Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Επειδή η Πρώτη Σελίδα εδώ που διαβάζετε δεν μπορεί να χωρέσει όλα τα άρθρα σας συμβουλεύουμε να πηγαίνετε κάτω και να πατάτε «παλαιότερες αναρτήσεις». Επίσης η ιστοσελίδα μας μεταφράζεται αυτόματα σε 98 γλώσσες! Εάν κάποιος δικός σας δεν διαβάζει στην Ελληνική πληροφορείστε τους για αυτή την δυνατότητα. Πως γίνετε αυτό; Απλούστατα εδώ αριστερά βλέπετε Translate και ακριβώς από κάτω επιλογή γλώσσας. Κάνε κλικ στο ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΛΩΣΣΑΣ αμέσως όλα τα κείμενα/άρθρα μεταφράζονται. Δεν είναι 100 τα 100 ακριβής αλλά βγάζεις νόημα. Ευχαριστούμε για την ανάγνωση και τη συντροφιά σας.

Λαμβάνουμε πάρα πολλά μηνύματα. Όλα τα μηνύματα να τα στέλνετε στο paneliakos@aol.com

You may read this Web Page in 98 languages! You can go herein on the left that says Translate and click under where it says Επιλογή γλώσσας. Choose the language you want and click again. The entire web page will change. Notice, the translation is very close but not 100%.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Νέο ξεκίνημα

Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2019

Η παμψηφεί εκλογή στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Αμερικής, του μέχρι τώρα Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρου, σηματοδοτεί ακριβώς την ετυμολογική απήχηση του ονόματός του, δηλαδή να τολμήσουν η Αρχιεπισκοπή και η Ομογένεια να ελπίσουν ξανά. Είναι αναμφίβολα μεγάλη υπόθεση η επαναπόκτηση της ελπίδας και της προοπτικής, την οποία ελπίζεται ότι θα κομίσει ο καινούργιος Αρχιεπίσκοπος διότι η διαδρομή του μέχρι αυτή τη στιγμή αυτό ακριβώς συμμαρτυρεί ότι είναι «ποιητής καλών έργων». Διαβάστε με προσοχή το βιογραφικό του και θα κατανοήσετε εναργέστερα αυτό που λέγω.

Είναι γνωστό τοις πάσι ότι η Εκκλησία μας στην Αμερική βρέθηκε για πρώτη φορά στο σημερινό της κατάντημα, μιλούμε για ολοκληρωτική καθίζηση ή κυριολεκτική πτώχευση οικονομική, διοικητική, εκπαιδευτική, πνευματική. Δεν έχει νόημα να απαριθμήσω για μία ακόμα φορά τα επί μέρους ερείπια που μας αφήνει κληρονομιά ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος. Αλλωστε από πού να αρχίσει κανείς και πού να τελειώσει; Ακόμα μέχρι και την τελευταία στιγμή αποπειράθηκε να παράσχει πράγματα στη Φλόριδα, ανεπιτυχώς βέβαια, αντί να αποχαιρετήσει τους παρευρεθέντες και να τους συστήσει να παραιτηθούν. Φτάνει τόσα χρόνια τα όσα έκαναν, τα επωδύνως γνωστά τόσο στις συνεδριάσεις του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου, όσο και στις Κληρικολαϊκές Συνελεύσεις, με πιο πρόσφατη εκείνη την τραγελαφική του περασμένου Ιουλίου στη Βοστώνη. Φτάνει πια. Τώρα είναι το ξημέρωμα μιας άλλης μέρας. Το νέο ξεκίνημα στο οποίο οφείλουν να συμπορευθούν όσοι αγαπούν την Εκκλησία και την Ομογένεια.

Θ.Κ. Εθνικός Κήρυξ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου