Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Αυτή η ευρωπαϊκή χώρα έχει μόλις μία ράβδο χρυσού στις θυρίδες της

Μία και μοναδική ράβδο χρυσού διαθέτει η κεντρική τράπεζα της Εσθονίας στις θυρίδες της αλλά δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε οικονομικές συναλλαγές, αποκάλυψαν οι αρχές της χώρας, τονίζοντας ότι λειτουργεί περισσότερο ως μουσειακό κομμάτι.
Η εν λόγω ράβδος ζυγίζει 11 κιλά και η αξία της εκτιμάται σε περίπου 500.000 ευρώ, όπως είπε ο επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της τράπεζας, Φάμπιο Φιλιπότσι στο Terevisioon. Η ράβδος έχει ηλικία 97 ετών και είναι τρία χρόνια νεότερη από την τράπεζα, η οποία την Παρασκευή γιόρτασε τα 100 χρόνια ύπαρξής της.
Το υπόλοιπο απόθεμα χρυσού της χώρας ανέρχεται σε 256 κιλά αλλά είναι φυλαγμένο σε ξένες τράπεζες και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Η Εσθονία είχε μεταφέρει από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όλο τον χρυσό της εκτός χώρας προκειμένου να τον διατηρήσει ασφαλές.
Πούλησε το μεγαλύτερο μέρος τη δεκαετία του 1990 και επένδυσε τα χρήματα σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως ομόλογα και μετοχές, σύμφωνα με τον Φιλιπότσι.
Το απόθεμα χρυσού της Εσθονίας είναι το δεύτερο μικρότερο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Το μικρότερο το έχει η Μάλτα με 90 κιλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trading Economics.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / NEWS247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου