Οι 7 υπερτροφές που χρειάζονται όλα τα παιδιά | imommy.grΜε τον όρο υπερτροφές, εννοούμε εκείνες που είναι γεμάτες θρεπτικά συστατικά και παρέχουν ευρεία γκάμα στα οφέλη της υγείας. Ξέρουμε ότι τα παιδιά δεν λένε εύκολα ναι στις νέες τροφές, αλλά αν καταφέρετε να τα κάνετε να φάνε έστω και λίγο, έχετε πετύχει πολλά.
  1. Αβοκάντο. Είναι το μόνο φρούτο με μονοακόρεστα λίπη που μπορεί να μειώσει την κακή χοληστερόλη που είναι επιβλαβής για την καρδιά. Είναι και ο υπέρτατος εχθρός της δυσκοιλιότητας που διαθέτει μπόλικη βιταμίνη Ε, καταπολεμώντας τον καρκίνο. Ένα έξυπνο κόλπο είναι να λιώσετε το αβοκάντο με λίγο χυμό λεμονιού ή λάιμ και γιαούρτι και να του το δώσετε σαν συνοδευτικό στα πατατάκια, ή ακόμα καλύτερα στα λαχανικά.
  2. Μύρτιλα. Φορτωμένα με βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία και αντιοξειδωτικά, τα μύρτιλα μειώνουν τη χοληστερόλη, ενισχύουν τη μνήμη και είναι οι εχθροί συγκεκριμένων μορφών καρκίνου. Είναι εξίσου αποτελεσματικά, είτε φρέσκα είτε κατεψυγμένα.
  3. Βρώμη. Είναι το πιο γνωστό υγιεινό πρωινό που μαγειρεύεται με γάλα αντί για νερό και φρούτα. Βοηθά το σώμα στο να ξεφορτωθεί τη χοληστερόλη και χορταίνει για ώρες.
  4. Σολομός. Το ψάρι του γλυκού νερού περιλαμβάνει Ω3 και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Βελτιώνει τη διάθεση και προλαμβάνει την απώλεια μνήμης. Η ιδανική επιλογή για τα παιδιά είναι σε στιλ κροκέτα ή τηγανιτές λωρίδες.
  5. Σπανάκι. Η άριστη πηγή σιδήρου, φυλλικού οξέως και βιταμινών    A και C. Ο καλύτερος τρόπος να το καμουφλάρετε είναι μέσα σε σούπες ή σε σάλτσα ντομάτας.
  6. Γλυκοπατάτα. Η πηγή βιταμίνης B, C και E, καθώς και σιδήρου, ασβεστίου και ποτάσιου. Βοηθά στη σωστή λειτουργία της πέψης και μπαίνει σε σάλτσες ή το κάνετε συνοδευτικό σε υφή πουρέ.
  7. Γιαούρτι. Καλή πηγή πρωτεΐνης και σε υψηλή περιεκτικότητα ασβεστίου, το γιαούρτι χτίζει γερά οστά και εξουδετερώνει τα βακτήρια στο έντερο. Αν το παιδί δεν τρώει σκέτο γιαούρτι, βάλτε φρέσκα φρούτα αλλά αποφύγετε οποιαδήποτε μορφή ζάχαρης.