Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 15 Μαΐου 2019

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής


Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2019



Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος (AP Photo/Lefteris Pitarakis)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος θα έχει τηλεφωνική συνδιάσκεψη και συνομιλία με όλους τους ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, συμπεριλαμβανομένων και των συνταξιούχων, την Πέμπτη 16 Μαΐου, στη 1 μ.μ. ώρα Νέας Υόρκης.
Τους ιερείς ενημέρωσε με e-mail ο Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος, Μητροπολίτης Βοστώνης Μεθόδιος.
Στην επιστολή του, ο κ. Μεθόδιος ανάμεσα στα άλλα αναφέρει πως «ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος ανυπομονεί να επικοινωνήσει με τον αγαπητό και σεβαστό κλήρο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, να τους δώσει την ευλογία του και να ακούσει -όσο είναι δυνατόν- τις ελπίδες και τα ενδιαφέροντα των κληρικών».
Ο Μητροπολίτης Μεθόδιος τονίζει ακόμα, πως «η τηλεδιάσκεψη είναι μόνο για τους κληρικούς, και αντανακλά την αφοσίωση και την εκτίμηση που έχει γι’ αυτούς και την υπηρεσία στη Μητέρα Εκκλησία και την Αρχιεπισκοπή Αμερικής».
Στο τέλος της επιστολής παραθέτει τους σχετικούς τηλεφωνικούς αριθμούς, καθώς επίσης και τους απαραίτητους κωδικούς για τη σύνδεσή τους.
Υπογραμμίζεται ότι κάτι τέτοιο γίνεται για πρώτη φορά στα εκκλησιαστικά ιστορικά χρονικά της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, που εκλεγμένος Αρχιεπίσκοπος επιθυμεί να επικοινωνήσει άμεσα τηλεφωνικώς με όλους τους ιερείς ανά την επικράτεια της Αρχιεπισκοπής.
Αυτό δηλώνει την ξεχωριστή σχέση αγάπης, εκτίμησης και συνεργασίας που εγκαινιάζει ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος με τους ιερείς. Ιδιαίτερη εντύπωση προξένησε το γεγονός ότι συμπεριελήφθησαν και οι συνταξιούχοι ιερείς.
Οπως ήδη έχει γράψει ο «Εθνικός Κήρυκας», η ενθρόνιση του Αρχιεπισκόπου Ελπιδοφόρου έχει ορισθεί να γίνει το Σάββατο 22 Ιουνίου στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης από τον Μητροπολίτη Γερμανίας Αυγουστίνο, εκπρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου.
Πηγή: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου