Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Bild: Η Αλβανία στα χέρια ενός γκάνγκστερ


Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2019


Η μεγαλύτερη εφημερίδα της Γερμανίας, η Bild, δημοσίευσε άρθρο για την κατάσταση στην Αλβανία, στο οποίο χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό Έντι Ράμα ως γκάνγκστερ και την Αλβανία ως «κράτος μαφίας».
Η Bild αναφέρει το γεγονός ότι δύο υπουργοί του Ράμα, ο Τζαφάι και ο Ταχίρι εμπλέκονται στη διακίνηση ναρκωτικών και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση.
«Η Αλβανία είναι το κύριο παράδειγμα μια χαοτικής χώρας στα χέρια ενός γκάνγκστερ. Πρόσφατα, η αντιπολίτευση αποσύρθηκε από το κοινοβούλιο για να διαμαρτυρηθεί για τη διαφθορά και τις κυβερνητικές ψηφοφορίες.
Επί δύο χρόνια η χώρα δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο– το παλιό σύνταγμα έχει καταργηθεί, το νέο βρίσκεται σε εφαρμογή.
Ο Πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, αναγκάστηκε να απολύσει δύο υπουργούς Εσωτερικών, τον Φατμίρ Τζαφάι που τα τελευταία χρόνια υπήρξε ύποπτος ότι ήταν μέρος της Μαφίας των Ναρκωτικών, η οποία ελέγχει τη χώρα και τη μισή Δυτική Ευρώπη. Ο Σαϊμίρ Ταχίρι και αυτός υπουργός συνδεόταν με την ίδια εγκληματική οργάνωση.
Ναι, ο ίδιος ο Ράμα συνδέεται συχνά με τα ναρκωτικά. Έτσι, η αντιπολίτευση των κατηγορεί για εξαγορά ψήφων με χρήματα από τα ναρκωτικά.
Η καταγραφή ενός τηλεφώνου το έχει αποδείξει. Στις 11 Σεπτεμβρίου 2016 ο Ράμα κάλεσε τον επικεφαλής μιας περιφερειακής επιτροπής εκλογών να ρωτήσει εάν οι εκλογές είχαν πάει όπως είχαν συμφωνήσει. Η απάντηση της εκλογικής επιτροπής ήταν «Ναι, όπως τα είπαμε».
Το γερμανικό δημοσίευμα σημειώνει ακόμη ότι οι επικεφαλής της αλβανικής αστυνομίας είναι διεφθαρμένοι, όπως και η ίδια η αστυνομία.
Ένας από αυτούς, ο Ντριτάν Ζαγκάνι, πρώην αστυνομικός στην περιοχή του Αυλώνα, υπήρξε ο διώκτης των ναρκωτικών. Ο Ζαγκάνι κρατήθηκε σε απομόνωση επί μισό χρόνο και έπειτα σε κατ’ οίκον περιορισμό, αφού είχε καταγγείλει ανώτερους αστυνομικούς για διακίνηση ναρκωτικών, όπως και του τότε υπουργού Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι. Εγκατέλειψε την Αλβανία μαζί με την οικογένειά τους, χάρη σε Ιταλούς αστυνομικούς και πράκτορες. Η περίπτωση δεν είναι μοναδική.
Το συμπέρασμα της Bild είναι ότι η χώρα είναι κράτος μαφίας. Εκεί στεγάζεται η Μαφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου