Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Δευτέρα, 6 Μαΐου 2019

Αυτή η ευρωπαϊκή χώρα έχει μόλις μία ράβδο χρυσού στις θυρίδες της

Μία και μοναδική ράβδο χρυσού διαθέτει η κεντρική τράπεζα της Εσθονίας στις θυρίδες της αλλά δεν μπορεί να την χρησιμοποιήσει σε οικονομικές συναλλαγές, αποκάλυψαν οι αρχές της χώρας, τονίζοντας ότι λειτουργεί περισσότερο ως μουσειακό κομμάτι.
Η εν λόγω ράβδος ζυγίζει 11 κιλά και η αξία της εκτιμάται σε περίπου 500.000 ευρώ, όπως είπε ο επικεφαλής του τμήματος χρηματοπιστωτικών αγορών της τράπεζας, Φάμπιο Φιλιπότσι στο Terevisioon. Η ράβδος έχει ηλικία 97 ετών και είναι τρία χρόνια νεότερη από την τράπεζα, η οποία την Παρασκευή γιόρτασε τα 100 χρόνια ύπαρξής της.
Το υπόλοιπο απόθεμα χρυσού της χώρας ανέρχεται σε 256 κιλά αλλά είναι φυλαγμένο σε ξένες τράπεζες και πιο συγκεκριμένα στις ΗΠΑ. Η Εσθονία είχε μεταφέρει από το πρώτο μισό του περασμένου αιώνα, πριν την έναρξη του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου, όλο τον χρυσό της εκτός χώρας προκειμένου να τον διατηρήσει ασφαλές.
Πούλησε το μεγαλύτερο μέρος τη δεκαετία του 1990 και επένδυσε τα χρήματα σε άλλα περιουσιακά στοιχεία, όπως ομόλογα και μετοχές, σύμφωνα με τον Φιλιπότσι.
Το απόθεμα χρυσού της Εσθονίας είναι το δεύτερο μικρότερο μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών. Το μικρότερο το έχει η Μάλτα με 90 κιλά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Trading Economics.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / NEWS247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου