρά του σπιτιού του, αν και ζει στον 14ο όροφο. «Φοβόμαστε, αλλά το ξέρουμε, το περιμένουν ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα» λέει, προεξοφλώντας ότι μέσω βίας θα γίνει η όποια αλλαγή.
Για επερχόμενο εμφύλιο πόλεμο μιλά και ο Κώστας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα, εάν η κατάσταση γίνει πιο επικίνδυνη.
Το δρόμο της επιστροφής έχουν ήδη πάρει αρκετοί Έλληνες.
Δεν λείπουν πάντως και οι μαχητικές φωνές όπως η Κωνσταντίνα, που όπως δηλώνει βιάζεται να κατέβει στο δρόμο για να φωνάξει όσες πιο πολλές φορές και όσο πιο δυνατά μπορεί «την ελληνική λέξη Δημοκρατία», ελπίζοντας αυτή να επιστρέψει γρήγορα στη χώρα.
Σημειώνεται πάντως ότι σε επικοινωνία του in.gr με το υπουργείο Εξωτερικών, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Βενεζουέλα μετά το κάλεσμα του Γκουαϊδό στο στρατό, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Αλέξανδρος Γεννηματάς καθησύχασε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι Έλληνες έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση με το προσωπικό της πρεσβείας.
Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απομακρυνθούν Έλληνες από τη Βενεζουέλα, ο κ. Γεννηματάς υπογράμμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους πολίτες των κρατών της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου