Πρώτο θέμα μας: "γνώθι σαυτόν"

Πρώτο μας θέμα

Articles and opinions expressed may not necessarily belong to paneliakos.com

Η ιστοσελίδα μας, PANELIAKOS.COM

You can translate this blog in over 100 languages within a second! Go to the left up top where it says Select Language. Happy navigating. See you again..

Εορτάζουμε και Tιμούμε

Τρίτη 7 Μαΐου 2019

ΝΕΑ - ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ, Τρίτη, 7 Μαΐου, 2019


  • Στο Νοσοκομείο Βόλου ο Δημήτρης Κουφοντίνας. Στο Νοσοκομείο του Βόλου μεταφέρθηκε στις 21.05 το βράδυ ο καταδικασμένος για έντεκα δολοφονίες τρομοκράτης της 17Ν Δημήτρης Κουφοντίνας. .
  • Θρίλερ με πτώμα που εντοπίστηκε στον Πηνειό. Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί και πυροσβέστες, οι οποίοι έχουν αποκλείσει την περιοχή. .
  • Συνελήφθη ο αδελφοκτόνος που μαχαίρωσε την δασκάλα στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο άνδρας κυνήγησε την αδελφή του και όταν την έπιασε από τα μαλλιά άρχισε να την χτυπά στην πλάτη με ένα μαχαίρι. .
  • Πρόσκρουση πλοίου στο λιμάνι της Πάτρας . Καλά στην υγεία τους είναι οι επιβάτες του πλοίου μεταφοράς βαρέων οχημάτων ro-ro "EUROVARGO LIVORNO", σημαίας Ιταλίας, που το απόγευμα κατα τη διαδικασία πρόσδεσης προσέκρουσε στο λιμάνι της Πάτρας, προερχόμενο από Βενετία-Μπάρι, με 8 επιβάτες και 283 φορτηγά. .
  • Αυστηροποιείται το πλαίσιο για τα θαλάσσια σπόρ. «Η καλλιέργεια θαλάσσιας κυκλοφοριακής αγωγής και γενικότερα η καλλιέργεια σωστής κολυμβητικής συμπεριφοράς πρέπει να ξεκινά από τις μικρές ηλικίες» επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας Φώτης Κουβέλης, με αφορμή την κήρυξη της 11ης Μαΐου, ως Εθνικής Ημέρας. .
Κόσμος
  • Ισχυρός σεισμός 7,2R κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα. Σεισμική δόνηση 7,2 βαθμών σημειώθηκε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Παπούα Νέα Γουινέα, γνωστοποίησε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS). .
  • Ξεπέρασε το 45% για πρώτη φορά η δημοτικότητα του Τραμπ . Η δημοτικότητα του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ξεπέρασε το φράγμα του 45%, σύμφωνα με το ινστιτούτο Gallup, για πρώτη φορά αφότου ο Ρεπουμπλικάνος έγινε ο ένοικος του Λευκού Οίκου την 20ή Ιανουαρίου 2017. .
  • Τουρκία: Nέες δημοτικές εκλογές στην Κων/πολη στις 23 Ιουνίου. Το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο (YSK) ανακοίνωσε αργά σήμερα επίσημα την απόφασή του να διεξαχθούν νέες δημοτικές εκλογές στην Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιουνίου. .
  • Νότιο Σουδάν: 48 νεκροί και 68 τραυματίες από πυρκαγιά. Μια πυρκαγιά στο βορειοδυτικό τμήμα του Νότιου Σουδάν σκότωσε πάνω από 48 άτομα και τραυμάτισε 68 άλλους, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος. .
  • Στο «κόκκινο» τα στοιχήματα για το όνομα του νεογέννητου των Σάσεξ. Ποια είναι τα ονόματα που επιλέγουν οι παίκτες στα μεγάλα γραφεία στοιχημάτων της Βρετανίας για το μωρό του πρίγκιπα Χάρι με την Μέγκαλ Μαρκλ. .
Πολιτική
  • Κατρούγκαλος: Είμαι αισιόδοξος για τις ευρωεκλογές. Ο υπουργός Εξωτερικών, τόνισε πως είναι «αισιόδοξος για τις ευρωεκλογές, γιατί οι λαοί της Ευρώπης δεν θέλουν να συνεχίσουν να κυβερνώνται με παρατεταμένη λιτότητα και εφαρμογή νεοφιλελεύθερων πολιτικών». .
  • Τι απαντά ο Πολάκης στον Μητσοτάκη για την πρόταση μομφής. Απάντηση στην πρόταση μομφής που κατέθεσε κατά του ιδίου η ΝΔ, διά στόματος Κυριάκου Μητσοτάκη, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. .
  • Κατερίνα Παναγοπούλου: Στο σκάφος μας έκανε διακοπές ο Τσίπρας. Απάντηση στη φημολογία ότι οι φωτογραφίες με τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει διακοπές σε πολυτελή θαλαμηγό έδωσε πριν από λίγο η Κατερίνα Παναγοπούλου, χήρα του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου με δηλώσεις της στο protothema.gr. .
  • Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης κρύβεται. Ολομέτωπη επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη. .
  • Δραγασάκης: Το πρόβλημα Μητσοτάκη δεν είναι ο Πολάκης. Ψήφο εμπιστοσύνης. «Το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη δεν είναι ο «Πολάκης». Είναι ο Τσίπρας και η λαϊκή στήριξή του. Καταθέτουμε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση» είπε ο Γιάννης Δραγασάκης .
Οικονομία
  • Σε χαμηλό επταμήνου πέφτει η τουρκική λίρα εν μέσω φόβων για νέες εκλογές. Ξεπέρασε το φράγμα του 6 προς 1 έναντι του δολαρίου το τουρκικό νόμισμα. .
  • Σταθάκης: Εξασφαλισμένη η ρευστότητα της ΔΕΗ . Δεν αυξάνονται τα τιμολόγια. Μιλώντας σε συνέδριο για την ενεργειακή μετάβαση, που διοργανώνει στην Αθήνα η οργάνωση Hellenic Association for Energy Economics, σημείωσε ότι η ρευστότητα της επιχείρησης είναι διασφαλισμένη και η ΔΕΗ δεν θα καταρρεύσει. .
  • Ο Τραμπ αναζωπυρώνει τους φόβους για εμπορικό πόλεμο, ταραχή στις αγορές. Αντιδρώντας στην αργή πρόοδο στις διαπραγματεύσεις με την Κίνα ο πρόεδρος των ΗΠΑ έθεσε προθεσμία ως την Παρασκευή, διαμηνύοντας πως διαφορετικά οι δασμοί σε αγαθά αξίας 200 δισεκ. δολαρίων θα υπερδιπλασιαστούν. .
  • Κορκίδης: Ανάσα σε πολλούς οφειλέτες η ρύθμιση των 120 δόσεων. Η νέα τριπλή ρύθμιση των 120 δόσεων, θα δώσει μία τελευταία ευκαιρία και ανάσα σε πολλούς οφειλέτες σημειώνει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά Βασίλης Κορκίδης, σχολιάζοντας το νέο πακέτο ρυθμίσεων σε εφορία ασφαλιστικά ταμεία και δήμους. .
  • Τι προβλέπει η ρύθμιση για τις 120 δόσεις-Παραδείγματα. Παρουσιάστηκε από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Ευκλείδη Τσακαλώτο και Έφη Αχτσιόγλου το νομοσχέδιο για την ρύθμιση των 120 δόσεων που αναμένεται να κατατεθεί τη Δευτέρα και θα περιλαμβάνει τις συντάξεις και το θέμα των απολύσεων που θα πρέπει να είναι αιτιολογημένες. .
Αθλητισμός
  • Σουάρες: Δεν θα πανηγυρίσω αν σκοράρω στο Άνφιλντ. Την Λίβερπουλ ευχαρίστησε ο στράικερ της Μπαρτσελόνα, Λουίς Σουάρες, για την ευκαιρία που του έδωσε να «ανέβει επίπεδο», ένα 24ωρο πριν τη ρεβάνς των ημιτελικών του Champions League στο «Άνφιλντ». .
  • Πρέμιερ Λιγκ: Ο Κομπανί δίνει τη Σίτι το πρωτάθλημα. Με το πρώτο γκολ που σημείωσε στην καριέρα του, έξω από την μεγάλη περιοχή, ο Βινσέντ Κομπανί έβαλε ένα γκολ τίτλου, αφού η Μάντσεστερ Σίτι έκαμψε την αντίσταση (1-0) της Λέστερ που είχε βάλει πολύ δύσκολα μέχρι εκείνη τη στιγμή στην ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα. .
  • Οριστικό: Χωρίς κόσμο ο τελικός Κυπέλλου. Ο υφυπουργός Αθλητισμού στην ανακοίνωσή του αποδίδει την απόφασή του στο τεταμένο κλίμα ανάμεσα στις δύο ομάδες. .
  • BCL: Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Βίρτους Μπολόνια. Η Βίρτους Μπολόνια κατέκτησε τον πέμπτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία της το βράδυ της Κυριακής. .
  • Το σήκωσε και στην Πορτογαλία ο Τσιτσιπάς. Μετά από ένα δραματικό δεύτερο σετ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 2-0 σετ τον Πάμπλο Κουέβας και κατέκτησε την πρώτη θέση στο τουρνουά τένις του Εστορίλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου