Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Στο Φανάρι μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανάβει κερί στην εκκλησία της Κοιμήσεως. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αναχωρεί την Πέμπτη 2 Μαΐου για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής το εσπέρας της Τετάρτης 1ης Μαΐου.
Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής: « Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος υπό του Αρχιδιακόνου π. Παντελεήμονος Παπαδοπούλου, αναχωρεί αύριο 2 Μαΐου 2019 για το Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο με σκοπό να τον ενημερώσει για τρέχοντα θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην έδρα του το Σάββατο 4 Μαΐου».
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη ζήτησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Επειδή ο Πατριάρχης απουσιάζει στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, της Κρακοβίας, όπου θα συμμετάσχει στην 31η «Πορεία των Ζώντων», πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα και ηχηρής καταδίκης του Ολοκαυτώματος, θα επιστρέψει στο Φανάρι την Παρασκευή και θα δεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο το Σαββάτο στις 4 Μαΐου.
Γνώστες των εκκλησιαστικών πραγμάτων παρατηρούσαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως δύο εκδοχές υπάρχουν για την μετάβαση του Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι: Η μία είναι να παραδώσει την παραίτηση του όπως είχαν συμφωνήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Νοέμβριο του 2018 στη Γενεύη και η δεύτερη είναι να ζητήσει κι άλλη παράταση παραμονής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο την τέταρτη κατά σειρά.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» πληροφορείται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται ενοχλημένος με την κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου μετάβασης του στο Φανάρι, καθότι η συμφωνία ήταν αμέσως μετά το Πάσχα να του στείλει την παραίτηση του.
Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου έχει προγραμματιστεί να συνέλθει από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου εν Φαναρίω.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου