Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Βενεζουέλα: Αγωνία για τους έλληνες που ζουν στο Καράκας

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019

Εκατό οικογένειες βρίσκονται στη πρωτεύουσα και βιώνουν τις βίαιες εξελίξεις

Από τους περίπου 1.500 Έλληνες που ζουν στη Βενεζουέλα, εκατό οικογένειες βρίσκονται στο Καράκας και βιώνουν από κοντά τις βίαιες εξελίξεις, εκφράζοντας την αγωνία τους για την επόμενη ημέρα.
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η Βάσω λέει ότι έχει συγκεντρώσει προμήθειες για τα δύσκολα που έρχονται: τρόφιμα και νερό, «αφού νερό έχουμε μόνο μια ώρα την ημέρα», φάρμακα. Με το διαμέρισμά της να βρίσκεται κοντά στο προεδρικό μέγαρο η οικογένεια της περιορίζει τις μετακινήσεις.
Ο Θεόδωρος, έχει βάλει κάγκελα στα παράθυρά του σπιτιού του, αν και ζει στον 14ο όροφο. «Φοβόμαστε, αλλά το ξέρουμε, το περιμένουν ότι θα γίνουν χειρότερα τα πράγματα» λέει, προεξοφλώντας ότι μέσω βίας θα γίνει η όποια αλλαγή.
Για επερχόμενο εμφύλιο πόλεμο μιλά και ο Κώστας, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να εγκαταλείψει τη χώρα και να επιστρέψει στην Ελλάδα, εάν η κατάσταση γίνει πιο επικίνδυνη.
Το δρόμο της επιστροφής έχουν ήδη πάρει αρκετοί Έλληνες.
Δεν λείπουν πάντως και οι μαχητικές φωνές όπως η Κωνσταντίνα, που όπως δηλώνει βιάζεται να κατέβει στο δρόμο για να φωνάξει όσες πιο πολλές φορές και όσο πιο δυνατά μπορεί «την ελληνική λέξη Δημοκρατία», ελπίζοντας αυτή να επιστρέψει γρήγορα στη χώρα.
Σημειώνεται πάντως ότι σε επικοινωνία του in.gr με το υπουργείο Εξωτερικών, όταν ξεκίνησαν τα επεισόδια στη Βενεζουέλα μετά το κάλεσμα του Γκουαϊδό στο στρατό, ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου, Αλέξανδρος Γεννηματάς καθησύχασε ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι Έλληνες έχουν αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα», ενώ σημείωσε ότι υπάρχει διαρκής επικοινωνία και συνεννόηση με το προσωπικό της πρεσβείας.
Για το ενδεχόμενο να χρειαστεί να απομακρυνθούν Έλληνες από τη Βενεζουέλα, ο κ. Γεννηματάς υπογράμμισε ότι υπάρχει σχεδιασμός σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τους πολίτες των κρατών της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου