Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 12 Μαΐου 2019

Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ: Πρώην και Ελπιδοφόρος


Σε ανύποπτο χρόνο, εδώ και αρκετό καιρό, γράψαμε εδώ στην ιστοσελίδα μας: Μη τα βάζετε με τον Κήρυκα όχι για να υποστηρίξουμε την ημερήσια εφημερίδα του Ελληνισμού αλλά για να στηλιτεύσουμε τις διαψεύσεις του πρώην Αρχιεπισκόπου ότι το Ταμείο είναι «εντάξει». Να που δεν ήταν έτσι και ο κ. Δημήτριος βγήκε εκτεθειμένος.


Ήταν την εποχή που η εφημερίδα ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ δημοσίευσε ότι λείπουν χρήματα από το ταμείο εισφορών για την ανοικοδόμηση του ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν. Τότε ο πρώην Αρχιεπίσκοποε Δημήτριοε βγήκε να τα διαψεύσει.

Η γνώμη μας ήταν από την αρχή ότι ο κ. Δημήτριος ήταν «λίγος» για την αρχιεπισκοπή και για την Ομογένεια γενικότερα κάτι που επαληθεύτηκε στην πορεία. Τον ακούσαμε αρκετές φορές να μιλάει, να μιλάει… και κάπου τον βαριόμαστε, ναι αυτή είναι η αλήθεια. Και να ήθελε να περάσει ένα μήνυμα με την πολυλογία του το μήνυμα δεν πέρναγε.

Είχα πει αρκετές φορές μα αυτός μπορεί να είναι καλός άνθρωπος, εάν είναι, αλλά μάλλον για δάσκαλος κάνει, άντε καθηγητής Γυμνασίου το πολύ.
Το γεγονός ότι ήταν αρχιεπίσκοπος έπρεπε να τον σεβόμαστε, για το καλό του Ελληνισμού. Σωστά; Εάν εξαιρέσουμε το θέμα του ονόματος ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ που ενδιαφέρθηκε τα υπόλοιπα είναι λίγα, δυστυχώς.

Από την άλλη μεριά είχε στην «αυλή του» ανθρώπους «κηφήνες» που έκαναν μεγάλους σταυρούς και λίγο έργο. Παρακολουθώντας τις δραστηριότητες του κ. Δημητρίου στεναχωριόμουνα γιατί περίμενα περισσότερα από τον Αρχιεπίσκοπο. Το έπαιξε αρχηγός όχι μόνο της Εκκλησίας αλλά και του Ελληνισμού της Αμερικής και η γνώμη μου είναι: χωρίς προσόντα! 

Και όταν δεν έχεις προσόντα πρέπει να έχεις γύρο σου ανθρώπους με προσόντα. Από την άλλη μεριά αρκετές φορές το «φαναριώτικο» στυλ του κ. Δημητρίου τον καθιστούσαν απέναντι σε άλλους ηγέτες της Εκκλησίας της Αμερικής οι οποίοι είναι αμερικανογενημένοι και με μεγαλύτερη ευχέρεια της αγγλικής γλώσσας αλλά και γνώστες της Αμερικανο-Ελληνικής κοινότητας αφού μέσα από αυτή βγήκαν (ιερό, GOYA…). 

Με άλλα λόγια ο κ. Δημήτριος που ήρθε για να «επουλώσει πληγές» σε 3-5 χρόνια έπρεπε να φύγει. Δυστυχώς οι «πληγές» δεν επουλώθηκαν ούτε σε 3-5 χρόνια αλλά ούτε και στα 20 χρόνια της Αρχιεπισκοπίας του κ. Δημητρίου.
Τα οικονομικά της Εκκλησίας της Αμερικής δεν είναι τα μόνα προβλήματα και μπορεί 2-3 εύποροι να φέρουν σε ισολογισμό ή και περίσσευμα. Ο κ. Δημήτριος δυστυχώς έχασε και αυτούς!

Μάθαινα για τις κληρικολαϊκές που αυθάδεις ιερείς ζητούσαν από τους εθελοντές να «πας να βρεις εσύ χρήματα» είπαν στον κ. Μιχάλη Ψαρό! Με άλλα λόγια ούτε σεβασμός ούτε ντροπή. Αντί να πουν «κι εμείς θα συμβάλουμε με 10-20 χιλιάδες από το μισθό μας για να βγούμε από τα οικονομικά προβλήματα. Τέτοιου είδους κινήσεις κάνουν τους ανθρώπους να συμβάλουν περισσότερο.

Το άλλο είναι ότι ενώ ο κ. Δημήτριος μπαινόβγαινε στον Λευκό Οίκο «ως αρχηγός των Ελλήνων» της Αμερικής ποτέ δεν κάλεσε τους εκλεγμένους λαϊκούς από μεγάλους οργανισμούς για να μιλήσουν για τα θέματα του Ελληνισμού της Αμερικής τα οποία είναι πολλά και μεγάλα. Βέβαια είχε τους ιερωμένους και τους «αυλικούς» οι οποίοι πολλές φορές είναι μακριά από την πραγματικότητα! Θεωρώ ότι έπρεπε και πρέπει ο κάθε ιεράρχης να έχει άμεση συνεργασία με την οργανωμένη ομογένεια. Από αυτές τις συνεργασίες ο Ελληνισμό βγαίνει κερδισμένος. Η υπεροψία δεν είναι καλή

Και τώρα έρχεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος. Θα αλλάξει τίποτα ή θα έχουμε μία από τα ίδια «Βυζαντινισμός» και από μακριά; Το βιογραφικό του είναι δυνατό αλλά τι θα μπορέσει να κάνει σε μία αχανή Αρχιεπισκοπή η οποία ναι μεν έχει τόσες και τόσες κοινότητες αλλά που το Ελληνικό στοιχείο σε πολλές από αυτές μαραζώνει γιατί δεν υπάρχουν οι αριθμοί και το ενδιαφέρον.

Από την άλλη μεριά καλοί ενορίτες δεν είναι μόνο αυτοί που έχουν την οικονομική ευχέρεια αλλά είναι αυτοί που με τον οβολό τους, την προσωπική εργασία κρατούν τις κοινότητες. Ακούει κανείς;

Το όνομα και μόνο του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής δίνει ελπίδα.
Βοήθεια και συνεργασία θέλει και η Ελληνική Ομογένεια έχει τον πρώτο λόγο και για συνεργασία αλλά και γιατί από αυτή την ομογένεια εξαρτάτε το μέλλον και της Εκκλησίας.

Για τον πρώην Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο καλό εφησυχασμό στο μοναστήρι που θα επιλέξει. Στον νέο Αρχιεπίσκοπο κ. Ελπιδοφόρο Καλή Επιτυχία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου