Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στην οικία του αμερικανού πρέσβη

«Ευαίσθητοι – ανοήμονες»;  Το ερώτημα είναι: Τι κάνουν οι Ελληνικές Αρχές;  Δεν καταλαβαίνουν ότι άμα βγάλουν καμιά ανακοίνωση οι Αμερικάνοι «ότι είναι επικίνδυνο» να ταξιδέψεις στην Ελλάδα θα πληγεί ο τουρισμός;  

Ανάληψη ευθύνης
Ο Ρουβίκωνας πίσω από την επίθεση στην οικία του αμερικανού πρέσβη | tanea.grΤα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου βίντεο από την επίθεση στην οποία φαίνονται να ρίχνουν μπογιές και ένα καπνογόνο έξω από το σπίτι του Πάιατ 
Ο Ρουβίκωνας βρίσκεται πίσω από την επίθεση με μπογιές και καπνογόνο έξω από το σπίτι του αμερικανού πρέσβη Τζέφρι Πάιατ στους Αμπελόκηπους.
Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας ανέβασαν σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου βίντεο από την επίθεση στην οποία φαίνονται να ρίχνουν μπογιές και ένα καπνογόνο έξω από το σπίτι του Πάιατ και στη συνέχεια να αποχωρούν ανενόχλητοι από το σημείο.
Η επίθεση, όπως αναφέρει ο Ρουβίκωνας, έγινε υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Με κείμενό τους αναφέρουν μεταξύ άλλων «ο κομμουνιστής επαναστάτης Δ.Κουφοντίνας βρίσκεται για ακόμα μια φορά σε απεργία πείνας απο 2 Μαίου προκειμένου να του χορηγηθεί η έβδομη κατα σειρά άδεια που δικαιούται και να αρθεί η φασιστική διάταξη του εισαγγελικού βέτο.
Οι άδειες των κρατουμένων είναι κατάκτηση κερδισμένη με αίμα δεν είναι παραχώρηση ούτε ευεργέτημα. Η απαίτηση για δηλώσεις μετανοίας είναι ο εκβιασμός που χρησιμοποιεί η αστική εξουσία για να ταπεινώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους. Η άρνηση της αποκήρυξης των ιδεών του και η απεργία πείνας ως ύστατο μέσο αγώνα που θέτει σε κίνδυνο την ζωή του Δ. Κουφοντίνα είναι ένδειξη πολιτικής συνέπειας και αξιοπρέπειας».
Σε άλλο σημείο αναφέρουν ότι η Αμερικανική πρεσβεία ασκεί πιέσεις προκειμένου να χορηγηθεί νέα άδεια στον Δ. Κουφοντίνα
Τζέφρι Πάιατ: Άλλος ένας παιδιάστικος βανδαλισμός
«Καλημέρα. Πρωινό ξύπνημα με έναν ακόμη παιδιάστικο βανδαλισμό έξω από την οικία μου. Θα συνεχίσω να συνεργάζομαι με τις ελληνικές Αρχές ώστε να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι, όπως ορίζει ο νόμος. Η καταστροφή περιουσίας δεν είναι ειρηνική διαμαρτυρία», έγραψε ο αμερικανός πρέσβης Τζέφρι  Πάιατ με ανάρτησή του στο Twitter.
Καταδίκη από ΥΠΕΞ
Την καταδίκη του «με τον εντονότερο τρόπο» εκφράζει το υπουργείο Εξωτερικών «για το σημερινό περιστατικό βανδαλισμού στην κατοικία του πρέσβη της φίλης χώρας, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής».
«Πρόκειται για απαράδεκτη και ανεύθυνη ενέργεια, η οποία ωστόσο δεν θα πλήξει τη φιλία και την ολοένα διευρυνόμενη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών μας. Μια συνεργασία που βασίζεται σε κοινές αρχές κι αξίες, προς όφελος και των δύο λαών μας» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Παράλληλα επισημαίνεται ότι «οι αρμόδιες ελληνικές Αρχές προβαίνουν ήδη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».
Για το περιστατικό, όπως δήλωσαν διπλωματικές πηγές στο ΑΠΕ ΜΠΕ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ, στον οποίο εξέφρασε την συμπαράσταση της ελληνικής πλευράς και τον ενημέρωσε για όλες τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβησαν οι ελληνικές Αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου