Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Σάββατο 4 Μαΐου 2019

Ανοίγει η αμερικανική αγορά για τα προϊόντα της «Παπαστράτος»

Η μονάδα της «Παπαστράτος», 100% θυγατρική της Philip Morris International (PMI), είναι ένα από τα δύο εργοστάσια στον κόσμο που παράγουν αποκλειστικά και μόνον αυτές τις ράβδους καπνού και οι νέες ανάγκες της διεθνούς αγοράς μετά και την προσθήκη των ΗΠΑ δημιουργούν τις συνθήκες για να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση και της εν Ελλάδι παραγωγής.
ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Κομβική για αυξημένες εξαγωγές ελληνικών καπνικών προϊόντων και ό,τι αυτές συνεπάγονται για την εγχώρια παραγωγή καπνών, την απασχόληση και την οικονομία γενικότερα, αναμένεται να αποδειχθεί η απόφαση των αρμόδιων αμερικανικών αρχών να επιτρέψουν τις πωλήσεις της συσκευής θέρμανσης καπνού IQOS και των ράβδων καπνού HEETS της Philip Morris που παράγονται και στην Ελλάδα. Το άνοιγμα μιας τόσο μεγάλης αγοράς όπως αυτή των ΗΠΑ –που απαρτίζεται από 40 εκατομμύρια καπνιστές, μεγάλο μέρος των οποίων δυνητικά θα στραφεί στον θερμαινόμενο καπνό– σημαίνει αυξημένες ανάγκες παραγωγής των σχετικών αναλώσιμων ράβδων καπνού. Η μονάδα της «Παπαστράτος», 100% θυγατρική της Philip Morris International (PMI), είναι ένα από τα δύο εργοστάσια στον κόσμο που παράγουν αποκλειστικά και μόνον αυτές τις ράβδους καπνού και οι νέες ανάγκες της διεθνούς αγοράς μετά και την προσθήκη των ΗΠΑ δημιουργούν τις συνθήκες για να οδηγήσουν σε περαιτέρω αύξηση και της εν Ελλάδι παραγωγής, αναφέρουν στην «Κ» στελέχη της βιομηχανίας logistics.
Επένδυση 300 εκατ.
Στη μονάδα της «Παπαστράτος» στον Ασπρόπυργο υλοποιήθηκε την προηγούμενη διετία επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ για την επέκταση και τη μετατροπή του εργοστασίου σε μονάδα παραγωγής ράβδων καπνού για το IQOS της PMI. Εχουν, έτσι, εγκατασταθεί συνολικά δέκα νέες γραμμές παραγωγής, ενώ πλέον απασχολούνται 1.260 άτομα. Από το 2018 η «Παπαστράτος» παράγει μόνον HEETS σταματώντας την παραγωγή τσιγάρων έπειτα από 87 χρόνια. Συνολικά η PMI έχει επενδύσει στην ανάπτυξη του συστήματος IQOS και των HEETS 6 δισ. δολάρια, υλοποιώντας έναν ψηφιακό και πραϋντικό μετασχηματισμό της με παράλληλη ίδρυση και λειτουργία κέντρου ερευνών και ανάπτυξης στην Ελβετία όπου απασχολούνται 430 επιστήμονες. Σε αυτό το πλαίσιο έχει κατοχυρώσει 4.300 πατέντες και έχει άλλες 6.400 σε εκκρεμότητα.
Ράβδοι καπνού της PMI παράγονται και σε άλλες ευρωπαϊκές και τρίτες χώρες, όμως η ελληνική μονάδα είναι μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες και είναι στοχευμένη στη συγκεκριμένη αγορά. Εξάγει ήδη το 80% της παραγωγής της σε 11 χώρες, το 60% της οποίας στην Ιαπωνία. Καθώς κάποιες από τις μονάδες θα καλύψουν τις ΗΠΑ, άλλες όπως η «Παπαστράτος» αναμένεται να κληθούν να αυξήσουν την παραγωγή τους για να καλύψουν τις ανάγκες που θα δημιουργηθούν και τους επιπλέον καταναλωτές που αυξάνονται οργανικά με την κλιμακούμενη διείσδυση του προϊόντος, εξηγούν κύκλοι της αγοράς.
Η απόφαση της FDA
Οι παραπάνω προσδοκίες συνδέονται με την προχθεσινή απόφαση της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) με την οποία ενέκρινε την εμπορία αυτών των προϊόντων καπνού που κατασκευάζονται από τη Philip Morris Products SA για το IQOS «Σύστημα θέρμανσης καπνού» – μια ηλεκτρονική συσκευή που θερμαίνει ράβδους με καπνό ώστε να παράγουν ένα αερόλυμα που περιέχει νικοτίνη. Η FDA έχει θέσει αυστηρούς περιορισμούς στην εμπορία των προϊόντων σε μια προσπάθεια να αποτρέψει την πρόσβαση και την έκθεση των νέων, ενώ δεν έχει ακόμα εγκρίνει δεύτερη σχετική αίτηση της Philip Morris η οποία ζητεί να προωθήσει τα προϊόντα της ως χαμηλότερου κινδύνου για την υγεία. Ηδη πάντως με την τρέχουσα απόφαση αναγνωρίζει «χαμηλότερα επίπεδα ορισμένων τοξινών από ό,τι στα καύσιμα τσιγάρα» και «πιθανότητα οι χρήστες του IQOS να αποχωρήσουν πλήρως από τα καύσιμα τσιγάρα», γεγονός που χαρακτηρίζει θετικό για τη δημόσια υγεία στις ΗΠΑ.
Πηγή: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου