Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Παρασκευή, 24 Μαΐου 2019

Στήριξη της μειονότητας στην Αλβανία

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Δεσμεύσεις από το υπουργείο Εξωτερικών αλλά και την αξιωματική αντιπολίτευση για τη συνεχή στήριξη των δικαιωμάτων της εθνικής ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία έλαβε κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, τις προηγούμενες ημέρες, ο πρόεδρος της «Ομόνοιας» Βασίλης Κάγιος.
Οι επαφές με την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση πραγματοποιήθηκαν στον απόηχο των πρόσφατων παραβιάσεων των δικαιωμάτων αυτοπροσδιορισμού αλλά και της απειλής της περιουσίας των ομογενών από την αλβανική κυβέρνηση. Ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος διαβεβαίωσε τον κ. Κάγιο ότι η Ελλάδα υποστηρίζει το αίτημα της εθνικής ελληνικής μειονότητας «για διασφάλιση του δικαιώματος ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού των μελών της σε ολόκληρη την αλβανική επικράτεια, χωρίς αυτό να συναρτάται με τα ημιτελή και συχνά αναξιόπιστα, σύμφωνα με το Συμβούλιο της Ευρώπης, στοιχεία των αλβανικών ληξιαρχείων, κάτι που άλλωστε επανειλημμένως έχουν συστήσει στην Αλβανία διεθνείς οργανισμοί και εμπειρογνώμονες».
Η συγκεκριμένη αποστροφή του κ. Κατρούγκαλου αφορά, κατά κύριο λόγο, τα μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας που ζουν στη Χειμάρρα. Η περιοχή της Χειμάρρας, με νόμο που ισχύει από την εποχή του Χότζα, δεν θεωρείται περιοχή ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού των Ελλήνων της περιοχής, κάτι που καθιστά την καταπάτηση των περιουσιών τους από την αλβανική κυβέρνηση πολύ ευκολότερη. Επί τούτου, η Αθήνα δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην απογραφή πληθυσμού που θα πραγματοποιηθεί στην Αλβανία το 2020 και, ενόψει αυτής, θα πρέπει να διασφαλιστεί το δικαίωμα ελεύθερου αυτοπροσδιορισμού για την ελληνική εθνική μειονότητα.
Η Αλβανία αναμένει στις επόμενες εβδομάδες να πληροφορηθεί την πρόοδό της προς την Ε.Ε. Η Αθήνα έχει συνδέσει την ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας με την προστασία των δικαιωμάτων των ομογενών. Ωστόσο, την ίδια στιγμή η κυβέρνηση Εντι Ράμα, ευρισκόμενη σε κλοιό αμφισβήτησης στο εσωτερικό, προχωρά σε σπασμωδικές κινήσεις οι οποίες δεν οδηγούν πάντα σε αποτελέσματα. Παρά το γεγονός ότι έχει συμφωνηθεί να επαναληφθεί η διαδικασία προσδιορισμού των περιουσιών των Ελλήνων της Χειμάρρας, δεν έχει γίνει ακόμα τίποτα, αντιθέτως, ενόψει των επερχόμενων τοπικών εκλογών, οι αλβανικές αρχές προχωρούν και σε άλλες αμφιλεγόμενες κινήσεις, όπως ο αποκλεισμός υποψηφίων από την αναμέτρηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου