Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τετάρτη 8 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2019


  • Μετέωρα: Τουρίστρια έπεσε στο κενό ενώ έβγαζε φωτογραφίες. Αμερικανίδα τουρίστρια μεταφέρθηκε με συντριπτικά κατάγματα στο νοσοκομείο Τρικάλων.
  • Καταδρομική επίθεση στο A.T Εξαρχείων. Καταδρομική επίθεση πραγματοποίησε ομάδα 20 περίπου ατόμων το βράδυ της Τρίτης στο Α.Τ. Εξαρχείων. .
  • Πειραιάς: Πυρκαγιά σε ΙΧ κοντά στο σημείο δολοφονίας 52χρονου. Πυρκαγιά σε ΙΧ αυτοκίνητο εκδηλώθηκε αργά το βράδυ στον Πειραιά, σε κοντινή απόσταση από το σημείο στο οποίο έπεσε νεκρός από σφαίρες πυροβόλου όπλου ένας 52χρονος στην οδό Κατσαντώνη 80 στα Καμίνια.
  • Σκηνές Φαρ Ουέστ με πυροβολισμούς στα Μανιάτικα Πειραιά. Ένας άνδρας νεκρός. Σκηνές φαρ ουέστ εκτυλίχτηκαν στα Μανιάτικα του Πειραιά με τις πρώτες ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για ένα νεκρό από πυροβολισμούς.
  • Τι προβλέπει ο Κώδικας Δεοντολογίας της Βουλής για τα δώρα σε βουλευτές. Η παρουσία του Πρωθυπουργού στη θαλαμηγό αναμένεται να είναι ένα από τα θέματα αντιπαράθεσης στη Βουλή κατά την τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Κόσμος
  • Ιρανός ΥΠΕΞ: Δεν θα αποσυρθούμε από τη συμφωνία για τα πυρηνικά. «Οι μέλλουσες ενέργειες του Ιράν θα γίνουν εντελώς εντός του πλαισίου (της συμφωνίας), από την οποία η Ισλαμική Δημοκρατία δεν θα αποσυρθεί», ανέφερε ο Ζαρίφ, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ.
  • ΗΠΑ: Μαθητές οι δράστες της επίθεσης σε σχολείο στο Ντένβερ. Δύο μαθητές άνοιξαν πυρ μέσα σε λύκειο επιστημονικής και τεχνολογικής κατεύθυνσης στην περιοχή του Ντένβερ την Τρίτη, τραυματίζοντας οκτώ συμμαθητές τους πριν συλληφθούν, ανακοίνωσε η αστυνομία. .
  • Πομπέο: Λάβαμε εγγυήσεις από το Ιράκ . Ο επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ακύρωσε την τελευταία στιγμή την προγραμματισμένη για χθες επίσκεψή του στο Βερολίνο, επικαλούμενος «επείγουσες υποθέσεις».
  • Συρία: Εξουδετέρωση βόμβας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο. Οι συριακές αρχές εξουδετέρωσαν βόμβα τοποθετημένη σε αυτοκίνητο που είχε αφεθεί σταθμευμένο σε κεντρική συνοικία της πόλης Χομς.
  • ΗΠΑ: Πυροβολισμοί σε σχολείο στο Ντένβερ . Η αστυνομία συνέλαβε δύο από τους τρεις δράστες, ενώ έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του τρίτου. .
Πολιτική
  • ΝΔ για μέτρα Τσίπρα: Αναγκάζεται να υιοθετήσει μεμονωμένες δεσμεύσεις μας. Σε ανακοίνωσή του, με αφορμή τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού στο Ζάππειο, το Γραφείο Τύπου του κόμματος επισημαίνει πως «προφανώς αυτές είναι καλοδεχούμενες, ακόμη και αν επί της ουσίας φέρνει για προφανείς λόγους την Άνοιξη τα επιδόματα που έδινε τα Χριστούγεννα».
  • Τα μέτρα του Τσίπρα: Μείωση ΦΠΑ σε τρόφιμα - ενέργεια και 13η σύνταξη. Μείωση στον συντελεστή του ΦΠΑ από το 24% στο 13% στην εστίαση και στα τρόφιμα, μετάταξη του ΦΠΑ σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο από 13% στον υπερεκπτωτικό συντελεστή του 6% τόσο για τα νοικοκυριά όσο και για τις επιχειρήσεις αλλά και άμεση καταβολή 13ης σύνταξης για κάθε συνταξιούχο υπό προϋποθέσεις υποσχέθηκε, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας στις εξαγγελίες του.
  • Μητσοτάκης: Οι πολίτες θα στείλουν σύντομα τον Τσίπρα σε μόνιμη ξεκούραση. «Να στείλουν σύντομα τον κ. Τσίπρα σε μόνιμη... ξεκούραση, καλεί τους πολίτες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης», όπως αναφέρει νεότερο ενημερωτικό της Πειραιώς.
  • Μητσοτάκης: Εμείς θα φέρουμε επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας. Σε συνάντηση που είχε με τη διεύθυνση των ναυπηγείων ο πρόεδρος της ΝΔ είπε πως σκοπός της επίσκεψής του είναι να τονίσει τη σημασία την οποία αποδίδει στον κλάδο της ναυτοεπισκευής, αλλά και να αναδείξει τις πολύ καλές σχέσεις της ΝΔ με τον κόσμο της εργασίας, με τους εργαζόμενους. .
  • Μαλέλης για διακοπές Τσίπρα: Αγκαλιά με την ελίτ που υποτίθεται ότι πολεμά. «Κερασάκι στην τούρτα της παρακμής» χαρακτηρίζει ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής, Σταμάτης Μαλέλης τις σκαφάτες διακοπές του πρωθυπουργού και τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας .
Οικονομία
  • Αχτσιόγλου: Πότε και πώς θα χορηγείτε η 13η σύνταξη αναλογικά με εισόδημα.
  • Απόφαση ΑΑΔΕ: Γιατί οι ταυτότητες θα συνδεθούν με το φορολογικό μητρώο. Δεν απαιτείται καμία περαιτέρω ενέργεια από τον πολίτη .
  • Καμπανάκι ΕΕ για κενό σε δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Η ελληνική οικονομία ανακάμπτει, όμως η υποχρηματοδότηση των δημόσιων επενδύσεων και η αδυναμία προσέλκυσης ιδιωτικών κεφαλαίων λειτουργούν ως «φρένο» όπως προκύπτει από τις εαρινές προβλέψεις της Κομισιόν. .
  • Για ενίσχυση δημοκρατίας μιλά ο Ερντογάν αλλά οι αγορές τιμωρούν τη λίρα. Ανησυχίες προκαλεί στις αγορές η απόφαση της ανώτατης εκλογικής Αρχής για επανάληψη των δημοτικών εκλογών στην Κωνσταντινούπολη. .
  • Να κλείσει το πακέτο παροχών επιχειρεί το Μαξίμου ενώ οι θεσμοί ανησυχούν. Οι φορολεαφρύνσεις που σχεδιάζει σε πρώτο στάδιο το Μέγαρο Μαξίμου αποτιμώνται σε περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ. .
Αθλητισμός
  • Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί οπαδών και παικτών της Λίβερπουλ (video). Τρελό πάρτι στήθηκε στο «Άνφιλντ» με το σφύριγμα της λήξης του δεύτερου αγώνα της Λίβερπουλ με την Μπαρτσελόνα, που σηματοδότησε την πρόκριση των «κόκκινων» στον τελικό του Champions League.
  • Ch. League: Επική ανατροπή η Λίβερπουλ, διέλυσε Μπαρτσελόνα και πάει τελικό. Την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών έκανε η Λίβερπουλ! Στο... κατηφορικό «Άνφιλντ» επικράτησε 4-0 της Μπαρτσελόνα, έφερε «τούμπα» το 3-0 του πρώτου ματς και προκρίθηκε ξανά στον τελικό!
  • Οπαδοί του Ολυμπιακού κάτω από το σπίτι του Αναστόπουλου!. Συγκέντρωση κάτω από το σπίτι του διαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλου, έκαναν οπαδοί του Ολυμπιακού, μία ημέρα πριν το ματς με τον Προμηθέα Πάτρας, στο ΣΕΦ.
  • ΝΒΑ: Απίθανος Γιάννης και 3-1 οι Μπακς τους Σέλτικς. Μια νίκη χωρίζει τους Μπακς από την πρόκριση στους τελικούς της Ανατολής για πρώτη φορά μετά από 18 χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου