Τεράστιος Άγιαξ, πάει φουλ για τελικό | tanea.grΟ Άγιαξ συνεχίζει την ξέφρενη πορεία του στο Τσάμπιονς Λιγκ καθώς κατάφερε να νικήσει εκτός έδρας την Τότεναμ με 1-0 και είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης σε επίπεδο συλλόγων. Η ομάδα του Άμστερνταμ απέδειξε και στο Λονδίνο πως είναι πανίσχυρος και πήρε την πολύτιμη νίκη χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Φαν Ντε Μπέεκ στο 15’.
Ο Άγιαξ ήταν εντυπωσιακός στο πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης και κυριάρχησε στο μεγαλύτερο διάστημα, έχοντας καλή κυκλοφορία και κατοχή μπάλας. Υπήρξε μάλιστα και διάστημα στο οποίο η ολλανδική ομάδα είχε ποσοστό κατοχής που άγγιξε το 70%.
Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους λονδρέζους και κατάφεραν να εκμεταλλευτούν την υπεροχή τους με εξαιρετικό γκολ του Φαν Ντε Μπέεκ στο 15’. Ήταν μια φάση στην οποία οι Ολλανδοί «έκρυψαν» την μπάλα και ο Ντε Μπέεκ την έστειλε στα δίχτυα με κοντινό πλασέ.
Η Τότεναμ έμεινε σε… ρηχά νερά στο πρώτο μέρος και η απουσία των Κέιν, Σον ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής, καθώς η ομάδα του Λονδίνου δεν μπόρεσε να γίνει απειλητική για την εστία του Άγιαξ.
Πίεσε στο δεύτερο η Τότεναμ
Οι γηπεδούχοι βελτίωσαν την απόδοσή τους στο δεύτερο ημίχρονο της αναμέτρησης και πίεσαν την άμυνα του Άγιαξ ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης. Η Τότεναμ είχε δύο καλές στιγμές με τον Άλι και μια με τον Γιορέντε, χωρίς όμως να δημιουργήσει την μεγάλη ευκαιρία στην εστία του «Αίαντα».
Δοκάρι ο Άγιαξ στο 78’
Την μεγάλη φάση και στο δεύτερο 45λεπτο την είχε η ολλανδική ομάδα καθώς οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην επίτευξη και δεύτερου γκολ στο 78’, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό δοκάρι του Γιορίς, στο πλασέ που έκανε ο Νέρες.
Τελικά το 1-0 υπέρ του Άγιαξ έμεινε μέχρι το τέλος και οι Ολλανδοί είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.
ΤΑ ΝΕΑ
ΤΑ ΝΕΑ