Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2019

Στο Φανάρι μεταβαίνει ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος

Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2019

 

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος ανάβει κερί στην εκκλησία της Κοιμήσεως. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
ΒΟΣΤΩΝΗ.- Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος αναχωρεί την Πέμπτη 2 Μαΐου για το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, σύμφωνα με ανακοινωθέν που εξέδωσε η Αρχιεπισκοπή Αμερικής το εσπέρας της Τετάρτης 1ης Μαΐου.
Συγκεκριμένα το ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής: « Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος, συνοδευόμενος υπό του Αρχιδιακόνου π. Παντελεήμονος Παπαδοπούλου, αναχωρεί αύριο 2 Μαΐου 2019 για το Φανάρι, όπου θα συναντηθεί με τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίο με σκοπό να τον ενημερώσει για τρέχοντα θέματα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής. Ο Σεβασμιώτατος θα επιστρέψει στην έδρα του το Σάββατο 4 Μαΐου».
Πληροφορίες του «Εθνικού Κήρυκα» αναφέρουν ότι τη συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τη ζήτησε ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Επειδή ο Πατριάρχης απουσιάζει στο Άουσβιτς-Μπιρκενάου, της Κρακοβίας, όπου θα συμμετάσχει στην 31η «Πορεία των Ζώντων», πορεία μνήμης για τα έξι εκατομμύρια Εβραίων που εξοντώθηκαν στα Ναζιστικά στρατόπεδα και ηχηρής καταδίκης του Ολοκαυτώματος, θα επιστρέψει στο Φανάρι την Παρασκευή και θα δεχθεί τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο το Σαββάτο στις 4 Μαΐου.
Γνώστες των εκκλησιαστικών πραγμάτων παρατηρούσαν στον «Εθνικό Κήρυκα» πως δύο εκδοχές υπάρχουν για την μετάβαση του Αρχιεπισκόπου στο Φανάρι: Η μία είναι να παραδώσει την παραίτηση του όπως είχαν συμφωνήσει με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο τον Νοέμβριο του 2018 στη Γενεύη και η δεύτερη είναι να ζητήσει κι άλλη παράταση παραμονής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο την τέταρτη κατά σειρά.
Ο «Εθνικός Κήρυξ» πληροφορείται ότι ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φέρεται ενοχλημένος με την κίνηση αυτή του Αρχιεπισκόπου μετάβασης του στο Φανάρι, καθότι η συμφωνία ήταν αμέσως μετά το Πάσχα να του στείλει την παραίτηση του.
Σημειώνεται ότι η Ιερά Σύνοδος του Πατριαρχείου έχει προγραμματιστεί να συνέλθει από τις 9 μέχρι τις 11 Μαΐου εν Φαναρίω.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου