Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Μία αεροσυνοδός για τον βασιλιά της Ταϊλάνδης

Κάπως έτσι έγινε πριν χρόνια και στην... 
Η απάντηση δική σας!

Λίγες ημέρες πριν από την ενθρόνισή του, ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης Μάχα Βατζιραλονγκόρν νυμφεύθηκε την πρώην αεροσυνοδό και μετέπειτα υπαρχηγό της προσωπικής του σωματοφυλακής, Σουσίντα. Ηταν ο τέταρτος γάμος του 66χρονου μονάρχη, ο οποίος έχει αποκτήσει επτά παιδιά από τις προηγούμενες συζύγους του. Στη φωτογραφία, στιγμιότυπο από τη γαμήλια τελετή, στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

03kingmahva
Διπλή χαρά για την Ταϊλάνδη, καθώς ο βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν, 66 ετών, ο οποίος πρόκειται να ενθρονιστεί εντός των επομένων ημερών, νυμφεύθηκε την υπαρχηγό της προσωπικής του ασφάλειας, αποδίδοντάς της τον τίτλο της βασίλισσας. Η απροσδόκητη ανακοίνωση έγινε λίγες μόνον ημέρες προτού αρχίσουν οι τελετές για την ενθρόνισή του, που ξεκινούν την Κυριακή και αναμένεται να είναι άκρως εντυπωσιακές.
O βασιλιάς Μάχα Βατζιραλονγκόρν ανέλαβε τα ηνία της Χώρας του Χαμόγελου, όπως είναι ευρύτερα γνωστή η Ταϊλάνδη, και έγινε ο συνταγματικός μονάρχης μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Μπουμπιμπόλ, μιας προσωπικότητας εξαιρετικά αγαπητής στους υπηκόους του, το 2016.
Ο Μάχα Βατζιραλονγκόρν, ο οποίος θεωρείται ακαταμάχητος πλεϊμπόι με πολλές κατακτήσεις σε όλον τον κόσμο, έχει αποκτήσει επτά παιδιά. Η βασίλισσα Σουσίντα είναι η τέταρτη σύζυγός του. Με την τρίτη, τη Σριράσμι, την οποία είχε παντρευτεί κρυφά το 2001, χώρισε το 2014.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση των ανακτόρων, «ο βασιλιάς Βατζιραλονγκόρν αποφάσισε να προαγάγει τη στρατηγό Σουσίντα Βατζιραλονγκόρν Να Αγιούντχια, τη βασιλική σύντροφο, σε βασίλισσα Σουσίντα, η οποία θα διαθέτει βασιλικό τίτλο και ισχύ ως μέλος της βασιλικής οικογένειας».
Η βασίλισσα Σουσίντα είναι, επί πολλά χρόνια, η πιστή σύντροφος του Ταϊλανδού βασιλιά. Οι δυο τους είχαν μια σχέση εντελώς φανερή και πολύ συχνά εμφανίζονταν μαζί δημοσίως, σε διάφορες εκδηλώσεις. Ωστόσο, μέχρι σήμερα η σχέση τους δεν είχε αναγνωριστεί από τους κύκλους των ανακτόρων. Τα ταϊλανδικά τηλεοπτικά δίκτυα αναμετέδωσαν εικόνες από τους βασιλικούς γάμους, στους οποίους –όπως φαίνεται– παρέστησαν και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας, καθώς και σύμβουλοι των ανακτόρων. Σε μια χαρακτηριστική στιγμή, η Σουσίντα απεικονίζεται γονυπετής μπροστά στον σύζυγό της, ο οποίος ραίνει το κεφάλι της με καθαγιασμένο νερό. Στη συνέχεια, το ζευγάρι εμφανίζεται να υπογράφει τη ληξιαρχική πράξη γάμου.
Το 2014 ο βασιλιάς Βατζιραλονγκόρν διόρισε τη Σουσίντα, η οποία είχε διατελέσει αεροσυνοδός για την Thai Airways, ως υπαρχηγό της μονάδας της προσωπικής του σωματοφυλακής. Στη συνέχεια την προήγαγε στο αξίωμα του στρατηγού των ταϊλανδικών ενόπλων δυνάμεων τον Δεκέμβριο του 2016, ενώ της απένειμε και τον βασιλικό τίτλο «τανμπουγίνγκ», που είναι αντίστοιχος της «λαίδης».
Οι τελετές της επίσημης στέψης του Μάχα Βατζιραλονγκόρν, που είναι επίσης γνωστός με τον επίσημο τίτλο «βασιλιάς Ράμα Ι΄», έχουν προγραμματιστεί για το τριήμερο 4-6 Μαΐου, σχεδόν δυόμισι χρόνια μετά τον θάνατο του πατέρα του, βασιλιά Μπουμπιμπόλ Αντουλιαντέι, ο οποίος κυβέρνησε επί 70 χρόνια. O βασιλιάς Ράμα Ι΄ θα γίνει τότε ο δέκατος βασιλέας της δυναστείας Τσάκρι.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Ταϊλάνδη διαθέτει μία από τις αυστηρότερες νομοθεσίες όσον αφορά την προσβολή κατά του μονάρχη και οι δημόσιες επικρίσεις κατά του βασιλιά ή της βασιλικής οικογένειας απαγορεύονται. Οι προσβολές κατά της μοναρχίας επισύρουν ποινές κάθειρξης δεκαπέντε ετών. Όχι παίζουμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου