Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Η ΤΣΣΚΑ του Ιτούδη ξανά στην κορυφή της Ευρώπης

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας επέστρεψε ξανά στην κορυφή μετά από τρία χρόνια, καθώς κατέκτησε το τρόπαιο κερδίζοντας την Εφές Αναντολού με 91-83 στον τελικό του Φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκας και έφτασε στις 8 κούπες!
Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν συνολικά καλύτερη στο ματς, είχε περισσότερες λύσεις και βρήκε τον τρόπο να ξεφύγει από την ασφυκτική πίεση των Τούρκων.
Η Εφές πάλεψε όσο μπορούσε, πάσχισε να αλλάξει την κατάσταση, αλλά η αστοχία στο τέλος δεν επέτρεψε στον εξαιρετικό Λάρκιν να την οδηγήσει στον τίτλο.
Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπήκε στο ματς πολύ δυνατά εκμεταλλευόμενη το γεγονός ότι η Εφές ήταν «μουδιασμένη» και οι παίκτες της επηρεασμένοι από το άγχος του τελικού.
Οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 17-29 στο 9’ έχοντας ευστοχία από την περιφέρεια, αλλά και πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας. Η Εφές δεν μπορούσε να βρει λύσεις, καθώς οι περιφερειακοί της με εξαίρεση τον Λάρκιν δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο για το καλάθι.
Ο Κλάϊμπερν με τον Χάκετ έκαναν πολύ καλή δουλειά στην επίθεση ο πρώτος, στην άμυνα ο δεύτερος και η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 20-34 στο 13’ έχοντας τον απόλυτο έλεγχο.
Κι όμως οι Τούρκοι επέστρεψαν! Πίεσαν στην περιφερειακή τους άμυνα, κέρδισαν τα ριμπάουντ πηγαίνοντας πρώτοι στη μπάλα και κατάφεραν να επιβάλλουν αυτοί το ρυθμό τους στην αναμέτρηση, την ώρα που τα ποσοστά των Ρώσων στο τρίποντο έπεφταν. Ετσι μείωσαν σε 42-44 με τη λήξη του πρώτο μέρους μια και ο Λάρκιν ευστόχησε σε τρεις βολές.
Στο τρίτο δεκάλεπτο το 4ο φάουλ του Ντάνστον στο 22’ προκάλεσε τεράστιο πρόβλημα στην Εφές, καθώς ο Εργκίν Αταμάν πέρασε στο παρκέ τον Πλαις. Ο πανύψηλος και βραδυκίνητος σέντερ δεν μπορούσε να ακολουθήσει την περιφέρεια μένοντας μέσα στη ρακέτα και η ΤΣΣΚΑ «χτύπησε» αυτή την αδυναμία.
Ο Χίγκινς και ο Κλάϊμπερν ευστόχησε σε τέσσερα ελεύθερα τρίποντα και οι Ρώσοι προηγήθηκαν με 54-68 στο 29’. Όμως και πάλι η Εφές είχε αποθέματα ψυχής και δυνάμεων. Ο Αταμάν πήρε το ρίσκο και πέρασε στο ματς τον Ντάνστον και είδε την ομάδα του να λειτουργεί άψογα με τον Λάρκιν μάλιστα να μειώνει σε 62-68 στη λήξη της περιόδου (62-68).
Η ΤΣΣΚΑ προηγήθηκε με 71-83 στο 36’ με τον Χίγκινς να είναι καταπληκτικός, αλλά και πάλι οι Τούρκοι επέστρεψαν! Με τον Λάρκιν να βάζει ένα απίστευτο καλάθι πάνω στον Χάινς μείωσαν σε 81-85 στο 38’, αλλά ο Χίγκινς με 2/2 βολές έκανε το 81-87. στο 1.39’’ πριν από τη λήξη, ενώ στο 1.26’’ ο Λάρκιν αστόχησε σε τρίποντο.
Τον μιμήθηκε με δίποντο ο Χάινς στο 1.02’’ και στα 36’’ ο Μίσιτς έχασε νέο τρίποντο με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να παίρνει τη νίκη με το τελικό 83-91 και να φτάνει στην κατάκτηση του τίτλου για 8η φορά στην ιστορία της.
Για την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη οι Ντε Κολό (15π.), Κλάϊμπερν (20π., 4/6τριπ.), Χίγκινς (20π.,4/5τριπ.) διακρίθηκαν στην μεγάλη επιτυχία της.
Aπό την Εφές οι Λάρκιν (29π., 3/7διπ, 4/10τριπ, 11/12βολ), Ντάνστον (13π, 10ρ.) και Σιμόν (15π, 10ρ.) ήταν καλύτεροι.
Τα δεκάλεπτα: 20-29, 42-44, 62-68, 83-91.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου