Μετά την επική πρόκριση της Λίβερπουλ απέναντι στην Μπαρτσελόνα, μια ακόμα αγγλική ομάδα βάλθηκε να τρελάνει όλο τον κόσμο με το κατόρθωμα της. Η Τότεναμ πήρε την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ καθώς πέτυχε τεράστια εκτός έδρας νίκη επί του Άγιαξ με 3-2.
Μια νίκη που χαρακτηρίζεται επικών διαστάσεων καθώς η Τότεναμ είχε χάσει το πρώτο ματς στην έδρα της με 1-0 και βρέθηκε να χάνει στην ρεβάνς με 2-0 στο πρώτο ημίχρονο. Κι όμως η ομάδα του Ποκετίνον κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει την πολύ μεγάλη νίκη που την έστειλε στον τελικό της κορυφαίας διοργάνωσης.
Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους Άγγλους ήταν ο Λούκας Μόουρα καθώς πέτυχε χατ τρικ και πρέπει να σημειωθεί ότι το τρίτο γκολ που έκρινε και την πρόκριση στον τελικό σημειώθηκε στο 95’.  Οι λονδρέζοι πήραν μια τεράστια πρόκριση και θα αντιμετωπίσουν την Λίβερπουλ στον μεγάλο τελικό που θα διεξαχθεί στην Μαδρίτη.
Ο Άγιαξ έκανε το ιδανικό ξεκίνημα στο ματς καθώς προηγήθηκε στο πέμπτο λεπτό με κεφαλιά του Ντε Λιχτ και στο 35’ ο Ζιγιέκ έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Το μοναδικό σόου του Λούκας
Κι ενώ όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί, ανέλαβε δράση ο Λούκας. Ο επιθετικός της Τότεναμ έκανε ένα εντυπωσιακό δεύτερο ημίχρονο και διέλυσε την αμυντική γραμμή του Άγιαξ.