Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Άκυρος κρίθηκε από το Πρωτοδικείο Ηλείας ο συνδυασμός «Δυναμική Πρωτοβουλία», του Πανταζή Χρονόπουλου, για τον Δήμο Ζαχάρως – Φιγαλείας.


Κυριακή, 12 Μαΐου, 2019

Μια δυσάρεστη έκπληξη επιφύλασσε η επίσημη ανακήρυξη των συνδυασμών και των υποψηφιοτήτων που έγινε το πρωί του Σαββάτου στο Πρωτοδικείο Πύργου, καθώς η παράταξη «Δυναμική Πρωτοβουλία» του υποψηφίου δημάρχου Πανταζή Χρονοπούλου στο Δήμο Ζαχάρως δεν ανακηρύχθηκε και τέθηκε εκτός των εκλογών της 26ης Μαΐου.
Η ανακήρυξη πραγματοποιήθηκε σε δημόσια συνεδρίαση στις 11 το πρωί με το μοναδικό πρόβλημα να παρατηρείται μόνο για την παράταξη του κ. Χρονόπουλου, η οποία «κόπηκε» ολόκληρη.
Οι υπόλοιποι συνδυασμοί με τους υπόλοιπους συνδυασμούς να ανακηρύσσονται χωρίς καμία αλλαγή από την κατάθεσή τους το περασμένο Σαββατοκύριακο.
Η εφημερίδα «Πατρίς», θέλοντας να μεταφέρει τις πρώτες αντιδράσεις ύστερα από την ακύρωση του κ. Χρονόπουλου, επικοινώνησε τόσο με τον ίδιο όσο και με τους πολιτικούς «αντιπάλους του». Στην τοποθέτησή του, ο κ. Χρονόπουλος υποστήριξε πως το «Πρωτοδικείο εκτελεί εντολές άλλων» χωρίς να γνωρίζει όμως ποιος κρύβεται από πίσω. Όσον αφορά την ποινή στέρησης των πολιτικών του δικαιωμάτων, ανέφερε πως τελείωσε στις 18 Ιανουαρίου του 2019, ένα χρόνο μετά τη δικαστική απόφαση που την επέβαλε. Όσο για τις επόμενες κινήσεις του, τόνισε πως θα κάνει προσφυγή για την απόφαση μη συμμετοχής του στις εκλογές, καθώς και αγωγή-μήνυση προς πάντες.
Να κριθεί από το λαό!
Από την πλευρά του, ο έτερος υποψήφιος δήμαρχος με την παράταξη «ΝΕΔΑ» Κωνσταντίνος Αλεξανδρόπουλος, δε θέλησε να επεκταθεί περαιτέρω επί του θέματος παρά μόνο εξέφρασε την επιθυμία να μπορούσε ο κ. Χρονόπουλος να συμμετέχει στις εκλογές αυτές, προκειμένου να λάβει το μήνυμα της μη αποδοχής του από τον ίδιο τον κόσμο. Τη δική του άποψη επί του ζητήματος όμως εξέφρασε και ο τρίτος υποψήφιος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση Ζαχάρως-Φιγαλείας» Χρήστος Γιαννόπουλος, που πιστεύει πως οποιοσδήποτε υπηρετεί τις αντιλαικές πολιτικές που εκπορεύονται από την ΕΕ και υλοποιούνται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους στην περιφερειακή και τοπική διοίκηση, θα έπρεπε να καταδικάζεται από την ψήφο του λαού, ενώ πρόσθεσε πως η παράταξει συνεχίζει την προσπάθεια να πείσει εργαζόμενους και λαϊκά στρώματα Ζαχάρως και Φιγαλείας να καταδικάσουν με την ψήφο τους όσους υπηρετούν αντιλαϊκές πολιτικές.
Η κατηγορία
Η καταδίκη του Πανταζή Χρονόπουλου σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών για απιστία στην υπηρεσία τον Ιανουάριο του 2018 με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο, επικυρώθηκε και με την 1180/2018 απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου η οποία ελήφθη στις 16/7/2018. Ημερομηνία που σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ξεκινάει η στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για ένα χρόνο που του επιβλήθηκε στο Εφετείο Πατρών τον Ιανουάριο του 2018 με την 61-62-63/2018 σχετική απόφαση. Αυτή η εξέλιξη είναι που οδηγεί ουσιαστικά εκτός εκλογών τον έκπτωτο δήμαρχο Ζαχάρως και το συνδυασμό του.
Πηγή: ΠΑΤΡΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου