Πρώτο θέμα μας

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

ΚΤΥΠΑ ΕΔΩ ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΓΡΑΜΜΑΤΑ. Κοίτα τι κάνει ο κορωνοϊός σε όλο το κόσμο.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ.

Μετά με το «ποντικάκι» κοιτάξτε τι γίνεται σε κάθε χώρα σε όλο τον κόσμο. Η σελίδα ανανεώνεται τακτικά οπότε κοίταζε όσες φορές θέλεις

Λόγω της κατάστασης με τον κορωνοϊό τα άρθρα που ανεβάζουμε στο panelikos.com καθημερινά είναι περισσότερα από πριν. Όλα τα άρθρα μπορείτε να τα διαβάζετε έστω και εάν δεν είναι στην αρχική σελίδα που είσαστε τώρα. Πάρτε το ποντικάκι και πηγαίνετε κάτω δεξιά και πατήστε Παλαιότερες Αναρτήσεις και θα πάτε στην προηγούμενη σελίδα και εάν κάνετε το ίδιο και στην επόμενη σελίδα-σελίδες θα διαβάζετε όλα τα άρθρα. Σας ευχόμαστε ΥΓΕΙΑ, όλα τα άλλα έρχονται μετά.

Σκότωσε τον κορωνοϊό. Και εσύ μπορείς. Πάρε τα μέτρα σου.

Κυριακή, 5 Μαΐου 2019

BBC: «Κόλαση» μεταναστριών στην Κύπρο αποκαλύπτει η υπόθεση του serial killer

Κυριακή, 5 Μαΐου, 2019
Ιδιαίτερο αιχμηρό είναι νέο δημοσίευμα του BBC το οποίο αναφέρεται στην υπόθεση του serial killer την Κύπρο.

Ο «Ορέστης» και οι τουλάχιστον επτά γυναίκες που όπως δηλώνει ο ίδιος έχει δολοφονήσει έχει απασχολήσει τα ξένα δίκτυα, τα οποία παρακολουθούν στενά τις έρευνες στην Κύπρο.
Το άρθρο έχει τίτλο «Οι δολοφονίες του serial killer στην Κύπρο αποκαλύπτουν την κακομεταχειρίση των μεταναστών» και κάνει αναλυτική αναφορά τόσο στα εγκλήματα του «Ορέστη« όσο και στις παραλείψεις της κυπριακής δημοκρατίας οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Ίωνα Νικολάου.
Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων του νησιού ήταν τόσο έντονες που η υπόθεση αναμένεται να φέρει και άλλες παραιτήσεις ανώτατων αξιωματικών.
«Η υπόθεση έχει αποκαλύψει ένα σύστημα εκμετάλλευσης που επιτρέπει την εργασία δεκάδων χιλιάδων γυναικών μεταναστριών ως οικιακών βοηθών υπό συνθήκες που επικριτές έχουν περιγράψει ως συνθήκες σύγχρονης δουλείας» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

«Οι δολοφονίες είναι μια ευκαιρία αφύπνισης», λέει η Lissa Jatass, οικιακή βοηθός που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των μεταναστών στην Κύπρο και συμπληρώνει: «Οι γυναίκες εδώ είναι οι λιγότερο εκπροσωπούμενες στην κοινωνία».
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι έχουν γίνει πολλές καταγγελίες για κακή μεταχείριση οικιακών βοηθών, οι οποίες τις περισσότερες φορές εργάζονται με μισθούς πολύ χαμηλούς.
Μαρτυρίες γυναικών στο BBC αναφέρουν ότι οι μετανάστριες θυσιάζουν τη ζωή τους πολλές φορές για να στηρίξουν τα παιδιά τους και ανέχονται πολύ άσχημες συμπεριφορές.
Όπως γράφει ο «Πολίτης» της Κύπρου, πληρώνουν στα πρακτορεία ποσό από 2.000 έως 7.000 δολάρια. Αν και η κυβέρνηση λέει ότι αυτές οι χρεώσεις είναι παράνομες, η γυναίκα που μιλά στο BBC λέει ότι πήρε τραπεζικό δάνειο για να πληρώσει και ότι πέρασε τον πρώτο χρόνο στην Κύπρο απλά αποπληρώνονται τους τόκους, λαμβάνοντας αρχικά τον κατώτατο μισθό των 400 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου